27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP’li Halıcı Uluborlu’daki okul sıkıntısını meclise taşıdı

CHP’li Halıcı Uluborlu’daki okul sıkıntısını meclise taşıdı

Isparta

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, Uluborlu’daki eğitim ve okul sorununu TBMM Gündemine taşıdı. Halıcı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Önergesinde Isparta Uluborlu İlçesinde yer alan ilk öğretim okulları ve liselerin; mevcut talepleri karşılayamamakta, yeterli destek verilmediği için eğitim kalitesinin düşmekte ve bu nedenle bölgede yaşayan vatandaşların çocuklarının eğitimleri için Isparta merkeze ya da başka illere taşınmakta olduğunu ifade eden Halıcı “Sınıfların da mevcudunun çok olduğu ve bu nedenle zaten kötü olan eğitim seviyesinin daha da düştüğü bilgisi tarafımıza iletilmiştir” dedi.

CHP’li Yalım Halıcı ayrıca şunları belirtti; 

“Konuyla ilgili olarak öğrenci velileri defalarca ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine giderek durumu aktarmış ancak herhangi bir olumlu adım atılmamıştır. Uluborlu’daki mevcut liselerin ise yeterli destek görmemesi yüzünden başarı puanları düşmüştür. Bu puanlar düştüğü için de veliler; çocuklarını sınavlara ve eğitim hayatına daha iyi hazırlamak için göç etmek zorunda bırakılmıştır. Maddi durumu yerinde olmayan veliler ve öğrenciler ise daha da zor şartlarda mevcut yapı içinde devam etmeye zorlanmaktadır”

CHP’li Milletvekilinin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

Isparta Uluborlu İlçesindeki okullara neden gerekli maddi ve manevi yatırım yapılmamaktadır? Gerekli destek bu bölgeye neden verilmemektedir? Daha kaliteli bir eğitim hayatı için ne zaman harekete geçilecektir? 

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Isparta Uluborlu’da kaç okul bulunmaktadır?  Bunların kaçı ilk öğretim kaçı lisedir? Uluborlu’da bulunan liselerin türleri nedir?

Uluborlu’da eğitim gören kaç öğrenci bulunmaktadır? Bu öğrencilerin yaş ve cinsiyet dağılımı nedir? Bahsi geçen öğrencilerin gittikleri okul ve bu okulların türleri nedir?

Üniversiteye girişte başarı sıralamalarında Isparta Uluborlu Türkiye ortalamasında ne durumdadır? Puan ve yerleşmede iller bazında kaçıncı sıradadır? 

Isparta Uluborlu İlçesinde bulunan okulların derslik sayısı kaçtır? Bu dersliklere düşen öğrenci sayısı nedir? 

Öğrenci velilerinden gelen lise taleplerine neden kulak tıkanmaktadır? Eğitim gibi hayati bir meselede neden adım atılmamaktadır? 

Isparta Uluborlu’da daha kaliteli bir eğitim için kaydını sildiren, o bölgede yaşamasına rağmen başka ilçe veya illere göç eden öğrenci sayısı kaçtır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Şirin

29 Mart 2024 Cuma 14:42

Sayın milletvekilim sız olmasanız Isparta da sesinizi duyan bile yok biz devletin aklına seçim zamanı geliyoruz

veli

29 Mart 2024 Cuma 14:42

müdür bey yatımcı ya okullar dökülüyor gidip bir baksa görecek

Mustafa

29 Mart 2024 Cuma 13:23

Meclise taşıyınca ne oluyor? Çalışıyor(muş) gibi mi görünüyoruz.

Küçük esnaf

29 Mart 2024 Cuma 13:18

Bide söz verilipde tutulmayan esnafin 7200 prim sözünü taşısanız. Keşke

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR