18 Nisan 2024 Perşembe

Dayı- yeğeni öldüren çoban: Dövecekler diye korktum, ateş ettim

Dayı- yeğeni öldüren çoban: Dövecekler diye korktum, ateş ettim

Isparta

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, gece koyun ağılına gelen hayvan alım satımı yapan Emrah Kara (34) ile yeğeni Eflatun Karaduman'ı hırsız sanarak tüfekle ateş edip öldüren çoban L.K. (17), "Kaldığım yerin camına, kapıya vuruyorlardı. Beni dövmeye geldiklerini sandım. Zarar vermelerinden korktuğum için art arda ateş ettim" dedi.

Olay, dün saat 01.30 sıralarında Yalvaç'a bağlı Akçaşar köyü Kocadere mevkisinde meydana geldi. Yalvaç'ın Altıkapı köyünde yaşayan ve hayvan alım satımı yaptığı öğrenilen Emrah Kara, yanına yeğeni Eflatun Karaduman'ı da alıp kamyonetle, Kocadere mevkisindeki başkasına ait ağıla gitti. Ağılda çobanlık yapan L.K., iddiaya göre hırsız sandığı Emrah Kara ve Eflatun Karaduman'a yanındaki otomatik av tüfeğiyle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği dayı ve yeğeni ağır yaralandı. L.K.'nin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Emrah Kara ve Eflatun Karaduman'ın öldüğü belirlendi. Kara ve Karaduman'ın cenazeleri, nöbetçi savcının incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü. L.K. ise suç aleti tüfekle birlikte jandarmaya teslim oldu.

BENİ DÖVMEYE GELDİKLERİNİ SANDIM'

Gözaltına alınan L.K. savcıya verdiği ifadesinde, "Kaldığım yerin camına, kapıya vuruyorlardı. Beni dövmeye geldiklerini sandım. Zarar vermelerinden korktuğum için art arda ateş ettim" dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE SON CANLI YAYIN

Hayvan alım satımı yapan Emrah Kara'nın olaydan 1 saat önce kendi aracıyla köye giriş yaptığı sırada sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı belirlendi. Bu ayrıntıya dikkat çeken Altıkapı köyü muhtarı Bahadır Şevket Kaynak, "Hırsızlık yapmaya geldiklerini zannederek vurdu iddiasına katılmıyorum. Hırsızlık yapmaya giden adam canlı yayın mı yapar? Üstelik araçlarından inmemişler bile. Bundan sonra söz yargıda. Ölen köylülerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLECEK

Yaşamını yitiren Emrah Kara ile yeğeni Eflatun Karaduman'ın cenazeleri, bugün Altıkapı köyünde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazı ardından köy mezarlığında toprağa verilecek. Yaşamını yitiren Emrah Kara'nın evli, Eflatun Karaduman'ın ise bekar olduğu belirtildi. L.K. ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Abdullah AYDIN

31 Temmuz 2021 Cumartesi 14:14

Hem kapıya pencereye tıklamışlar, hem de araçlarından inmemişler nasıl oluyor anlamadım. Kapıya pencereye tıkladılarsa arabadan inmişler demektir. Kapıya pencereye tıkladılarsa hırsızlığa gelmemişler anlamına gelir mi, bilemiyorum. Kapıya o saatte neden tıklamış olabilirler ki. Neyse bilmeden yorum yapmayayım.

çuvaldız

31 Temmuz 2021 Cumartesi 09:22

herkes gece 1,30 da muhtarın evine rahatça gidebilir . normalmiş. nasıl bir evse.

Kaan Göktürk

31 Temmuz 2021 Cumartesi 09:03

GECENİN 10:30 DA ORAYA HAYVAN ALIMINA ÇAGIRAN ARAYAN BİRİ VAR Kİ GİTMİŞ, GÜNDÜZ ÇUVALAMI GİRDİ DERSENİZ GÜNDÜZ HAYVAN OTLATIYORUZ DİYENLER OLUR, BİLMEDİGİMİZ NAMI DEGER DURUNUN YERİNDE 01:30 A KADAR NE OLDU ÖLEN ŞAHISIN TELEFONU NEDEN KAYIP YÜKLÜ PARA NEREDE , BİRDE GERÇEKTEN 01:30 DAMI OLAY OLDU YOKSA DAHA ÖNCE OLDU DA 01:30 DA İHBAR DÜŞTÜ BUNLAR ARAŞTIRILMALI.

Kaan Göktürk

31 Temmuz 2021 Cumartesi 08:53

GEÇE 22:30 DA ARAYIP GEL HAYVAN VAR DİYEN VE OLAY YERİNE ÇAGIRAN KİM, MAKTÜLLERİN YÜKLÜ PARA İLE GEZDİKLERİ BİLİNİYOR, ORTADA PARA YOK TELEFON YOK, HADİ HIRSIZ SANDIN BASTIN TETİGE, TÜFEKTEKİ DOMUZ KURŞUNLARINI BİTİRENE KADAR MI, NEDEN SIKTIN.

cahillerin yobazların kenti olduğu birkere daha yo

31 Temmuz 2021 Cumartesi 03:27

çoban suçsuz, muhtarın konuşması tatmin edici değil diyen arkadaşlar. haklısınız adam öldüren çoban suçsuzdur. kadını öldürürken kurtarayım diye öldürmeye çalışan adamı öldüren çocuk için söylemezsiniz bunu 2 tane koyununun çalınma riskine karşılık allahın verdiği canı alan kahrolasıca çobana suçsuz diyin. inşallah tüm koyunlarıyla birlikte kendide telef olur. mal uğruna allahın verdiği canı kimse alamaz aramışmı 156yı arazime birileri giriyor gelin diye? eşkiyamısınız lan? kahrolasıca cahiller!

Mehmet atasever

30 Temmuz 2021 Cuma 23:08

Kabunardeşim senin ne isin var gecenin bir yarisinda buna hangi coban olsa ates eder ya korkusundan yada hayvanlarini kaptirma korkusundan akli selim insan o saatde oyle yere gitmez coban sucsuz

Yalvaç

30 Temmuz 2021 Cuma 22:12

Gece orada başkasının ağılında ne işleri var muhtar 'ın konuşması tatmin edici değil

kronos34.news

30 Temmuz 2021 Cuma 21:49

Bekçinin haberi yokmuş orası belli. Aslolan şu ve haberde hiç bahsadeilmiyor; hayvanların sahibinin alış-verişten haberi varmı ? yoksa duru farklı. Varsa ve bekçiye haber etmemişse durum farklı ???

Erdem

30 Temmuz 2021 Cuma 21:09

Gecenin 1 inde ne isleri var .bal gibi hirsizlon

Ozkan32

30 Temmuz 2021 Cuma 20:24

Yıllardır bu işi bilirim ama hiç gecenin 1.30 hayvan almaya gidildiğini duymadım ve görmedim.Muhtar açıklamalar in bana tatmin ve inandırıcı gelmedi.

Kaan Göktürk

30 Temmuz 2021 Cuma 19:32

MAKTÜLÜN CEBİNDEKİ YÜKLÜ PARA VE CEP TELEFONU NEREDE.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR