19 Mart 2024 Salı

ANIT AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

ANIT AĞAÇLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

Siyaset

Isparta Milletvekili Sait Yüce, Dere Mahallesindeki Kestane Ağaçları ve Anıt Ağaçların Koruma Altına alınması için çalışma başlatıldığını söyledi. 

Isparta Merkez Dere Mahallesinde bulunan Anadolu Kestane Ağaçları ve Isparta’nın diğer bölgelerinde bulunan Anıt Ağaçların; özellikleri ve güzellikleri dikkate alınarak, Orman sayılmayan alanlarda bulunmakla birlikte,koruma altına alınacağını belirten Isparta Milletvekili Sait Yüce şunları söyledi: 

“Her türlü tarihi, kültürel eserler ve Anıt Ağaç özelliği taşıyan ağaçlar kanunlarda tarif edilen yer ve özelliklerde olmasa bile bizim hassasiyetle korumamız gereken varlıklardır. Söz konusu mevkide bulunan Anadolu Kestane Ağaçları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü teknik ekibi ve SDÜ Orman Fakültesi bünyesindeki öğretim üyeleri ile Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu nezdinde de çalışmalar başlatılmıştır. Bu değerleri korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak Isparta Halkımızın ve bizlerin görevidir. Unutulmamalıdır ki "Tabiat Anıtlarının" tahribi ve kasten zarar verilmesi hapis ve para cezası ile cezalandırılır.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hayri

10 Mayıs 2017 Çarşamba 11:11

kÜTÜK RESMİNİ KİM BULDUYSA GERÇEKTEN ZEKA ÜRÜNÜ. FAZLA SÖZE GEREK YOK

Haci Bayram

10 Mayıs 2017 Çarşamba 08:54

Vekilim AĞAÇ KATLİAMI GÖRMEK İSTİYORSAN SÜTÇÜLERE GELECEKSİN. ŞEHİR MERKEZİNDE HEMEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞMASINIZ DİYORUM. SÜTÇÜLERİN DAĞLARINI BİR GÖRÜN, O YEŞİLLİKLER NE HALE GELMİŞ BUNLARA EL ATIN DA GÖRELİM HADİ. Ha mermer ocak sahiblerine MELİHLER köprüsü yapıyorsunuz demi ya...

Ülkem

10 Mayıs 2017 Çarşamba 07:32

Bi de Fetönün mağdur ettiği ülkem insanını korusa kollasa..

mehmet

09 Mayıs 2017 Salı 20:40

sayın vekilim aynı duyarlılığı eğirdir aşağı gökdere köyünde kesilen 100 yıllık çınar ağaçları(hazine arazisi adı altında) içinde göstermenizi yürekten istiyoruz, ağaçlarımız katledilmesin biz onlarla mutluyuz.

vatan

09 Mayıs 2017 Salı 18:44

cumuk yasasında bu ağacı kesmenin cezası hapisdi şimdi ise 140 lira çok komik değilmi . bilmiyorsanız orman su işlerine sorun.

dereli

09 Mayıs 2017 Salı 17:13

sayın vekil sen ****ara hiç gittin mi bezirgandan su içtin mi, bu ağaçların kestanelerin, cevizlerin, çınarların, bal kirazların olduğu yerleri doğancı, yenice, dere yi bilirmisin ki korumadan bahsediyorsun. sen git barla nın vekilliğini yap.

Naci TATOĞLU

09 Mayıs 2017 Salı 14:44

Sayın vekilim adını duyuyor kendini göremiyoruz. TBMM deki mail adresine yazı yazdık cevap yok. Bomba Isparta haberde yazılarını okuyor yazı yazıyoruz cevap vermiyorsunuz. K**** 32 de oturum yapacağım diyorsun açıp bitinceye kadar seyrediyoruz. Toplantı yapacağım diyorsunuz gelip katılıyoruz. HA BİR SEFERDE SEN BİZİM DEDİĞİMİZİ DİNLEDE GÖNEN İLÇESİNE BAĞLI KINIK ÇİFTLİĞİ İLE SENİRCE KÖYÜ ARASINDA YARISI ASFALT YARISI SITABLİZE OLAN 2 KM. YOLUMUZU ASFALT YAPTIR.Unutma seçimler yaklaşıyor.

Naci TATOĞLU

10 Mayıs 2017 Çarşamba 07:54

Neyini beğenmedin antriminton onuda açıkla

MAHMUT AKSU

09 Mayıs 2017 Salı 14:34

Sayın sait bey, fevzi bey ile beraber çandır köyüne gidip 10000 lerce kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde katledilen orman ağaçlarını da koruma altına almayı düşünürmüsün? bir mermer ocağının 8324 m2 lik alanda işgal ve faydalanma suçunu işlediği zamanında görevini yapmayıp şikayet dilekçesi üzerine jandarma tutanaklarında ve orman suç zaptı tutanaklarında olay tutanak altına alındığı halde idari para cezası yazılmama nedenini orman müdürü tüfekçi beye sorarmasın? yoksa her şey Reklam içinmi?

Celal

09 Mayıs 2017 Salı 14:24

bi derdimiz o vardı sağolun vekilim. sayenizde tüm dertlerimiz bitmiş oldu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR