29 Nisan 2024 Pazartesi

Isparta’da 48. Turizm Haftası kutlanacak

Isparta’da 48. Turizm Haftası kutlanacak

Isparta

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılmasını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının bu yıl 48.si gerçekleştirilmektedir.   
Gül ve lavantanın başkenti, göller yöresinin incisi Isparta; dağları, ormanları, gölleri, akarsuları ve endemik bitki türleri ile sürekli gelişen tarih, kültür ve turizm şehridir.
Isparta Turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını giderek artırmaktadır. Bu çalışmalardan biri, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı öncülüğünde, İlimizde kurulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu’dur. Sayın Valimizin başkanlığında, İlimizde turizme ilişkin tanıtım faaliyeti gösteren 12 paydaştan oluşan Kurulun, Isparta turizmine yönelik önemli çalışmaları 2021 yılından bu yana devam etmektedir.  
İlimiz, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü ve doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip nadir şehirlerdendir. Isparta, sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün artırmaktadır. İlimizde konaklayan turist sayısı 2023 yılında 491.627’si yerli, 23.876’sı yabancı olmak üzere toplamda 515.503’dür. 
İlimizin en önemli turizm değerlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde 2023 yılında 6.978 kişi konaklamıştır. Her seviyeden kayakçıya hitap eden, 19.980 metre toplam uzunluğa sahip pistleri ve bu sezon açılan gondol tipi 5. mekanik tesisi ile Davraz, her sezon daha fazla ziyaretçi çekmektedir.   
Gülü, Lavantası, Kızıldağı…..  Kovadası, Gölcüğü, Yazılı Kanyonu……. Yaylaları, Eğirdir Gölü, Zindan Mağarası……. Müzeleri, Antik Kentleri, Medreseleri, Hanları ve Camileri ile Isparta, var olan turizm potansiyelini harekete geçirerek, 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmayı hedeflemektedir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mamati

15 Nisan 2024 Pazartesi 19:41

Öyle bir Isparta hayal ediyorum bütün sokak ve caddelerde isparta gülü ( sahte değil) Haziran ayında Isparta sojaklari güllük gülistanlık olsun birde festival düzenlendimi üç sene sonra uluslar arası olur o mis gibi gül kokuları ispartda da düşünemiyorum ama dadece sokaklarda yapay gül gibi kokmayan sahte bir manzara var beyaxikki( üniversite mezunu yerleri olduğu zaman yuzbuinler isoartaya hayran kalırdı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR