19 Nisan 2024 Cuma

ITSO YİNE DÜŞÜNDÜRDÜ!....

ITSOnun çelişkiler zincirine yeni bir halka daha eklendi

Siyaset

ITSO’nun çelişkiler zincirine yeni bir halka daha eklendi

  

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Top’un AK Parti Yönetim Kuruluna girmesi muhalefeti şaşırttı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın “Dün tarafsızlığını yitirdiği söylediğimiz ITSO bugün yine o söylediklerimizi doğrular şekilde  taraf olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

 

DEMOKRAT’TA YAZMIŞTI

Gazeteniz Demokrat, ITSO’nun muhalefet ve valiyi es geçip sadece AK Parti Milletvekilleriyle teşvik zirvesi yaptığı toplantı haberlerinin birinde ‘ITSO tarafsızlığını yitirdi’ başlıklı haberini manşetten vermişti.

 

ITSO’NUN GÜCÜ SİYASETE TAKILMIŞ

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, iktidarın Isparta’da ‘yürümek yok durmaya devam’ derken ITSO’nun da bunu seyretmekle yetindiğini söyledi. Yalçın “ITSO istese Isparta için şu haliyle çok şey yapabilecek güce sahiptir. Ancak bunu yapamazlar. Çünkü etraflarında oluşturdukları çember siyasi bir çemberdir ve bu çember iktidar partisi ile oluşturulmuştur” dedi.

 

MHP’DEN TARAFSIZ ITSO YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

İl Başkanı Yalçın, ITSO’nun tarafsızlığını yitirdiğine kendileri gibi inanan ITSO yönetim kurulu üyelerinin bulunduğunu belirtip “Ve bu mevcut yönetim içerisinde bizim gibi düşünen şu anda çok değerli,  iyi bir vizyona sahip kişilerde vardır.  Onların bir adım atmalarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ÖRNEKLERİ VAR

ITSO’da ikinci Hasan Hüseyin Kaçıkoç dönemine girilirken Belediye Meclis Üyesi oldukları için Ahmet Emrem ve Mustafa Gürman ITSO Meclis Üyeliğine aday dahi gösterilmemişti. Geçen yılda MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay’a ITSO’ya yapacağı ziyaret öncesi tarafsızlık gerekçe gösterilerek randevu verilmemişti  

 

Muhalefetin tarafsızlığını yitirmekle suçladığı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Top’un AK Parti İl yönetimine girmesi şok etkisi yarattı. Bu gelişmeye ilk tepki MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi.  ITSO yöneticisinin iktidar yönetiminde yer alması, son günlerde teşvik nedeniyle  milletvekilleri ile ITSO arasında normalleşme sürecine girilmesi için  atılmış bir adım olarak yorumlandı.

MUHALEFETİ DESTEKLEYEN ADIM

ITSO daha öncede teşvikle ilgili toplantı yapmış ve o toplantıya Vali ve muhalefet vekillerini çağırmamıştı. O gelişme sonrası muhalefet ITSO’nun tarafsızlığı yitirdiği görüşünde birleşmişti.  ITSO’da yaşanan son gelişme muhalefeti Isparta kamuoyu nezdinde haklı çıkardı.   

ISPARTA’YA KAZANIM SAĞLAMAKTAN UZAKLAR

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, tarafsızlığın yitirdiğini bildikleri ITSO’nun  kendilerin doğrular bir adım daha attıklarını belirtti.  Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Isparta’da  şu anda hem teşvik hem de yatırımlardan  dolayı eksik kalan hizmetlerin hepsinden sorumlu olduğunu kaydeden Yalçın,    “Bugün teşvikle ilgili yaptıkları açıklama  doğru ama çok geç yapılmış bir açıklamadır.  Bizim sürekli olarak ITSO’nun çalışma sistemini eleştirmemizdeki sebep  şu andaki pozisyonlarının  Ispartalı işadamlarının, yatırımcıların  önün açmak, Isparta’ya kazanımlar sağlamaktan uzak bir anlayış sergilemelerinden ötürüdür” dedi.

ITSO, SÖYLEDİKLERİMİZİ DOĞRULADI

“Dün tarafsızlığını yitirdiği söylediğimiz ITSO bugün yine o söylediklerimizi doğrular şekilde  taraf olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” diyen Yalçın,  kaybedenin Isparta olduğunu öne sürdü. Yalçın, “ Bu kayıp yıllara ve fakirleşen Isparta’nın bu duruma düşmesine sebep olanlar  artık kendilerine gelip bundan sonrası için tedbir almak durumundadırlar.  İktidar partisi ile bugüne kadar çok iyi diyalog görüntüsü veren ITSO’nun  son açıklamalardan da anlaşılacağı üzere  gerçekten Isparta’ya yatırım alma, destek alma konusunda düzenli çalışma  yapmadığı  ortaya çıkmıştır. Beklentimiz ve temennimiz bundan sonrası için hazırlayacakları raporla kamuoyuna çıkıp  önemli hizmetler için yeni bir çalışma başlattıklarını belirtmeleridir” ifadesinde bulundu

TARAFSIZ YÖNETİCİLER ADIM ATMALI

ITSO’nun tarafsızlığını yitirdiğine kendileri gibi inanan ITSO yönetim kurulu üyelerinin bulunduğunu belirten Yalçın, “ITSO’ şu andaki yöneticilerinin bu tavır içerisinde olması bu kölük kuruluşun bundan sonrası için icraat yapmayacağı anlamına gelmiyor.  Ya mevcut yöneticiler gereken tedbiri almalıdır. Ya da bu görevi Isparta’ya hizmet noktasında büyük bir heyecanla yapmak isteyenlere bırakmaları gerekir.  Ve bu mevcut yönetim içerisinde bizim gibi düşünen şu anda çok değerli,  iyi bir vizyona sahip kişilerde vardır.  Onların bir adım atmalarını bekliyoruz. İktidar Isparta’da ‘yürümek yok durmaya devam’ diyor ITSO ise bunu seyretmekle yetiniyor” görüşünü iletti.

İKTİDAR ÇEMBERİ

ITSO’nun  istese Isparta için şu haliyle çok şey yapabilecek güce sahip olduğunu ancak bunu yapamayacaklarını öne süren Yalçın, “Çünkü etraflarında oluşturdukları çember siyasi bir çemberdir ve bu çember iktidar partisi ile oluşturulmuştur.  Bu şartlarda da iktidara beklentilerini iletmek veya iktidarın olumsuzluklarına tepki koyma noktasında yeterliliği bulunmamaktadır” dedi.  Yalçın, açıklamalarını şu  cümleyle noktaladı: “ Gündüzden kandilini ayarlayamayan gece karanlıkta kalırmış.”

DEMOKRAT GAZETESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR