03 Mayıs 2024 Cuma

23 Nisan özgürlüğün ve demokrasinin diğer adıdır

23 Nisan özgürlüğün ve demokrasinin diğer adıdır

Isparta

CHP PM Üyesi ve Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Halıcı “23 Nisan sadece halk iradesinin sarayın elinden alınıp halka iade edilmesi değil; aynı zamanda özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin vurulmuş mührünün adıdır” dedi. 

Açıklamasında kurtarıcımız ve kurucumuz Atatürk’ün, gelecek kuşaklara ve Türkiye'nin aydınlık yarınlarına güvendiğini göstermek için 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini söyleyen CHP’li Vekil “Artık hep birlikte yeniden demokrasinin tesisi, Meclisin yetkilerinin iadesi ve çağdaş medeniyetler seviyesi hedefi için birlikte çalışmalıyız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp ifade özgürlüğümüzü güçlendirmeliyiz. Yasama, yürütme ve yargı erklerini birbirinden tamamen ayırmalı ve bağımsız hale getirmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Yalım Halıcı açıklamasında ayrıca şunları söyledi;

“TBMM, tarihte örneği olmayan şekilde önce anti emperyalist savaş vermiş, bunu tam demokrasi ve temsil ile gerçekleştirmiş ve gazi olmuş bir demokrasi mabedidir. Onun yetkilerini yok etmek ve saraya devretmek tarihimize ve Meclisimize vurulan büyük bir hançer ve Türkiye demokrasisine yapılan kötülüktür.

Ülkemizi, bulunduğu sosyal, ekonomik ve siyasal karanlıktan mutlaka kurtaracağız. Çünkü bizim köklerimiz sağlam, Atatürkçülük ve devrimleri olan bu kökler üzerinden değişime inanıyoruz. Gücümüzü haktan, halktan ve demokrasiden alıyoruz. Bunun sonuçlarını da 31 Mart'ta tüm Türkiye gördü. Çünkü biz ayrımsız ve kimseyi dışlamadan özgür, adil, eşit ve onurlu bir Türkiye diyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR