29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN TURAL’DAN ESNAFA İKİ MÜJDE DAHA

BAŞKAN TURAL’DAN ESNAFA İKİ MÜJDE DAHA

Isparta

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, mücbir sebeple kapatılma kapsamına alınan işletmelerin vergi ödeme sürelerinin uzatıldığını, genel sağlık sigortası ve Bağ-kur prim borcu olan esnafın, sağlık hizmetinden faydalanma süresinin de bir yıl uzatıldığını açıkladı.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda olan esnaflara yönelik önemli müjdeler açıkladı. Başkan Tural mücbir sebeple kapatılma kapsamına alınan işletmelerin vergi ödeme sürelerinin uzatıldığını, genel sağlık sigortası ve Bağ-kur prim borcu olan esnafın da,  sağlık hizmetinden faydalanma süresinin bir yıl uzatıldığını söyledi. 

KAPATILAN İŞYERLERİ İÇİN MÜCBİR SEBEB KARARI

Koronavirüs salgının önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında kahvehane, halı saha, internet kafe, hamam, sauna, yüzme havuzu gibi işletmelerin kapatıldığını anımsatan Başkan Tural “ Kapatılan işyerlerinin mücbir sebep kapsamına alınarak vergi ödeme sürelerinin uzatılmasına yönelik taleplerimizi daha önce dile getirmiştik. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Tebliği,  Resmi Gazetede yayınlandı. Bu tebliğe göre sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükellefler,  1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına alındı. Bahse konu mükellefler tarafından mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26’ncı günü sonuna kadar uzatıldı. Bu düzenlemenin de esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tabi burada mücbir sebebin içinde olamayan öğrenci servisleri, okul kantinleri, yurt ve apart gibi sektörlerimiz var. Bu sektörlerin de mücbir sebep kapsamına alınması yönündeki talebimizi de TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e ilettik” dedi.

SAGLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANMA SÜRESİ UZADI 

Pandemi sürecinde getirilen kısıtlamalar nedeniyle zor durumda olan esnaf ve sanatkarımızdan Bağ-Kur prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanması için yeniden düzenlemeye gidildiğini kaydeden Başkan Tural “Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Genel Sağlık Sigortası ve Bağ-Kur prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yaralanma süresi bir yıl daha uzatıldı. Buna göre Bağ-Kur prim borcu olan esnaf ve sanatkarımız 31 Aralık 2021 tarihine kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecek. Bu düzenlemeden dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve esnafımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR