28 Mart 2024 Perşembe

BU UĞUR 'DENİZİN ORTASINDA ROTASINI KAYBETMİŞ KAYIK GİBİ'....

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, kendisi hakkında ortaya bir takım iddialar atan MHP'li Meclis üyesi Uğur Bestelci hakkında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Siyaset

Uğur Bestelci’yi denizin ortasında rotasını kaybetmiş bir tekneye benzeten Hasan Balaman: “Bana çirkin iftiralar atmaya devam ederse, elimde ki bütün belgeleri kamuoyu ile paylaşırım. Ben insanları mahcup etmek istemiyorum ama yalan yanlış açıklamalarda beni rezil etmeye çalışıyor” dedi.

Önümüzde ki günlerde yapacağı basın toplantısı ile Bestelci hakkında ki bazı belgeleri kamuoyuna sunacağını söyleyen Balaman: “Kendisinin Başkan Yardımcılığı görevinde yaptığı çirkin işlerle ilgili belgeleri var. Neler yaptığını bir bir kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

BESTELCİ NE DEMİŞTİ?

Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyesi Uğur Bestelci, Belediyenin bir yılda 12 milyon tasarruf yaptığını iddia etti. 9.8 milyon olan temizlik maliyetinin 5 milyona düştüğünü belirten Bestelci, “Aynı zihniyet olsaydı 13 milyona ihale edilirdi" dedi

29 Mart 2009 seçimlerinden sonra görev başına gelen yönetim için ‘3 ay maaş ödeyemez’ dendiğini hatırlatan Bestelci, “böyle denilen bir belediye kaybedilenleri geri getirdi. ISBAŞ Fabrikası özelleştirme adı altında satıldı. Satılan firmadan 12 milyon TL alacak var, alınamıyor. Fabrika geri alındığı gibi 2011 model yeni bir bimsblok fabrikası kazandırıldı. Ruhsatlar özelleştirme adı altında 30 yıllığına kiralandı. 1 milyar dolar değerindeki rezervler verilen kişiden geri alındı. Belediye tarihinin en kapsamlı makine parkı bu dönemde oluşturuldu. 18 milyon TL’lik yatırım yapıldı. 5 yıldır vergi, harç, borç ödemeyen belediye 38 aydır takır takır borç ödüyor. ‘Devletin devlet borcu olmaz’ diyen zihniyetinden sonra devletin devlete borcu olduğunu gördük. Isparta Belediyesi’nde yapılan ihalelerden geçmiş yıllara göre 12 milyon TL tasarruf yapıldı. Bunu 5 yıla çarparsak 62 milyon TL yapar. Mazot 2 milyon TL iken 9.8 milyon TL’ye yapılan temizlik ihalesi, bizim dönemimizde mazotun 3.5 TL olduğu dönemde 5 milyon+KDV’ye yapıldı. 4 milyon TL tasarruf yapıldı. Aynı zihniyet olsaydı temizlik ihalesi 13 milyon TL’den aşağıya yapılmazdı. 4 milyon TL düşüş var, Allah’tan korkmak lazım” diye konuştu.      

ORTALIK KARIŞACAK!

Isparta Belediyesi davasında geçtiğimiz hafta ifade veren eski Başkan Hasan Balaman, bugüne kadar gelen süreçte baskı ve tehdit altında olduğunu iddia etmişti. Balaman, adliye yoluyla baskı altında tutulduğunu ileri sürerek, isim vermeden bir takım mesajlar vermişti.

Hasan Balaman, kendisine 3 yıldır dava açılmadığını ve gözdağı vermek için belediye davasına sayılı günler kala 25’e yakın dava açıldığını söyledi. Hasan Balaman: “Başta Yusuf Ziya Günaydın’ın avukatı olmak üzere dava ile ilişkili birçok avukat, konuştuğum takdirde bana dava açacaklarını söylüyor. Adli mekanizmalarla tehdit ediliyorum” dedi. Biranda topyekün olarak üzerime geliyorlar diyen Hasan Balaman, “Neredeyse zaman aşımına gelmiş olaylar ile de tehdit ediliyorum. Şu anda 25 tane davaya hazırlanıyorum” diye konuştu.

Balaman, belediye içinden de kendisine bilgi geldiği tezlerini bir nevi doğrulayarak, önümüzde ki günlerde bazı isimleri açıklayacağını söyledi.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR