25 Nisan 2024 Perşembe

SAVLU DP'YE RESMEN GENEL BAŞKAN ADAYI

Demokrat Parti Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ispartaspor Kulüp Başkanı M. Şevket Savlu, "Bu ismi yaşatmak ve demokrasinin beşiğini yok etmemek adına Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na adayım" dedi.

Siyaset

 Demokrat Parti Genel Başkanlığı Kongresi 6 Mayıs’ta yapılacak. 1946 yılında Demokrat Parti’nin kurucularından olan Şevket Savlu’nun torunu olan Ispartaspor Kulüp Başkanı Mehmet Şevket Savlu’da adaylığını resmen açıkladı. Savlu’nun yanı sıra 2 adayda başkanlık için yarışacak. 1972 Isparta doğumlu olan Savlu,  Demokrasi’nin beşiği olan Isparta’da son dönemlerde yaşanılan gerginlik ve zayıf yönetimlere karşı böyle bir harekete geçmesi olumlu tepki aldığı belirtildi.

 Savlu, adaylığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Isparta’mızda bir takım eksiklikleri görerek ilimizin ismi kaybolmuştur. Bu ismi yaşatmak ve demokrasinin beşiğini yok etmemek adına Demokrat Parti Genel Başkanlığı’na adayım. Kırat Isparta’da bitirildikten sonra şahlanmaya devam etmemiş ve yürüyen at haline dönmüştür. Öncelikle yürüyen at tabelamızı şahlanan at tabelası haline getirerek işimize başlayacağız.

Startı Isparta’dan vererek kongre döneminde yaşanan tüm olumsuz hareketleri de büyük kongrede açıklayacağız. Partimiz bu durumlara layık değil. Daha güzel günler yaşatmak için öncelikle temiz demokrasiyi kurarak Demokrat Parti’nin adını temizleyeceğiz. Daha önce yönetimlerde yer alan GİK üyeleri ve yöneticilerinin tekrar sahneye çıkarak bu sefer küs rolü oynayarak ama aynı kongreye araçla gelerek üyeleri etkilemek amacıyla sahte adaylıklar ortaya çıkmıştır. Bunlar eski yönetimdir. Başarıları Demokrat Parti’yi nereye getirdikleri ortadır.

Demokrat Parti’yi tabandan bitirerek şu anki geçiş noktaları bellidir. Amaçları tek Genel Başkan olarak partimizi başka zihniyetleri çevirerek belirli noktalarda odak noktası olmaktadır. Hedeflerimiz: Hiçbir genel başkanın örnek olarak Demirel’in kongrelerde bu denli zayıf konuşmalar yaptığı görülmemiştir. Ve Demirel’in hiçbir kongrede kendisi kongreyi üstlenmemiş, ayran ve kola taşımamıştır. Demokrat Parti’nin bir kişiliği ve karizması vardır. Genel Başkanın resmi bir karizması vardır. İlerinin başbakanını taşımaktadır. İl başkanları da zayıflıktan dolayı genel başkan adayına kongre yaptırırsa bunun geleceği nokta bellidir.

Hedeflerimizde Demokrat Parti olarak demokrasinin çürütüldüğü bu dönemde ayakta tutacağımıza söz veriyoruz. Türkiye’nin bu gidişatına en güzel duruşu Demirel vermiştir. Isparta’dan dur demeye devam edeceğimizi bildirir, saygılarımı sunar, Demokrat Partisi’ne resmen adaylığımı basın yoluyla açıklarım. En Öncelikli amacım, rantçıları, şovcuları partimizden silerek tertemiz bir Demokrat yönetimi kurmak ve bütün Türkiye’ye yürüyen atı koşturarak şahlandırmaktır.“

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR