20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ BAŞHEKİMİ KAYA'DAN AÇIKLAMA

Isparta’nın ilk özel hastanesi olan Özel Isparta Hastanesi 11 yıllık tecrübe ve birimiyle sadece Isparta’ya değil, bölgeye hizmet veriyor. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kaya; “Amacımız bütün imkanlarımızı teknolojiye çevirmek ve yüksek kalitedeki sağlık hizmetlerine dönüştürerek vatandaşlarımıza paylaşmak. Bundan daha büyük bir servet yok” dedi.

Sağlık

Geçtiğimiz günlerde bölgeye kazandırdığı tomografi ünitesi ile dikkatleri üzerine çeken Özel Isparta Hastanesi yaptığı büyük yatırımlarla bölge halkına sağlık veriyor.

Hafta sonu gazetecilerle bir araya gelen Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kaya, hastane yatırımları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Kaya, “Özel Isparta Hastanesi 2006 yılının Mart ayında hizmete başladı. Bu anlamda Isparta’da ilk özel hastaneyiz. 12’inci seneyi icra ediyoruz. Özel hastane hizmetlerini götürmek Türkiye’nin her ilinde aynı değil. Bu ildeki özel hastanelerin avantajları, dezavantajları milli gelirden daha fazla pay alan illere göre aynı değil. Her şehrin kendisine göre özel hastaneciliği götürmede sorunları var. Bütün bunlara rağmen nispeten nüfus oranı olarak küçük bir ilde faaliyet göstermemize, Isparta’nın sağlığa ayırdığı nüfus başına yatak sayısına baktığımız ve bu kadar dezavantaja rağmen, sağlıktaki yarışmanın en kuvvetli olduğu il Isparta diyebilirim” dedi.

Özel Isparta Hastanesi olarak teknolojiyi birebir yakından takip ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Kaya, “Böyle şartlarda özel hastane olarak 12. Yılı icra edebilmeyi başarı olarak görüyoruz. Ama yapamadıklarımız da var. Teknolojiyi bugüne kadar birebir yakından takip ettik. Özellikle görüntüleme alanında çok büyük yatırımlarla geldik ve bölgenin önünde olduk. Adeta devlet sektörü ile karşılaştırdığımız zaman yatırımları bugüne kadar birebir takip ettik. Kendi bütçemize göre çok büyük sayılabilecek meblağlar ayırdık. Kendi yatak sayımıza oranla baktığımız zaman görüntüleme merkezimiz bölgenin en büyük görüntüleme merkezlerinden birisi. Bunlar vatandaşlarımızın, Burdur, Afyon hatta Akşehir gibi yerlere hizmet verdiğimizden dolayı bu yatırımlar bu insanlarımızın. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖZEL HASTANELER NEDEN

YETERİNCE BÜYÜYEMİYOR?

Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kaya, Isparta’daki özel hastanelerin özellikle fiziki anlamdaki büyümelerinin önündeki engellere değindi.

Prof. Dr. Kaya; “Ama bunun yanında yeni yatırımlar ve fiziki alanlar olarak büyüyemedik. Isparta’da hiçbir hastane büyüyemedi. Ana nedenlerinden biri Isparta’da özel hastanecilik devlet hastaneciliği hizmetlerine yakın olarak sürdürülmektedir. Özel hastaneler fiziki alanları kendileri oluşturmak zorundalar. Teknolojiyi kendileri takip etmek zorundalar. Bunun yanında hiçbir vergi muafiyeti olmadan vergilerini tam olarak vermek zorundalar. Isparta’ya baktığımızda kalkınmada çok öncelikli iller arasında değil. Bu yönüyle baktığımız zaman vergi oranları İstanbul’daki kadar olmasa da İstanbul’un bir altındaki şehirler seviyesinde. Dolayısıyla vergi yükü açısından bakıp, bölge halkının gelir durumunu da gözümüzün önüne aldığımız zaman hareket kabiliyetimizin kötü değil ama çok çok da iyi olmadığını görüyoruz. Bu şartlar dahilinde bizim geleceğe bakış açımızdan hedeflerimiz aynen devam edecek. Teknolojiyi takip etmeye devam edeceğiz. Çok yüksek meblağlardaki insanlara ulaşamasak onlara hizmet veremesek de hizmet verdiğimiz insanlara olan hizmet kalitesini artırmakla meşgul olacağımız bundan sonra. Yeni hedeflerimiz de var” dedi.

 

DÜNYANIN SAYDIĞI BİLİM ADAMI ISPARTA’DA

Özel Isparta Hastanesi’nin özellikle son 2 yılda tüp bebek konusunda ciddi yatırımlar yaptığını anlatan Prof. Dr. Kaya, “Tüp bebek konusunda son 2 senede büyük yatırımlar yaptık. Dünyanın değer verdiği, bildiği, saydığı bilim adamlarını birikimleriyle Isparta’ya getirmiş durumdayız. Almanya’da ilk tüp bebeği yapan ekibin içinde yer alan embriyolog arkadaşımız 2 yıldır Özel Isparta Hastanesi’nin tüp bebek merkezinin kalite artırımına hizmet vermektedir. Artık her ay gelerek tüp bebek merkezimize hizmet veriyor ve kalitenin artmasına bilimsel katkı sunuyor. Bundan sonra yatırımlarımız da sürecek” dedi.

BÜYÜK BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN AREFESİNDEYİZ

Prof. Dr. Kaya; “Daha embriyoyu insan vücuduna nakletmeden önce genetik ve kromozoma karakterlerini ortaya koyan yöntemi yakın zamanda Isparta’ya kazandıracağız. Bu büyük bir atılım. Şu anda Türkiye’de tek merkezde bu araştırma yapılmakta. Alınan hücreler İstanbul’da değerlendirilerek, sonuçlar ilgili 2-3 merkezde veriliyor. Biz bunun yatırımını da Isparta’ya çekmeyi düşünüyoruz. Bunun dışında kromozomal ve genetik anamolleri anne karnındayken daha 12-13. Haftalarda ortaya koyabilecek yöntemlerimiz var. Bu da prenatal tanı yöntemleridir. Daha önce amniyo sentezle yani su alarak bu tanıya gidebiliyorduk. Şimdi bunu da Isparta’ya taşımanın arifesi içerisindeyiz. Bu girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bunların bölge nüfusuna göre çok üst düzey yatırımlar olduğunun farkındayız. Çok fizibıl olmadığının da farkındayız. Ama bu yatırımları bilerek yapıyoruz. Özel Isparta Hastanesi olarak bir yerlerde birikimlerimiz ya da bir şeylerimiz yok. Kafamızda böyle fikir de yok. Amacımız bütün imkanlarımızı teknolojiye çevirmek ve yüksek kalitedeki sağlık hizmetlerine dönüştürerek vatandaşlarımıza paylaşmak. Bundan daha büyük bir servet olduğunu tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Naci

06 Kasım 2018 Salı 21:18

Doğruya doğru şu öve öve bitiremedikleri ŞEHİR HASTANESİ ile kıyaslanınca 5 yıldızı verirsiniz. şehir hastanesinin reklamını yapanlar hep fiziki yapıya altyapıya bakıyor ama bu kadar güzel imkana rağmen verdikleri hizmet standartına bakın yerlerde sürünüyor. tabi oradan hizmet alanların dilek ve şikayetleri ne hiç kulak vermeyip binanın güzelliğini ön planda tutarsanız 1 numaya gelirsiniz.

Şükrü

11 Aralık 2017 Pazartesi 21:30

Arkadaşlar Acil servis konusundaki yorumları görünce yazma sorumluluğu hissettim.. İki kez zor durumda başvurdum.. Yaşlı bir doktor bey malesef dediğiniz gibi ama genç bir arkadaş var beni çok şaşırttı iki kez muayene oldum farklı zamanlarda ****et ilgili ve yardımcı oldu... Okuduklarimdan sonra tümüyle genç dktr için yazma gereksinimi duydum.. Malesef tüm dktr aynı görev ve sorumlulukları taşımıyor..

Mağdur vatandas

11 Aralık 2017 Pazartesi 16:38

12 yıl olmuş halen yenilenemiyorsunuz acil berbat hastaya bakan yok personel laskalasmis yenilenin yapamiyorsaniz yapmayın diğer ozeller sizden daha iyi en azından çok iyi ilgileniyorlar

Sandoz

10 Aralık 2017 Pazar 23:44

Bende acil servis mağduruyum acil servisteki bazı hekimler daha hastaya bakmadan şehir hastanesine yönlendiriyorlar, uzman yok , diye ben zaten hastam ambulans ile gelmiş gidecek olsak gideriz şehir hastanesine niye daha hasta gelir gelmez trafik kazası geçirmiş uzman yok deniyor hasta bi muayene edilir , bir şey çıkarsa o zaman sevk edilir basit hastalara bak ağır hastaları şutla , ancak şunu belirteyim acil servis böyle diye genele yaymamak lazım diğer bölümler çok iyi

Eski hastasi

10 Aralık 2017 Pazar 21:58

Amacimuz tum imkanlari paraya cevirmek. Demek istemiştir.

Acil servis

10 Aralık 2017 Pazar 20:12

Acil servisinizde bende sıkıntı yaşadım. Acil doktoru daha hastaya bakmadan uzman yok birçok tahlil yapmamız lazım ben bişey yapamam diyerek azarlayıcı bir şekilde muayene etmeden gönderdi Diğer bir özel hastahanenin aciline gittiğimizde hastamızın kalp spazmı geçirdiğini öğrendik. Bi süreçte dahada önemli bir problemle karşılaşabilirdik. İnsan hayatına lütfen değer veren doktorlarla çalışın...

Ibrahim sancar

10 Aralık 2017 Pazar 19:04

Acil servisiniz cok kotu.sanki hastane degilde sokakk arasindaki siradan bi KliniK.

Mağdur

10 Aralık 2017 Pazar 16:39

Hakan Hocam yalnız acil servisinizi bi düZene sokun ben bir hasta yakını olarak çok mağdurum bazı hekimler daha hastaya bakmadan uzman yok ultrason yok diye bahane uydurarak başka hastanelere yönlendiriyorlar , ambulans ile gelen hastam kabul edilmedi, lütfen bu soruna çare bulun,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR