25 Nisan 2024 Perşembe

ERDOĞAN CABIOĞLU ADAY OLACAK MI?

26 Mayıs'ta yapılması düşünülen MHP İl Başkanlığı kongresi öncesinde eski Başkan Erdoğan CABIOĞLU'nun da tekrar aday olacağı iddia ediliyor. Bu iddialara en net yanıtı, Cabıoğlu'nun en yakınındaki gazeteci ENVER TAHA AYDIN Akdeniz Gazetesi'ndeki köşe yazısında verdi.

Siyaset

                Milliyetçi Hareket Partisi’nin il kongresi 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Belediye Kültür Sineması’nda yapılacak il kongresi öncesinde de çeşitli spekülasyonlar çıkmaya başladı. Şu ana kadar mevcut Başkan İsa Yalçın’ın dışında aday olduğunu açıklayan kimse çıkmadı.

                MHP kongreleri her dönem siyasetin ilgi odağı olmuştur. Her partiden siyasiler MHP kongrelerini yakından takip ederler. Her zaman hareketli ve bol dedikodulu geçen kongrelerden birisine daha yaklaşıyoruz. Bu kongrede de spekülasyonlar aldı başını gidiyor. En son dedikodu, yaklaşık 8 yıl İl Başkanlığı yapan Erdoğan Cabıoğlu’nun tekrar aday olacağı yönünde. Bazı internet siteleri ve gazetelerde bu yönde haberler çıkıyor.

                Geçen gün Cabıoğlu’nu aradım ve bu iddiaların doğru olup olmadığını sordum. En son 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olan ve o günden sonra pek siyaset sahnesinde görünmeyen Cabıoğlu, aday olacağı söylentilerini net bir dille yalanladı. Aktif siyaseti bıraktığını söyleyen Cabıoğlu her zaman partisinin destekçisi ve yanında olduğunu da söyledi.

                Cabıoğlu’nun da çıkan haberleri yalanlamasından sonra şu ana kadar mevcut Başkan İsa Yalçın’ın karşısına aday olarak çıkan olmadı.


ISPARTALILARLA DALGA GEÇİYORLAR!


                 AKP’nin şu teşvikten çektiğini sanırım iktidar çekmemiştir. Düşünün siz iktidar olarak, illeri teşvik etmek için bir yasa hazırlıyorsunuz ancak hiç kimseyi memnun edemiyorsunuz. Özellikle de Isparta’da. İlk teşvik paketi açıklandığından bugüne kadar AKP’liler teşvikten çektiklerini hiç bir şeyden çekmediler.

                10 dolarla kapsam dışı kalmaktan tutun da Antalya ile aynı kefeye konmaya, “Afyon’dan daha iyisiniz” denilip Kayseri, Konya, Adana ve Mersin gibi ticaretin tavan yaptığı şehirlerle aynı kategoride değerlendirmeye kadar her türlü rezilliği yaşadık.

                AKP baktı olmuyor, her kafadan bir ses çıkıyor bu sefer bütün illeri teşvik kapsamına aldı. İktidara geldiğinde belli bir sayıda olan teşvik verilecek iller, aradan geçen 10 yılın sonunda bütün illeri kapsadı. Yani, AKP iktidarında bütün iller teşvik alacak duruma düşürüldü.

                En son 5 Nisan’da açıklanan teşvik paketinde Isparta 2. Pakette yer aldı. Bütün Isparta isyan etti. Herkes “nasıl olur da biz 2. Pakette yer alırız, bizim en az 3. Pakette olmamız gerekirdi” dedi. Ama gerçek yeni yeni ortaya çıktı. Meğerse, teşvik paketini hazırlayan ‘yetkililerimiz’ bizimle kafa bulmuşlar.

                Nasıl mı?

                Isparta’da bireysel ve kurumsal internet bankacılığı kullanan sayısı fazlaymış, internet abonesi çokmuş, cep telefonu kullanan baya varmış, klinik tedavi göstergeleri iyiymiş, kişi başına mesken elektrik tüketimi çok iyiymiş.

                Şaka yapmıyorum. Koca devletimizin, büsbüyük yetkileri, yememiş içmemişler; bizim klinik tedavilerimizi, kullandığımız cep telefonlarını, evlerde harcadığımız elektriği falan araştırmışlar ve, “Bunların sağlığı iyiyse, cep telefonu kullanabiliyorlarsa, evlerde de cayır cayır elektrik yakıyorlarsa Isparta’yı sallayın 2. Pakete” demişler.

                Şimdi bizlere düşen görev şu; derhal elektrik kullanımını düşüreceğiz, hemen hasta olacağız, cep telefonlarını zaten atın gitsin o zaman bakın siz 3.’ncü pakete mi yoksa 5. Pakete mi giriyoruz!

                10 yıldır bu ilde bırakın fabrikayı bir atölye bile açılmadığını, mevcut fabrikaların ya kapandığını ya da teşvikli yerlere taşındığını, AKP milletvekilinin bile fabrikasını taşıdığını bilmeyen ‘masa başı’ yetkilileri Ispartalıların zekasına hakaret ediyorlar. Yönetimde olduğu süre boyunca bulunduğu kurumu iktidarın arka bahçesi haline getirmekle bilinen ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, bir daha aday olamayacağını bilmenin verdiği rahatlıkla konuşadursun Isparta kendisine yapılan bu hakareti asla unutmayacaktır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR