23 Nisan 2024 Salı

Baysallar Alabalık Türkiye, Isparta ve Çandır için büyük nimet

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Baysallar Alabalık Çiftliğini ziyaret ederek, Ali Baysal'ın Türkiye'ye kazandırdığı bu büyük yatırımından dolayı teşekkür etti.

Siyaset

 

Milletvekili Özel, balık üretiminde Türkiye birincisi ve dünya ikincisi olduğunuzu duydum. Türkiye’ye sağladığınız katma değerden dolayı çok memnunum dedi.

Baysallar Grup Başkanı Ali Baysal, tesisin kuruluşundan itibaren gelişmesi, büyümesi ve kısa sürede dünyaya ihracat yapması ile ilgili birçok konuyu Ak Parti Milletvekili Recep Özel’e anlattı.

                                

1974 yılında üretime restaurantlar, oteller, su ürünleri yetiştiriciliği ile başlayan ve yatırım yaptığı bölgede bölge halkını da yanına alarak büyüme ve istihdam sağlayan Baysallar Grup Avrupa’da ve dünyada da kendini ispatladı.

 

1974 YILINDA ISPARTA’DA ÜRETİME BAŞLAYAN BAYSALLAR ALABALIK SON YILLARDA ANADOLU’NUN BİRÇOK YERİNDE YENİ ÜRETİM TESİSLERİ KURARAK BÜYÜMESİNE HIZ VERMİŞ DURUMDA. ŞİRKETİN GENÇ VE DİNAMİK SAHİBİ ALİ BAYSAL BAŞLANGIÇTAN İTİBAREN ŞİRKET HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

 

BAYSALLAR 25 YILDIR ALABALIK SEKTÖRÜNDE VARLIĞINI GÜÇLENEREK SÜRDÜRÜYOR

 

ÇOK KISA BİR SÜREDE

KENDİNİ İSPATLADI

 

Alabalık üretiminde Avrupa birincisi, Dünyada ikinci olan Baysallar Grup, Türkiye’de ki 8 temiz baraj’dan biri olan Çat Barajı’ndan da üretim yapıyor.

 

Baysallar Alabalık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baysal şunları kaydetti: “Firmamız, alabalık üretiminde Avrupa’da ve Dünyada kendini ispatlanmış ve bir çok başarılara imza atmıştır. Ülkemize örnek olacak yatırımlar yaptık. Karada kurduğumuz tesislerimizle 12 ay boyunca ülke pazarında ve Avrupa pazarlarında sürekliliği sağlamaktadır. Baraj göllerinde yaptığımız dünya standartlarının üzerindeki modern yaptırımlarla kuluçkahanemizde ürettiğimiz yavru balıkları büyütme, arz talep durumuna göre satış sonrası lojistik hizmetlerimizle, ürettiğimiz alabalıkları, iç piyasada, ve Avrupa pazarında satış imkanı yakalamaktayız.

 

DÜNYAYA İHRACAT YAPIYOR

 

Baysallar Grup Başkanı Ali Baysal, 2010 yılında işletmelerimiz açmış olmamıza rağmen % 40 oranında dolulukla faaliyetimizi sürdürmekteyiz dedi. 2011 yılında üretim faaliyetimizi gerçekleştirdik.

 

Son 5 yılda ülkenin bir çok sektörde çok ciddi büyüme sağladığını söyleyen Baysallar Grup Başkanı Ali Baysal, bunun en büyük ispatı ihracat rakamlarıdır diye konuştu. Baysal; “Alabalık orta sınıfın en fazla tükettiği balık olmakla birlikte en ucuza, en kaliteli protein kaynağının yakalandığı kaynaktır. Çocuk mamalarında dahi dünyanın her yerinde, kalsiyum dengeleyicisi olarak alabalık kullanmakta; ve ülkemizden tedarik edilmektedir. Dünyanın en modern, kuluçkahane, alabalık üretim tesisleri baraj büyütme tesisler, işleme paketleme ambalajlama fabrikaları ve Avrupa ‘ya yakınlığı ile ülkemiz Avrupa’da birinci Dünyada ise ilk üçtedir” ifadesini kullandı.

 

ALABALIK ÜRETİMİNDE

DÜNYADA İLK SIRADAYIZ

 

Alabalık üretimi olarak ülkemiz dünyada en ön sıradadır açıklamasında bulunan Ali Baysal, yatırımlar hala devam etmekte yapılan yatırımların karşılığı kısa orta ve uzun vade karlılık olarak, hem tüketiciye hem de üreticiye avantajlar sunmaktadır. Daha iyileri için hep beraber çalışmaya devam etmek, dünya pazarında ülkemizi daha iyi temsil etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR