28 Mart 2024 Perşembe

ARTIK ONUN BİR SAHİBİ VAR

ARTIK ONUN BİR SAHİBİ VAR

Isparta

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde M.C isimli çobanın, köpeğini sopayla dövdüğü görüntülerin sosyal medyaya yansımasını ardından çoban hakkında idari para cezası uygulanırken, dövülen köpek Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Köpek kendisini sahiplenen kişiye götürülmek üzere Ankara’ya gönderildi

Isparta Keçiborlu ilçesinde M.C isimli çobanın, köpeğini dövdüğü sırada  bir başkası tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada  paylaşılmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Hayvan severlerin tepkisine neden olan olayın ardından İlçe Jandarma Komutanlığınca da soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda eziyet gören köpek Isparta’da koruma altına alınırken,  köpeğe eziyet eden çobana 5199 Sayılı Kanun gereğince idari para cezası uygulandı.

KÖPEĞİ BİR HAYVANSEVER SAHİPLENDİ

Koruma altına alındıktan sonra bir hayvan barınağına konulan kangal cinsi köpek Ankara’da bir hayvan sever tarafından sahiplenildi. Barınaktan alınan köpek onu almaya gelen kişiye tutanakla teslim edildikten sonra yeni sahibine kavuşmak üzere yola çıktı.

ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer, “6. Bölge Müdürlüğü olarak ekiplerimiz yapılan ihbarı değerlendirerek olayın vuku bulduğu yere gidildi.  5199 Sayılı kanun gereğince köpek koruma altına alındı. Bundan sonraki süreçte hayvanın sahiplendirilmesi ve daha mutlu bir ortamda yaşaması için Ankara’dan gelen gönüllü arkadaşımıza köpeği teslim ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR