01 Haziran 2024 Cumartesi

DİLEK GÜNAYDIN SAVUNMASINDA NELER SÖYLEDİ?

MHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın savunmasını tamamladı.

Dilek Günaydın'ın savunması şu şekilde; "Isparta'da doğan ve bu güne kadar bu şehirde yaşayan bir kişi olarak, adliyenin kapısın nerede olduğunu bilmiyordum. Emniyet Müdürlüğü'ne ise ilk kez geçen yıl, Emniyet Müdrü'ne bir program için davetiye vermek maksadıyla gitmiştim.

 
Öncelikle Böyle bir şuçlamayla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Size açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki, bu durum, ben ve ailem için onur kırıcı bir durumdur. İşlediğimi iddia edilen hiç bir suça karışmadım ve suçsuzum. Başkanım bana ve iddianamede akfediylen suçlamalırı okudum. Çok anlamamakla birlikte irtikap suçuna iştirak ettiğim ve bir örgüt kurduğumdan bahsedilmektedir. Öncelikle bu suçtan dolayı beraatimi istiyorum. Sayın başkanım; Ben ev hanımıyım ve özellikle eşimin görevinden kaynaklı olarak, halkla iç içe yoğun bir yaşantımız var. ve yine bir siyasi partinin kadın kollarıyla aktif olarak ilgilenmekteyim. bu haliyle benim kızımın çizmiş olduğu projeleri takip etmem ya da nasıl çizildiği hususunda bilgi shibi olmam sadece kızımın zaman zaman bana telefon etmek suretiyle sıkıntılarını paylaşması ile mümkün olabilmektedir. Bu durum her anne ve kızı ile arasında geçen doğal bir olaydır. Ben anne olarak  kızımın zaman zaman üzgün olduğu durumlaürda yada işiyle ilgili sıkıntılarında belli işlerini anlattığını hatırlaaktayım. Ancak, tüm konuşmalarımızda nacizade hatırlmamam mümkün değildir. Ben sadece kızımla yaptığım konuşmalarda onu işe konsantre etmek yaptığı işlerde başarılı olabilmesini sağlamak adına bazı telkinlerde bulunmam da bu yüzdendir. Benim özetle Belediye tarafından ruhsatlar yada projelerle bire bir hiç bir bağlantım kesinlikle yoktur. Benim Belediye'den geçen projeleri bilmem ya da belediye içerisinde hiçbir kimseye de talimat vermem söz konusu değildir. Benim kızımın yaptığı ortaklıklardan haberdar olmam vs. gibi konlarla bağlantılarla ilgili olaraka savcıin bana sorduğu sorulara da açıklık getirmek istiyorum. Başkanım bana gerek emniyette ve gerekse savcı bey tarafından sorulmuş olan TUS miktarı vs gibi terimleri 35 yıldır evli olduğum Yüksek Mimar Bir Beyin Eşi ve 10 yıllık Yüksek Mimar Kızın annesi olarak içeriğini az da olsa öğrendim.Haliyle kızım biraz önce anlattığım TUS miktarının dolması dolayısıyla başka mimarlarla ortak çalışma yapması gerektiğini yada başka mimarlarla ortak çalıştığında daha farklı ve güzel projeliri birlikte yapabildiklerini benimle paylaşmışlardı. Bende kendisine bizim de bildiğimiz ofisimizde yıllarca mimar olarak çalışan askere ofisten uğurladığımız dönüşünde düğününü yaptığımız evladım gibi sevdiğim Gökhan isimli mimarla otak çalışmasını teşfik ettim. Ancak yapılan projelerde nasıl bir ortaklık olduğunu bilmiyorum. Bunuda eşimin siyasete atılmadan önce mimarlık yaptığı dönemlerde başka mimarlarla ortak projeler çalıştığını bildiğim için kızımın ortak çalışması anormal gelmemiştir.Hatta bunun yasal bir yol olduğunu bana söylemişti." dedi.
 
Günaydın açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Bu haliyle telefon görüşmelerinde geçenproje parasıyla ilgili Gökhan'la Zeynep'iin arası bozulmasın diye tamamen iyi niyetle yapmış olduğum bir konuşmadır.
Devamla bana savcılık makamı tarafından Erkan Koçyiğit isimli kişiyi tanıyıp tanımadığım ya da kendisiyle bir bağlantım olup olmadığı husuda sorulmuştur.
Benim yapılacak olan herhangi bir projeden daire almam yada herhangi bir menfaat temin etmem kesinlikle söz konusu değildir. Bu husus tape kayıtları tamamen incelendiğinde ve belediye encümen kararlarında doğrusu görülmektedir.
Rose Recidence projesiyle ilgili olarak benim Ahmet isimli kişiyle görüşme yaptığım ve kızıma projenin gitmesini sağladığım iddia edilmeştir. Benim sözü geçen şahsa herhangi bir konuda baskı yapmam yada eşimin baskı yapmasına şahit olmam söz konusu değildir. Çünkü bu şahsı tanımıyorum.
Kızım bildiğim kadarıyla Türkiye'nin dört bir tarafına belediyelere ve üniversitelere proje çizmektedir.
Antalya, Burdur, Nevşehir, Kütahya, Muğla vs. gibi illerde çok sayırda projelere imza attığını biliyorum. Ancak her nasılsa Isparta'dan proje alınca bir anda kızım ve eşim hedef olmuştur. Kesinlikle bu suçlamaları kabul etmiyorum.
Benim dışımda kişilerin yapmış oldukları telefon konuşmalarında ismimin geçtiği herhangi bir konuşma olmuş ise bunlaürlada benim kesinlikle bağlantım yoktur. Ya da farklı şekilde ismimin geçtiği ifadeleri kesinlikle kabuil etmiyorum.
Bana bir suçlama atfedilmemekle birlikte belediye şirketlerinden maaş aldığım şeklinde bir soru emniyet müdürlüğünde sorulmuştur. Resul beye atfen böyle bir konuşma olduğundanbahsedilmiştir. Benim hiçbir belediye şirketinden maaş yada ne ad adı altında olursa olsun bir maaş yada maddi bir menfaat temin etmem söz konusu değildir. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum..." şeklinde savunmasını yaptı.
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

ÖNE ÇIKANLAR