28 Mart 2024 Perşembe

Vekilden şok açıklamalar

Demokrat Gazetesinin bugünkü manşeti çok konuşulacak.

Siyaset

 

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü programında bir taraftan ılımlı siyaset mesajı verdi diğer taraftan çok sert eleştirilerde bulundu

 

VARAN 1: TİCARET ODASINA 

‘SİZİN İŞİNİZİ BAKA YAPIYOR’

Isparta’ya Kara Havacılık Okulu gelecek olmasına rağmen ITSO’nun halen bir sektör raporu hazırlamadığını söyleyen Özel, “Ticaret Odası’nın yapacağı işi burada Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yapıyor” dedi.

 

VARAN 2: VATANDAŞA 

‘BÜROKRATLARI DA SIKIŞTIRIN’

Vatandaşların en küçük bir sorunda siyasetçiye tepki gösterdiğini ifade eden Özel, ‘En son Çevre yolundaki kavşak sorununda tepkiyle karşılaştık. Vatandaşımız bize gösterdiği tepkinin 10’da birini bürokratlara gösterse karşılarında tir tir titrerler” diye konuştu.

 

VARAN 3: ITSO BAŞKANINA 

‘TEŞVİKİ ELETİRİYOR YATIRIM YAPIYOR’

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un teşvik paketiyle ilgili eleştirilerine de değinen Milletvekili Özel “Sayın Kaçıkoç hükümetimizin teşviklerinden memnun kalmış ki yeni bir tesis yapma girişiminde bulundu” dedi.

 

VARAN 4: MUHALEFETE 

‘ÜSLUBUNUZ ÇOK BOZUK’

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ile MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’a da göndermede bulunan Özel “Bu iki arkadaşımızın hem karnesi çok zayıf hem de üslupları çok bozuk. İl başkanları temiz dil kullanma konusunda vekillerini uyarsınlar” açıklamasında bulundu 

 

Kanal 32 Televizyonunda her Salı yayınlanan gazeteciler Şakir Aksöz, Mehmet Erçakır ve Soner Torus’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü programına AK Parti Milletvekili Recep Özel konuk oldu.

Eğitimden sağlığa, teşvikten muhalefete, sivil toplumdan vatandaşa ve siyasete kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel kent gündemini değiştirecek yeni bir sayfa açtı.

CEZALANDIRILAN İL BİRİNCİ Mİ OLUR?

Isparta’da muhalefetin sürekli ‘cezalandırılan kent’ imasında bulunduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Milletvekili Özel, böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını söyledi. Muhalefetin kendi hayal dünyasında beceriksizliklerini ört bas etme amacıyla bu söylemi ön plana çıkardığını kaydeden Milletvekili Özel “2002 yılında AK Parti iktidar oldu. Isparta o günden bugüne hiç geri gitmedi. Cezalandırılan bir il sağlıkta birinci olabilir mi? Eğitimde okullaşması 3. olabilir mi? Tarımsal destekten en fazla faydalanan il olabilir mi?” diye sordu. Özel “Çok açık ve net söylüyorum ki Isparta’yı cezalandırmaya kimse cesaret edemez” dedi.

YÜZLERİ DAHİ KIZARMIYOR

Geri giden bir Isparta’nın olmadığını yineleyen Özel, muhalefetin bölge müdürlükleri kapandı diye yaptığı veryansının tamamen yanlış olduğunu anlattı. Isparta’dan giden tek bir bölge müdürlüğünün olmadığını hatırlatan Özel, “Bunu muhalefette biliyor. Ve giden müdürlük olmadığını öğrendikleri halde çıkıp özür dilemiyorlar, yanlış bilgi verilmiş bize diyemiyorlar. Ve hiç yüzleri kızarmıyor” diye konuştu.

HEM ITSO YÖNETİMİNE

HEM KAÇIKOǒA YÜKLENDİ

Milletvekili Recep Özel, Ticaret Odasına bugüne kadar hiç kimsenin söylemediği sözler sarf etti. Özellikle teşvik konusunda ITSO’nun yaptığı iktidarı hedef alan açıklamaları çürütücü söylemlerde bulunan Özel “Sayın Kaçıkoç her fırsatta teşvik konusunda bizi eleştirmekte ve hükümetin hiç bir şey yapmadığını ifade etmektedir. Ancak hükümetimizin yaptığı icraatlardan ve teşvikten o kadar memnun olmuş ki yeni bir tesis yapma girişiminde bulunmuştur” dedi.

ITSO’NUN İŞİNİ BAKA YAPIYOR

Teşvikin 4 ayaklı bir sistem olduğunu da sözlerine ekleyen Özel, “Biz sektörler bazında bir çalışma yapıyoruz. Sektörler bazında teşviki en fazla alan il olacağız dedik. BAKA’ya sordum bir çalışma yapmıştı çünkü. Ve o çalışmanın ardından Isparta için teşvik edilmesi gereken sektörlerin hepsine teşvik aldık. 42 sektöre. Sektörler bazında en fazla teşvik alan il Isparta oldu. Bizi eleştiren ITSO başkanına sesleniyorum ‘hani Isparta bitmişti?” diye sordu. Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapması gereken işi BAKA’nın yaptığını da söyleyen Özel “Kara Havacılık Okulu konusunda dahi belirlenecek sektör raporunu hazırlamadılar. Onun için Ticaret Odası’nın yapacağı işi BAKA Yapıyor diyorum. Bunu bir suçlama amaçlı söylemiyorum sadece durum tespitinden ibaret” açıklamasında bulundu.

VALİYE SÖZ SÖYLEMİYOR

GELİP BİZE PATLIYORLAR

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Sav’dan başlayıp Gönen kavşağına kadar süren yol çalışmasını da gündeme getiren Milletvekili Özel “Geçenlerde Şükrü Başdeğirmen bey vasıtasıyla oraya gittim. Beni gören vatandaş hemen önümü kesti ‘neredesiniz siz yolumuz kapandı’ gibi sitemlerde bulundu. Bende o atmosferle bölge müdürünü aradım bizi vatandaşla karşı karşıya getirmeyin diye ona sitem ettim. Ancak burada şunun altını çizmek istiyorum. Vatandaşımız karşısında siyasetçiyi görünce hemen ona patlıyor. Benden önce Vali geliyor ona sesini çıkarmıyor. Niye vali beye söylemiyorsunuz dediğimde ‘biz ona ne diyelim’ cevabını alıyorum. Vatandaşlarımız siyasetçilere gösterdiği tepkinin 10’da 1’ini bürokratlara gösterse karşılarında tir tir titrerler” diye konuştu.

VEKİLLERE ÜSLUP DERSİ

Son olarak CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ile MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’a üsluplarını düzeltme çağrısında bulunan Miletvekili Özel “Bu iki arkadaşımızın hem karnesi çok zayıf hem de üslupları çok bozuk. İl başkanları temiz dil kullanma konusunda vekillerini uyarsınlar” açıklamasında bulundu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR