27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP’li Halıcı Çünür Mahallesinin okul isteğini bakanlığa taşıdı

CHP’li Halıcı Çünür Mahallesinin okul isteğini bakanlığa taşıdı

Isparta

Isparta merkezde bulunan Çünür Mahallesinde okulların yetersiz kalması sonrası bölgede yeni okullar yapılmasını isteyen vatandaşların sesini CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı Meclise ve Bakanlığa taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP’li Halıcı “Nüfusu artan ve yeni konutlar yapılan Isparta Merkez Çünür Mahallesi’ndeki derslikler hali hazırda yetersizken yeni okul yapılması için neden gerekli adımlar atılmamaktadır?” diye sordu. 

Önergesinde Isparta Merkez’de bulunan Çünür Mahallesi’nde Şehit Ömer Sarı Ortaokulu’nda 900; Çünür TOKİ İlkokulunda da yine 900’ün üzerinde öğrencinin olduğunu belirten Halıcı “Bu okullarda sınıfların, 40’ar kişilerden oluştuğu, dersliklerin yetersiz kaldığı gelen bilgiler arasındadır. Şu anda Çünür Mahallesinde yeni yapılan 1002 konutluk inşaatın bitmek üzere olduğu belirtilmektedir. Buradaki evlere vatandaşlarımız geldiği zaman zaten yetmeyen okulların kapasiteyi kaldıramayacağı ortadadır. Bu bölgeye yeni okulların yapılması gerekirken şu ana kadar herhangi bir adım atılmamıştır” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

Nüfusu artan ve yeni konutlar yapılan Isparta Merkez Çünür Mahallesi’ndeki derslikler hali hazırda yetersizken yeni okul yapılması için neden gerekli adımlar atılmamaktadır? 

Derslik yetersizliği ve kalabalık sınıfların öğrencilerin üzerindeki olumsuz etkilerinin sonuçları ne olacaktır? Öğrencilerimizin çok daha sağlıklı ve çağdaş normlarda eğitim alması için ne tür proje ve çalışmalarınız bulunmaktadır? 

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Çünür Mahallesi’nde kaç öğrenci bulunmaktadır? Bunları kaçı ilkokul, kaçı Ortaokul, kaçı lise dönemindedir? 

Son üç yılda; Çünür Mahallesinde ve bölgesindeki okullara taşınma, yeni konut, tayin ve benzeri nedenlerle gelen vatandaşlarımızın kaçı çocuklarının kayıt işlemleri için okullara ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin ilgili şubelerine başvurmuştur? Bu kayıtlarla birlikte okullardaki artık oranı nedir?

Çünür Mahallesinde bulunan okullarda kaç derslik bulunmaktadır? Sınıf başına kaç öğrenci düşmektedir?

Isparta genelinde kaç ilkokul, kaç ortaokul, kaç lise bulunmaktadır? Öğretmen ve çalışan sayısı kaçtır? Derslikler kaç kişidir? 

Isparta’da yapımı süren okul bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangi okullardır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş kamil

27 Mart 2024 Çarşamba 23:08

gençlerin DENKLİK sorununu da bakanlığa ilettin mi söz vermiştin hani

Ispartalı

27 Mart 2024 Çarşamba 13:49

Durum çok vahim teşekkür ediyoruz sayın vekilimize çünür halkının sesi olduğu için 1002 konut teslimi başladı 2000 3000 öğrenci nerde öğrenim görecek zaten kıt kanaat altgelir grubu servis ücretini nasıl karşılıyacak lütfen yetkililer bir an önce okul çalışmalarına başlayın

chpli

27 Mart 2024 Çarşamba 13:30

Yerel Seçimler var haftasonu ..hatırlatayım istedim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR