27 Nisan 2024 Cumartesi

YENİ ANAYASA ÇALIŞTAYI DAVRAZ'DA YAPILDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi, sivil anayasa sürecine katkı sağlamak amacıyla, Yeni Anayasada Gençliğin Tanımı ve Gençlik, konulu bir çalıştay düzenledi.

Siyaset
SDÜ Davraz Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya, Isparta Milletvekili Recep Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Prof. Dr. Numan Tamer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, Türkiye’deki farklı üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, yeni Türkiye Cumhuriyeti anayasası içerisinde gençliğin de tanımının yapılacağını ve Türk gençliği olarak bu sürece katkı vereceklerini belirterek Türk milletinin her bireyini hitap eden, sosyal hak ve özgürlüklere müdahale etmeyecek bir anayasa hedeflediklerini söyledi.
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise, anayasanın toplumları bir arada yaşatma yönünde ortaya konan, bireylerin katılımını içeren ortak sözleşme olduğunu ifade ederek “Anayasa toplumun tüm düşüncesini, beklentisini, hassasiyetini dikkate alarak hazırlanmalıdır. Anayasanın toplumun kültürüne, sosyo-ekonomik müktesebatına, beklentilerine, değerlerine ters olması düşünülemez. Toplumun dokusuna uygun olmayan anayasa, devletle halk arasında uçurum oluşturur, sıkıntılar meydana getirir. Toplumsal huzur, barış, ekonomik gelişme açısından herkesi kucaklayacak, kendi dokumuza uygun, oldukça özgür bir anayasamız olmalı. ” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hazırlanacak yeni bir ortak sözleşmeyle altın fırsat elde ettiğini dile getirerek konuşmasına devam eden İbicioğlu, “Gençlerin görüşlerine her zaman büyük önem verilmiştir. Gençlik, Türkiye açısından 21. yüzyılda tüm tarihi zamanlardan daha önemli. Sizler Türkiye’nin yeni mimarlarısınız. Farkındalığı yüksek, ufku dünyaya açık, küresel boyutta düşünebilecek kapasiteye sahip gençlerimizsiniz. Sizlerin hazırlayacağı ortak sözleşmeler çok daha verimli olacak. Unutmayınız ki bir ülkede ne kadar güçlü bir hukuk sistemi varsa o ülke o derece ileri ekonomiye sahiptir.” diye konuştu.

Isparta Milletvekili Recep Özel de konuşmasında Türkiye’nin geçmişten bugüne anayasa konusunda yaşadığı sürece değinerek “Yeni anayasa Türkiye’nin bir ihtiyacıdır. Yeni anayasamız herkesin kendini bulabildiği, ifade edebildiği, bireyi ortaya çıkaran bir anayasa olmalı, her görüşten insan bu benim anayasam diyebilmeli. Özgür bir anayasayı halkın gündemine getirmek hepimizin görevi. Biz millete hizmet, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışındayız. Bu tarz etkinlikler, birliktelikler ile gelecek nesillere çok daha güzel ortamlarda yaşama fırsatı sunacağız. Bu anlamda çalıştayınızın başarılı ve verimli geçmesini, gelecekte güzel işlere hep birlikte imza atmayı diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

 








YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR