28 Mart 2024 Perşembe

ADLİYELER TEK MERKEZDE OLACAK

Gelendost'ta vatandaş ile bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Recep Özel, kapatılan Gelendost Adliyesi ile ilgili olarak gelen tepkilere; Artık adliyeler Türkiye'de ve Dünyada tek merkezde olmaya doğru gidiyor.

Siyaset

 

 Önümüzdeki yıllarda bu olacak. O zaman tüm ilçelerdeki adliyeler kapatılacak. Tek merkezden yürütülecek dedi.  

 

Ramazan ayı boyunca tüm iftar programlarını ilçe ve köylere ayıran Ak Parti Milletvekili Recep Özel, son olarak iftar ziyaretini Gelendost ilçesinde tamamladı.

 

Gelendost AK Parti Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katılan Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve beraberinde heyet iftar programı sonrası halkla bir araya geldiler.

 

Gelendost’ta iftar programına katılan Ak Parti Milletvekili Recep Özel, vatandaşla bir araya gelerek sohbet etti. Gelendost’ta kapanan adliye tepki gösteren halka neden kapatıldığını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kapatılma zamanında Ankara’ya gelen arkadaşlarımıza ben duruma anlattım. Gelendost adliyesinde yıllık ortalama 345 dosyaya bakılıyor. İki hakim ve bir savcı duruyor. Adliyede 3-4 kişiler. Bir hakime çeyrek dosya düşüyor.

 

O dönemde bende kapanmaması ile ilgili olarak bakanlıkla kavga bile ettik. Bunun mücadelesini bende yaptım. HSYK üyeleri Başbakan’la görüştükten sonra küçük yerlerdeki adliyelerin kapanacağı yönünde çalışmalara başladılar. Mahkemeler iktisatlaşıyor. Şimdi burada 2 hakim var. Bir hakim burada alacak davasına bakıyor, kavgaya bakıyor, boşanmaya bakıyor, şimdi öyle bir davalara bakıyor ki ilginç kararlar verebiliyorlar. Biz artık kapatılan adliyenin değilde. MYO’nun nasıl daha geliştirebiliriz. Ziraat Bankası konunuz var. O konuda haklısınız. Onuda size söz veriyorum çözeceğim” şeklinde konuştu.      

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR