23 Nisan 2024 Salı

YALVAÇ'TA ÖZEL KAVGASI....

Yalvaç'ta yayın yapan Akdeniz Yörem Gazetesi öyle bir haber yaptıki, Yalvaç siyaseti karıştı. İŞTE AKDENİZ YÖREM GAZETESİ'NİN HABERİ, NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YORUMSUZ OLARAK SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ...

Siyaset

Siyasette Bayram gerginliği

AK Parti ilçe başkanı Çiftçi geçtiğimiz Cuma günü Hüyüklü’de damızlık süt ineği dağıtım töreni için gelen Milletvekili Recep Özel’i Tekin Bayram’dan uzak tutmaya çalışması gerilime yol açtı.

Bomba32 muhabirinin Cuma namazı sonrası yemek masasında Milletvekili Özel’in isteği üzerine fotoğraf çekmesi sırasında Çiftçi’nin tepkisi ne oldu? Bu tepkiye Özel ne cevap verdi?

Yalvaç’ta parti binasını ziyaretten sonra Eşref Oruç’u ziyaret eden Özel’e parti yönetiminden olduğu bildirilen 1 kişinin ‘Vekilim her geliş gidişinizde mutlaka Eşref beyi ziyaret ediyorsunuz, sebebi nedir?’ sorusu üzerine vekil ve il başkanı Uzaktaş ne tepki verdi?

Tahir’in kahvehanede bulunan vatandaşları ziyaret ettiği sırada Başkan Tekin Bayram ile karşılaşan Milletvekili Özel oturmak isteyince Çiftçi ne yaptı? Sonrasında neler oldu? Çınaraltında ilçe yönetimi neden ayrı masalara oturdular?

Geçtiğimiz Cuma günü Hüyüklü’de yapılan damızlık süt ineği dağıtım töreni için Yalvaç’a gelen AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve Milletvekili Recep Özel’in ziyareti renkli karelere neden oldu. Programı baştan sona takip eden bomba32 muhabiri bu olaylara bire bir tanık oldu ve her anı fotoğrafladı.

            Cuma namazını Hüyüklü’de kılan ve namaz sonrası ikram edilen yemek için Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile birlikte masaya oturan milletvekili Özel’in masasına sonradan AK Parti Yalvaç ilçe başkanı Osman Çiftçi’nin de oturması ile Özel’in bomba32 muhabirine ‘Bu masayı bir fotoğraf çeker misin?’ demesi üzerine Çiftçi’nin ‘ben bu karede yer almam, gece silahlı gündüz külahlı olanlarla aynı masada bulunmam’ diyerek itiraz ettiği bildirildi. Bu sözleri tasvip etmeyen vekilin, ‘Bu yaptığın hiç doğru değil, bunu bana yapılmış bir saygısızlık olarak kabul ediyorum. Aynı şeyi Başbakanın yanına gelmiş birine yaptığını ve ne yapacağını bir düşün. Ben Isparta milletvekiliyim’ sözleri ile tepkisini ortaya koyduğu öğrenildi.

HER GELDİĞİNDE NEDEN BURAYA UĞRUYORSUNUZ?

            Hüyüklü’den sonra Yalvaç’a geçen Milletvekili, İl Başkanı ve beraberindekiler önce parti binasını ardından merhum öğretmen Ali Rıza Bıyıklı’nın ailesini ziyaret ettikten sonra İlçe Başkanı Osman Çiftçi’nin işyerine geçti.

            Buradan sonra Eşref Oruç’un işyerine geçen milletvekili Özel burada oturduğu sırada isminin Ramazan olduğu öğrenilen ilçe yönetiminden bir kişinin Özel’e, ‘Sayın Vekilim buraya her geliş gidişinizde mutlaka Eşref beyi ziyaret ediyorsunuz, sebebi nedir?’ sorusu bir anda ortamda buz gibi bir hava estirdi. Özel bu soruya, ‘Birincisi bu sizi ilgilendirmez, ikincisi Eşref abi benim 20 yıllık dostum, arkadaşım. Siz yokken ben onunla siyaset yapıyordum’ cevabını verdi. İl Başkanı Uzaktaş da, bu tür yaklaşımların partilerine yakışmadığı yorumunda bulundu.

            BELEDİYEYE ÇIKARMADI

            Oruç’un işyerinden sonra belediye başkanına kahve içmek için söz verdiğini belirten Özel belediyeye çıkmak istediği sırada ilçe başkanının vekilin kolundan tutarak ‘Uğrayacağımız yerler var’ diyerek çıkarmadığı oradan Anlatan Meydan yanındaki esnafların işyerlerini ziyaret ettikleri bildirildi. Tahir’in kahveye irdikleri sırada Başkan Bayram ve Emniyet Müdürü Çetinkaya da orada bulunuyordu. Milletvekilinin yanlarına oturmak istediği buna da Çiftçi’nin esnaf ziyareti yapacaklarını belirterek itiraz ettiği öğrenildi. Esnafları ziyaretinden sonra Özel, Başkan Bayram’a Çınaraltında oturup kahve içmek istediğini iletti.

            MASASINA OTURMADILAR

            Hep birlikte Çınaraltına giden grupta Milletvekili Özel belediye başkanının masasına otururken AK Parti ilçe yönetiminde yer alan grup ise başka masaya oturdular. Özel, Gelendost ilçesine gitmek üzere yola çıkarken geride bir çok soru işareti bıraktı. 25 Aralık’ta yapılan kongrede araları açılan Çiftçi ile Özel’in son zamanlarda birlikte hareket ettikleri ve buzların eridiği yönündeki söylentilerin bu ziyaretten sonra nasıl bir şekil alacağı sorusu akıllara takıldı.

            Hatırlanacağı üzere Milletvekili Özel’in kongreden sonra Tahir’in Kahvede gazeteciler ve belediye başkanı Tekin Bayram ile oturması da eleştirilere neden olmuş ve Özel’in Bayram’ı AK Partiye almaya çalıştığı yönünde dedikodulara neden olmuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR