05 Mayıs 2024 Pazar

Göllerde adeta katliam yapılıyor

Göllerde adeta katliam yapılıyor

Isparta

HABER/Kübra Kevser KARATAŞ- Isparta’da 15-20 santim boyundaki sazanlar, yasak olmasına rağmen avlanmaya devam ediyor. 
İl Tarım Orman Müdürlüğü Ekiplerince 21 Nisan Pazar günü yapılan denetimlerde 1 adet uzatma ağ ele geçirilirken, balıklar göle iade edildi.
Isparta’da “Sazangiller Av Yasağı” kapsamında, denetimler aralıksız devam ediyor. Yapılan her türlü çalışma ve uyarılara rağmen bilinçsiz kişilerce gölde adeta katliam yapılıyor. 
Gelecek sezon avlanması gereken sazanların, kaçak ağlara takılmış olduğunu gören görevli personel, olayı kayıt altına alarak, bir kez daha uyarıda bulundu. Personel; “21 Nisan 2024 Pazar günü Karacaören Baraj Gölü’nde su ürünleri denetim ve kontrollerinde 1 adet uzatmaya rastlandı. Ekiplerimiz şu anda gölde uzatmaları temize alıyor. Ağlardaki küçük sazan balıkları bu şekilde göle iade ediliyor. Maalesef, küçücük sazan daha 15-20 santim büyüklüğünde. Gelecek sezonda avlanacak sazanlar, ağlarda takılmış. Maalesef bilinçsiz avcılık devam ediyor. Her türlü denetime ve uyarılarımıza rağmen bilinçsiz kişilerce gölde adeta katliam yapılıyor. Avcılarımızdan ve vatandaşlarımızdan bir kez daha isteğimiz özellikle yasak dönemde 15 Haziran’a kadar göle ağ ve diğer kaçak av malzemelerinin bırakılmamasıdır. Denetimlerimiz ağırlıklı olarak Karacaören ve Eğirdir Gölü’nde devam edecek” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bb

25 Nisan 2024 Perşembe 18:03

Isparta da balık avı berbat durumda agcılar ayrı dert olta balıkçıları ayrı dert ya adam tek başına 10 tane olta atıyor ya yazık ya gelecek nesili düşünün al 2 olta yeter ya 10 olta 15 olta tek başına atan adamlara denk geldim yazık çok yazık

Demir

24 Nisan 2024 Çarşamba 20:00

Daha pazar günü tren yolu altında 5 veya 6 kiloluk dışı havyarli balıkları satıyorlardı.Nereden tuttuğunu bile söylüyordu sırıtarak ama ceza zabıta jandarma daha kış uykusundalar.

S.K

24 Nisan 2024 Çarşamba 18:32

Isparta'da göllerde olsun barajlar dereler komple böyle böyle bitirdiler olta balıkçılığı da bitti sağolsun varolsunlar kurutmadik yer bırakmadılar

Geleceği düşün

24 Nisan 2024 Çarşamba 13:22

Yasak sezonda pazarda yol kenarında bu balıkları satanlarıda denetleyin adamlar göz göre göre satış yapıyolar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR