29 Mart 2024 Cuma

OKUTAN 12 NİSAN'DA MERAL HANIMI ISPARTA HALKI İLE BULUŞTURACAĞIZ

OKUTAN 12 NİSAN'DA MERAL HANIMI ISPARTA HALKI İLE BULUŞTURACAĞIZ

Siyaset

Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da Isparta'da gerçekleştirilecek miting programına Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından izin verilmemesinin hukuki olmadığını savundu.Okutan, "Meral hanımın 12 Nisan'daki programı Isparta. Nerede olursa olsun bu programı gerçekleştireceğiz" dedi.

MHP'den ihraç edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın Meral Akşener'in katılımıyla 12 Nisan'da Isparta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek açık hava toplantısı için yaptığı başvuru Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Okutan'ın ret gerekçelerine yönelik yaptığı itiraz da kabul görmedi. Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun ret kararırın hukuksuz olduğunu belirterek '12 Nisan programından vazgeçmiş değiliz. Nerede olursa olsun bu programı yapacağız' dedi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kendisinin başvurusuna verdiği ret kararının yasalara uygun olmadığını savunan Okutan, şu açıklamayı yaptı: "Referandumla ilgili 12 Eylül'den sonra düzenlenmiş bir yasa var.

Orada TRT'de propaganda usulü var. Yüksek Seçim Kurulu, bu hallerde mecliste grubu bulunan partilere hak tanıyor. İktidar partisinin,muhalefet partisinin TRT'de ne kadar konuşacağına ilişkin haklar tanıyor. Biz talebimizi reddetmelerine gösterilen gerekçe bu madde. Ben TRT'ye başvurmadım. İptal ettikleri madde TRT'yle ilgili. Bu maddeden tuttutarak izin vermiyorlar. Bizim başvurumuz böyle değil. Diğer partiler gibi, Muharrem İnce gibi biz de hakkımızı kullanmak istedik. Ben bu ilin milletvekiliyim, halkla toplantı yapmam hakkım. Kanunun maddeleri var. Milletvekilleri açık ve kapalı toplantı yapabilir. Bizim toplantımıza Meral hanım da katılacaktı.

İtiraz ettik. Bizim açımızdan iptal yok. 12 Nisan'da programımız Isparta. Kapalı yerde yapacağız, kahvede yapacağız, yol da yapacağız. Ama mutlaka yapacağız."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalılar

29 Mart 2017 Çarşamba 23:23

Sayın Okutan Valim. Sayın vekilim... getir meral ablamızı ıspartaya. Birde ondan dinleyelim.

Pws

29 Mart 2017 Çarşamba 22:38

Sayin vekilim meral hanimi ispartada istemiyoruzzz vatan hainleri ile kirletmeyin ispartamizi bu arada secim zamani mi akliniza geldik. Pek ispartada goremedik de sizi. gerek yoktu biz ankaraya gelirdik yaaa

Galip derviş

29 Mart 2017 Çarşamba 22:23

Koskoca Anayasa'yı ihlal edip Hollandayı demokratik değil diye suçluyorsun, üstüne birde Kendi ülkendeki siyasetciye propaganda yaptırmıyorsun.. ?!

serdar

29 Mart 2017 Çarşamba 22:05

yurtta sulh cihanda sulh çu fetöcü,ABD iş birlikçisi otel lobilerinden direktif alan hain ıspartaya gelcekmiş,ıspartadan uzak allaha yakın olsun

Vatandaş rıza

29 Mart 2017 Çarşamba 18:01

Yorumların Beğen/ beğenme seçenklerine bakıyorum da Gören darbecilerin müstakbel başbakanının, ısparta da %95 oyu var sanacak...

Gönenli

29 Mart 2017 Çarşamba 15:46

Sayin Okutan sizi buralara getiren liderin sırtından vurup şimdi demokrasi diyorsunuz demokrasi diyorsanız istifa edin millet size oy vermedi MHPye oy verdi istifa etmezseniz zaten boyunuzun ölçüsünü alırsınız ilk seçimde

senirkentli

29 Mart 2017 Çarşamba 16:36

Sayın liderimize sayğımız sonsuzda partiyi 1 cm yukarı çıkarmak yerine hep aşağı indiriyor PKK altında kaldığımıza ne yorum yapacaksınız

DEMOKRASİNİN KALESİ

29 Mart 2017 Çarşamba 15:05

SENİRKENT'E BEKLERİZ SAYIN VEKİLİM, SAYIN VALİMBARZANİ VE PKK DESTEKÇİLERİNE İNATSONUNA KADAR CUMHURİYET SONUNA KADAR HAYIR

ibrahim

29 Mart 2017 Çarşamba 14:28

Herkes evetçi olsa ne güzel referandum yapacağız. Nerden çıkıyor bu hayırseverler. Oy pusulasındaki hayır kısmını kapatın olsun bitsin. Ülkemiz dünya lideri oldu bu hayırcılar çekemiyor.(!)

sengetli

29 Mart 2017 Çarşamba 14:22

ya illede seçim zamanımı insanlar aklınıza geliyo.sn.okutan bi önceki seçim zamanı sizi ısp.tada devamlı gördük.ama daha sonra hiç yoksunuz piyasada.insanlar seçim zamanımı aklınıza geliyo.nasıl olsa m.vekili oldunuz meclise gittiniz.dimi.

GURBETCI!

29 Mart 2017 Çarşamba 13:33

BIR AVRUPA ÜLKESI GIRIS IZINI VERMEDI; IZINSIZ VE KACAK HATTA ZORLA GIRMEYE KALKTINIZ ; TÜRKIYEYI KÜCÜK DÜSÜRDÜNÜZ VE AVRUPA ÜLKESINDEKI TÜRKLERE COK ZARAR VERDINIZ ARTIK HAYIR VERECEGIZ BIZDE !!!

ERŞAN KUNERİ

29 Mart 2017 Çarşamba 13:02

MADEM DEMOKRASİ VAR İZİN VERİN BÖYLE YASAKLAYARAK ENGELLEYEREK NEREYE KADAR??

SAYIN OKUTAN

29 Mart 2017 Çarşamba 12:36

MUHARREM İNCE PARTİSİNDEN İSTİFA ETMEDİ VE PARTİSİ TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLİYOR SEN BU FARKI ALGILAYAMADIN MI?DİĞER YANDAN İL SEÇİM KURULU HAKİM, SEÇİM KURULU MEMURU VE PARTİ TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞUR. BU İNSANLARI HEDEF GÖSTERMEN HEM SUÇ HEM DE AHLAKİ DEĞİL.

bilen bilir

29 Mart 2017 Çarşamba 12:31

seçimlerde kendi köyünden birinci çıkamadı daha neyin kafasındasınız millet.

bilen bilir

29 Mart 2017 Çarşamba 12:28

bu mhp muhaliflerini bi araştırsanız neden bu kadar akp düşmanları. ne zaman nerede hükümet kuyruklarına basmış bi bakın ya. mesela nuri okuyan neden valilikten alınmış. eğirdir isparta arasındaki büyükbaş hatvan çiftliğinin parası nerden gelmiş. araştırın bi hele.

Akıllı olun artık

29 Mart 2017 Çarşamba 11:24

Ya biraz mantıklı olun artık bi tutturmussunuz meral akşener fetocuda falanda filanda siz ilk önce savunduğunuz uzun adamı bi aklayın ne istedinizde vermedik diye meral akşener mi dedi? Ayrıca eğer fetocu olsaydı dışarda bırakmazlardı bu kadını tıkarlardı hapise mantıksız düşünen insanlara bunu anlatmak saçma ama biraz düşünün ya önceleri fetoyla birlik olan meral akşener miydi??

yol bilmez

29 Mart 2017 Çarşamba 10:53

gökçaya bırakırsanız çarşıyı bulamayacak.. çünkü yıllar olmuş ıspartadan gideli.. ee bunu milletvekili adayı gösterirseniz olmaz. kaç kere ıspartaya geldi ki şimdi miting yapacam diyor.

Furkan

29 Mart 2017 Çarşamba 10:44

Hala mı? Meral Ablanın arkasındasın Nuri? Muharrem İnceyle Kılıçtaroğlu ile çalış Meral ABLA dan iyidir. FETÖ cülerin desteği bu kadar mı? Ballı Tatlı geliyor Sana.

cemal

29 Mart 2017 Çarşamba 10:36

kanuna devlete karşı gelmeyi huy mu edindiniz, size öyle emir mi veriliyor? ilçe seçim kurulunun kararını beğenemzsen il seçim kurulu , onun kararını beğenmezsen YSK var, çapsızlığın lüzumu yok Bay tilki

Helal

29 Mart 2017 Çarşamba 10:35

Yer bulmazsanız buyrun gelin benim eve. Konu komşuyu toplarım. Çay Çorba çıkar. Yasakla bi yere varılmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR