19 Nisan 2024 Cuma

Ispartalı kadınlar dünya rekoru kırdılar

Ispartalı kadınlar dünya rekoru kırdılar

Magazin

Elele Derneği tarafından yüzlerce kadının katılımıyla Dünyanın En Büyük Sevgi Battaniyesi rekoru kırıldı.  Sevgi Battaniyeleri Projesi kapsamında dernek,  rekor kırmak için çalışmalara üçay önce başladı.  Dünya Karın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural'ın da desteğiyle 300'den fazla  kadın, dünyanın en büyük battaniye rekorunu kırmak için  battaniye ördü.

 

785,5 METREKARE

 

Rekor denemesi için Anneler Günü'nün olduğu 8 Mayıs tarihi seçildi. Isparta Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen rekor denemesinde örülen battaniyeler birbirine eklendi ve   battaniye yeşil sahaya serildi. Dünya Kadın Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü ve Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural tarafından serilen battaniyenin ölçümü yapıldı ve 785.5 metrekare alana sahip olduğu tescillendi. 

 

BATTANİYE BAŞINDA HALAY ÇEKTİLER

 

Ardından rekor denemesine katılan kadınlar dev battaniye önünde fotoğraf çektirip, el ele halay çekip eğlendiler. Battaniye etrafında toplananların üzerine gül yaprakları serpiştirildi ve gül suyu sıkıldı. Plaket takdimi  sonrasında da rekor belgesi Vali Vekili Fevzi Güneş, Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan,  Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural,  El Ele Dernek Başkanı Canan Aydın,  Dünya Kadın Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü tarafından imzalandı.

 

Örülen battaniyeler, sevgi evlerinde kalan çocuklara ve yaşlı bakım merkezlerinde kalan yaşlılara dağıtılacak

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

09 Mayıs 2016 Pazartesi 14:49

İnsanlar sadece Allah rızası için bu dernekte gönüllü çalışıyorlar.sizde burdan ahkam kesip terbiyesizce yorumlarda bulunuyorsunuz.kendi işinize bakıp ,her ay 150 çocuğumuza burs veren el ele derneğindeki bütün herkese şükranlarımı sunuyorum.

elele

09 Mayıs 2016 Pazartesi 11:19

Bu dernek ne işe yarar? Bilen var mı?Cevap veriyorum.Hep böyle reklam kokan hareketler yapar.

AHMET TAN

09 Mayıs 2016 Pazartesi 14:47

BU DERNEK NE YAPAR ÖĞRENMEK İSTİYORSAN BİR GÜN GEL NELER YAPTIKLARINI GÖR

Baki yeşil

08 Mayıs 2016 Pazar 18:39

Osmanlı padişahı bu ipi iğnenin deliğinden kim geçirir yarışması düzenlemiş adam 5 m.mesafeden bir atışta ipi iğne deliğinden geçirmiş,padişah sormuş bu hüner için kayıt harcadın, adam 40 yılımı verdim demiş, bu adama birkese altın verin sonrada boynunuvurın demiş. Körler sağırlar birbirini ağırlar derneğinide en kısa zamanda ben kuracam, 0ye arıyorum.

cafer bilgiç

18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:41

LAN OLUM SEN NE GEREKSİZ NE ELİ BOŞ ADAMSIN BEE YAZIKLAR OLSUN İŞTE TÜRKİYE SENİN GİBİ ELİ BOŞLAR YÜZÜNDEN KAYBEDİYOR UNUTMA PAŞAM...

ehli iman

09 Mayıs 2016 Pazartesi 09:15

Söylediklerine aynen katılıyorum abi insan evladı o güzel hasletini nerelerde sarfediyor yazık geçen zamana desen hayırlı bir evlat yetiştir 5 dakikalarını harcamazlar evlat için ama malayani şeylere ömrünü verirler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR