28 Mart 2024 Perşembe

Çandırlılardan Ak Parti'ye tepki

Isparta Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve partililer, Çandır Muhtarı Osman Baysal ve Baysallar Alabalık Tesislerinin sahibi Ali Baysal'ın köy halkına verdiği iftar programına katıldılar.

Siyaset

 Düzenlenen iftar programının ardından Ak Parti Milletvekili Recep Özel, köy halkının sorunlarını dinledi.

Ak Parti’nin Türkiye’de sağlık eğitim ve yol olmak üzere üç önemli işe imza attığını belirten köy halkı Çandır’ın bu üç hizmetten yararlanamadığını ifade ettiler.

 

Köyün Sütçüler ve Isparta için önem taşıdığını belirten köylüler, alabalıkta Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü olduklarını fakat bu başarılara rağmen sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.  Türkiye’ye kazandırdığımız katma değer 600 Milyon dolar diyen köylüler, “Bizi diğer köyler statüsünde görürseniz olmaz. Buraya bu kötü yollardan ihracatçılar geliyor. Köyümüzde 600 nüfus var, fakat bize bağlı köylerle ve buraya gelen günübirlikçi ziyaretçilerle 3 bini buluyoruz. Burada ne kalıcı bir doktorumuz var, ne devamlı bir öğretmenimiz ne de doğru düzgün bir yolumuz var” diyerek tepki gösterdiler.

 

Bunun üzerine milletvekili Özel, başta sağlık il müdürü olmak üzere köylünün yanında sorunlarla ilgili tüm müdürleri arayarak, bu köyün Türkiye ve Isparta için farklı olduğunu köylülerin isteklerine biran önce çözüm bulanmasını talep etti.

 

Baysallar Alabalık tesisi sahibi genç işadamı Ali Baysal, Milletvekili Özel’e “ Biz üreten ve ülkeye yıllık milyon dolarlar kazandıran bir tesisiz. Biz sizden ne ambulans, ne okul binası, ne de sosyal tesis istiyoruz. Ambulansı ben alıp köyüme hediye edeceğim. Köyüm için her türlü yatırımı yapıyorum. Biz sadece doktor yol ve öğretmen istiyoruz” dedi.

Ayrıca köye TOKİ yapılmasını da isteyen Ali Baysal, “Gençler için Çandıra’da TOKİ istiyoruz. Biz çandır köyü olarak her şeyde birinci sınıfız. Gıda da, turizmde ve diğer her şeyde birinci sınıfız. Yol ihtiyacımız var, fakat yapılmıyor. Ambulansı alacağım fakat ambulans burada çürüyüp gidecek. İçme suyu ve sulama suyu projesini kendimiz hazırladık. Şimdi su sorunumuz kalmadı” diye konuştu.

 

Köylülerin taleplerini değerlendiren Ak Parti Milletvekili Recep Özel, “Göl baraj ve milli parktan dolayı burada yerleşim konusunda bir takım sıkıntılar var. Eğer TOKİ’nin mevzuatı buralarda talep ettiğimiz anlamda birşeyler yapmaya müsaade ederse biz onlar için çalışalım. Ben buraya TOKİ yapılabilmesi için birilerini incelemeye göndereceğim. Yapılabilecek birşey varsa yapalım. Sizin bu talebiniz haklı bir talep. TOKİ evleri küçük yerleşim yerlerine yaptı. 5-6 bin kişilik yerlere yaptılar. Burada en büyük sorun arsa sorunu, yer sorunu. Milli Emlak’ta yere bakıp, bu işi çözelim” dedi.

 

Çandır’ın eğitim merkezi olduğunu söyleyen Köy muhtarı Osman Baysal “civar köylerden bizim buraya 400 yakın öğrenci geliyor. Aşağı yukarı 4 yıldır burada doktorumuz, ebemiz hemşiremiz olmadı. Çocuklarımız hastalandı mı 1,5 saatte Isparta’ya getirebiliyoruz. Bu konuda çok mağduruz. Biz okula kendi imkanlarımızla bir yemekhane yaptık. 146 milyar masraf ettik ancak burası yemekhane mi olacak ne olacak belli değil. Biz kendi imkanlarımızla birşeyler yapıyoruz. Sizlerden buralara doktor, öğretmen ve yol talep ediyoruz başka bir talebimiz yok” dedi.  

 

Sütçülerin özel idareden ve diğer kaynaklarından en büyük payı aldığını söyleyen Milletvekili Özel, “Çandır, Sütçülerden daha iyi bir yer. Sütçülerin genelini konuştuğumuz zaman 10 yıllık sürede nüfus ve yerleşim yeri olarak en büyük payı özel idare kaynaklarından ve diğer kaynaklardan Sütçüler ilçesi almıştır. Ben Sütçülerin köylerini 10 yıl önce il başkanıyken gezdim. Su akmayan köylerimiz vardı. Ortak çeşmeden su getiren köylerimiz vardı. Karadiken köyünde su akmıyordu, şuanda Karadiken köyü evlerinde güneş enerjisi var. Yolları kötü olan köylerimiz vardı hepsi düzeltildi. Bizler iyiyi bulduk mu daha da iyi olsun istiyoruz. Tabi bu da sizin hakkınız” dedi.

 

Recep Özel, ayrıca köy halkına müjde vererek ebe sorunun çözüldüğünü ve diğer sorunların da biran önce çözüleceğini söyledi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR