29 Nisan 2024 Pazartesi

SDÜ öğrencisinin projesine TÜSEB'ten destek

SDÜ öğrencisinin projesine TÜSEB'ten destek

Isparta

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü doktora öğrencisi Ömer Çelik’in araştırmacı olarak dahil olduğu “MRI Tabanlı Beyin Damar Tıkanıklığının Derin Öğrenme ile Otonom Teşhisi” projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Beyin damar tıkanıklığının erken teşhisini hedefleyen yapay zekâ tabanlı yaklaşımı içeren proje ile Türkiye'nin beyin damar tıkanıklığına ait ilk veri setini oluşturmak ve yapay zekâ algoritmalarını (YOLOv8, YOLOv9, ConvNexTv2, MaxViT ve Yapay Arı Koloni Algoritması) kullanarak erken teşhise olanak sağlamak hedefleniyor.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) teknolojisi ile derin öğrenme algoritmalarının bir araya getirilmesiyle beyin damar tıkanıklığının otomatik teşhisi mümkün olabileceğini belirten Ömer Çelik, projenin Türkiye'de sağlıkta yapay zekâ alanında önemli bir ilerleme niteliği taşıyacağını ve başarılı bir şekilde tamamlanması halinde hastaların erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir ilerleme sağlanacağını söyledi.

Projede aynı zamanda Iğdır Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İshak Paçal yürütücü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Bilal Bayram araştırmacı, Uzman Radyolog Suat İnce araştırmacı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Serhat Kılıçarslan araştırmacı ve Dumlupınar Üniversitesi Öğr. Gör. Erkan Veziroğlu da araştırmacı olarak yer alıyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

desrlere gelmiyor

27 Mart 2024 Çarşamba 22:32

Hukuk fakültesinde iktisat hocası 11 haftadır derse gelmiyor dersler işlenmiyor boş geçiyor telafi derside yapmaya nıyeti yok ders yapılmayacak diye haber bile vermiyor SDÜ rektörü ve fakülte dekanı sene sonu geldi el atın artık şu işe değiştirin hocayı ders vermeyin şu adama kendi işlerini yapmaktan ders anlatmaya gerek duymuyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR