06 Mayıs 2024 Pazartesi

ITB üyelerinin sorun ve taleplerini dinliyor

ITB üyelerinin sorun ve taleplerini dinliyor

Isparta

Isparta Ticaret Borsası, bölgenin sorunlarını ve taleplerini dinlemek amacıyla üyeleriyle buluşma programını Eğirdir ilçesinde başladı.

İlki Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilen üyelerle istişare toplantısında, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Meclis Başkan Yardımcıları Ali Ak ve Kadir Köklü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdülkadir Kurucu ve Erhan Göçerli, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bayındır ve Sadettin Güneş, Genel Sekreter Veli Karaçay,  Eğirdir ile Aksu bölgesinde faaliyet gösteren Borsa üyelerinin katılımı ile sağlandı. 

Toplantıda, üyelerinin ihracatta yaşadığı sorun ve talepleri dinleyen Başkan Hüdai Şahin, yaşanan sorunlar karşısında yapmış oldukları faaliyetler ve Bakanlık nezdinde yaptıkları girişimler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan Şahin konuşmalarında şu sözlere yer verdi “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda üyelerimizin sorun ve çözüm önerilerini dinlemek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.” 

Isparta Ticaret Borsasının yapmış olduğu ve yapacak olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Şahin,  sözlerine şu şekilde devam etti. “ Isparta Ticaret Borsası olarak ana hedeflerimizden bir tanesi ihracatın önünü açmak. Elma ihracatında yaşanan sıkıntılar hepimizin gündeminde.  Yeni pazarlar bulmak için hedef ülke olarak gördüğümüz Mısır’a giderek yetkililerle görüşmeler yaptık. Yine ilgili Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk ve lobicilik faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz fakat elmada sıkıntı sadece pazar bulmada değil. Sıkıntı maalesef en baştan geliyor. Soğuk hava depolarına konulmaması gereken vasıftaki elmalar sebebiyle kalitemiz düşüyor. Depolarımızda satılabilecek durumda olmayan yaklaşık 100 bin ton elma var. Bu durum kaliteli elmalarımızın pazarını daraltıyor. ” ifadelerinde bulundu.

İstişare toplantımız, karşılıklı yapılan fikir alışverişin ardından son buldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR