20 Nisan 2024 Cumartesi

UZAKTAŞ ADLİYE TEPKİLERİNE CEVAP VERDİ...

3 ilçedeki adliyelerin kapatılmasına ilişkin gerekçeleri AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş açıkladı

Siyaset
 Atabey, Uluborlu, Gelendost’ta iş yükünün az olması, adaletin zamanında temini için böyle bir kararın alındığını söyleyen İl Başkanı Uzaktaş, “MHP bizi eleştireceğine yerelde iktidar olmasının gerekçelerini yerine getirsin” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, kapatılan adliyeler konusunda kendilerine eleştiri getirilmesine cevap verdi. Uzaktaş, “Bu uzun süredir gündemde olan bir hadise. Küçük ilçelerde dava sayısının yetersizliği nedeniyle adliyelerin iş yükünün az olması ve şehir merkezlerinde dava süreçlerini,n gereğinden fazla uzun sürmesi sebebiyle böyle bir düzenlemeye gidilmiştir. Yani davaların çok olduğu yerlerde hakim ve savcıların yoğunlaştırılması gibi karar alınmıştır. Bu ilçeleri küçültmek için yapılmış bir proje değildir. Bu bir süreçtir” dedi.

AKP’li Uzaktaş, “Atabey, Uluborlu ve Gelendost’ta adliye kapatılıyor. Senirkent için de aynı karar geçerliydi. Ama Senirkent’te mevcut adliye binasının yeni olması dolayısıyla burada adliyenin devamına karar verildi” dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, kapatılan bölge müdürlüğü olmadığı halde var gibi gösteren MHP’ye hem bu eleştirisi hem de adliyeler konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle cevap verdi. Uzaktaş, “MHP’nin iktidara yani yerelde iktidar olmaya alışamadığını fark ettik. Kendileri şu anda yerelde iktidarlar. Bu duruma gelmek için vatandaşa vaad ettikleri şeyler vardır. Bunların acaba ne kadarını yaptılar, ne kadar gayret sarfettiler ve 3 yılı aşan süre içinde Isparta’da yerel bazda ne yaptılar, bunları değerlendirmek lazım. Kendi yapamadıklarını, olmayan şeyleri varmış gibi göstererek kapatmaya çalışmasınlar. Bu noktada yapılan hiçbir icraat yoktur. Bunları kamufle etmek, gündeme getirmemek için AK parti iktidarına karşı savunma pozisyonundalar” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR