26 Nisan 2024 Cuma

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

Kentsel dönüşüm tartışmalarının yaşandığı şu günlerde, Sütçüler ilçesi Çobanisa Köyü Muhtarlığının, konut amaçlı uygulama imar plan değişikliği teklifi il genel meclisini gerdi. Teklife ilişkin komisyon raporuna Meclis Başkanı Ozman Zabun karşı çıktı.

Siyaset

 Sütçüler ilçesine bağlı Çobanisa Köyü Muhtarlığı, biri 121 bin m2, diğeri 33 bin m2 olan 2 arsaya konut yapmak istedi. Bu arsaların köy yerleşik alanı dışında olması nedeniyle, il genel meclisinin konut amaçlı uygulama imar plan değişikliği kararı gerekiyordu. Bu nedenle konu, meclis gündemine getirildi ve teklife ilişkin hazırlanan komisyon raporu, söz konusu arsalara ev yapımını uygun gördü.

Ancak,  meclis başkanı Osman Zabun, köy yerleşik alanı aşıldığı gerekçesiyle karara karşı çıktı. Meclisin diğer üyeleri ise böyle bir imar değişikliğini uygun gördüğünü, kentsel dönüşümün konuşulduğu şu günlerde, düzenli yapılaşma için artık bu tür kararların alınması gerektiğini söylediler.

İl genel meclisi imar ve bayındırlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Meclis Başkanı Osman Zabun’un ve ret oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR