28 Mart 2024 Perşembe

Ak Parti İl Başkanlığı ve Isparta Siyaseti

AK Parti, kurulduğu günden bu yana siyasete yeni bir şekil vermeye başlamış, yerel yönetimlerdeki başarısını merkezi otoritede sürdürerek bunu ispatlamıştır.

Siyaset
Aldığımız oylar, dünyada –totaliter/despot rejimler dışında- bir başka örneği bulunmayan bir teveccühe mazhar olduğunun delilidir.

Siyaset insana hizmet etme sanatıdır. Zira Peygamberimiz: İnsanların efendileri, onlara hizmet edenlerdir, buyuruyor. Bu yönüyle siyaset kutsal bir bakış açısını da içinde barındırmaktadır.

Parti olarak kendi içimizde yapmış olduğumuz toplantılarla önümüzdeki günlerde yapacağımız Isparta İl Başkanlığı seçimine hazırlanmaktayız. Bu sürecin sonunda teşkilatımız kararını vererek mevcut adaylardan bir arkadaşımız üzerinde uzlaşacaktır. Vereceğimiz bu karar belki tüm delegelerimizin beklentilerini karşılamayacaktır. Ancak mevcut siyasi düzen ve bir bilim olarak siyasetin doğasında bunlar haliyle bulunmaktadır.

Henüz hiçbir aday resmen il başkanı adayıyım diyerek ortaya çıkmamıştır. Yerel medya ve basında bazı isimler terennüm edilse de çoğu aday çalışma yapmakta ve Ankara’dan destek beklemektedir.

Gazeteci dostum Şakir AKSÖZ’ün bir yazısına atfen söylemek istiyorum ki, bu parti kendine has bir çizgiden gelmektedir. Akparti muhafazakâr, dindar ve demokrat yönü ağır basan bir partidir. İl başkanları başta olmak üzere tüm kadrolar bu çizgide veya bu çizgiye yakın kişilerden seçilmektedir. Genel merkez tarafından deklare edildikleri söylenen/söylenecek olan adaylar dahi Isparta teşkilatımız tarafından bu çizgi üzerinden sigaya çekileceklerdir. Partimize geçmişte adı MTTB, Akıncılar, Milli Görüş, Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet, ANAP, Birlik Vakfı, MGV, Nizam-ı Âlem Ocakları, Aydınlar Ocağı, İlim Yayma vb gibi milli ve manevi değerlere inananlar ve toplumun bütün katmanları oy vermektedirler. Tabii ki il başkanı seçiminde bu oy verecek seçmen profiline göre değerlendirme yapılacaktır.

Çok değerli, ama siyasi geçmişi çok eskilere gitmeyen insanlar da bu partide kendilerine idareci konumunda yer bulmak istiyorlar. En doğal haklarıdır. Ancak benim Başbakanım bir markadır. Bir dünya markasıdır. Zatıâlilerinin kurmuş olduğu partiyi bu kadarkısa sürede getirdiği noktadan ötürü, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayarak ortaya koyduğu tavır bunun göstergesidir.

O Başbakan ki; 9 Eylül Üniversitesi’nden Saygıdeğer hocam Kayseri Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Şükrü Karatepe ile beraber gittiği fakir bir vatandaşın evinde, sunulan çorbayı kaşık kaşık afiyetle içerken, Şükrü Bey’in ortaya konulan çorbanın tadını ve kokusunu beğenmediğini görünce: “Sizin beğenmediğiniz bu çorbayı bu vatandaşım 365 gün boyunca içiyor, sen de içmelisin” diyerek tatlı-sert azarlayabilmiştir.

O Başbakan ki; modernitenin perişan ettiği aile yuvalarının bozulması ile eşinden ayrılan dul kadınlara kendi başına geçimini bir nebze olsun sağlayacak, namerde muhtaç olmayacak kadar maaş bağlamayı, kolluk ve güvenlik görevlisi olmadıkları halde herhangi bir olayda ölen sivillerin “şehit” sayılmasını kendine dert edinerek çobanı olduğu toplumun ihtiyaçlarını bildiğini ve farkında olduğunu hissettirmesini bilmiştir.

Ortada marka bir Başbakan ve marka olmuş bir AK PARTİ varken şehrimizin il başkanlığına talip olan arkadaşlarımızın da marka ya da marka olmaya aday olmalarını istemek de bize oy veren kadirşinas halkımızın beklentisidir. Isparta İl Başkanlığına talip olan arkadaşlarımızın Sayın Başbakanımızın ve ekibinin açmış olduğu siyaset yelkeninin rüzgârından faydalanmayı bekleyen arkadaşlar değil, bilakis o yelkene rüzgâr verecek arkadaşlar olması gerekir. Siyaset uzun soluklu bir yarıştır. İşimiz, gemi zaman zaman su alsa bile gemiyi asla terk etmeyerek gemidekilerle beraber fırtınaları atlatıp emin limanlara ulaşma adına kendisinden beklenen rolün hakkını vermektir.

O halde hiç telaş etmeden, hiç küsmeden, darılmadan, birbirimizin artı/eksilerini hakkaniyet derecesinde ölçerek, özelde Isparta siyasetine, genelde de Türkiye siyasetine örnek olacak bir arkadaş bulup, onun çevresinde hizmet adına toparlanmalıyız.

Milletvekillerimiz, İl ve İlçe teşkilatlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisimiz, Belediye Meclislerimiz, kadın ve gençlik teşkilatlarımız, kısaca partimizin bütün kurmayları mevcut durumu layığı ile değerlendirerek teşkilatımızı örnek geçmesini temenni ettiğimiz seçime hazırlayacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Saygılarımla…

İsmail TANIŞMAN
Isparta Belediyesi
AK PARTİ Meclis Üyesi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR