10 Mayıs 2024 Cuma

​Projeyle hayvan sayısını ikiye katladı

​Projeyle hayvan sayısını ikiye katladı

Isparta

İlimiz Keçiborlu İlçesine Bağlı Ardıçlı Köyünde Hayvan Sağlığı Teknisyeni Metehan Yılmaz Uzman Eller Projesi kapsamında, Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesine 2023 yılında başlamış olup, şuan büyükbaş hayvan sayısını 2 kat artırarak 20 baş hayvan sayısına ulaşmıştır. Proje ile bölgeye hayvancılık ve özellikle süt sığırcılığı konusunda öncelikle aile ekonomisine daha sonrada bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürünlerin üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ve depolanmasına yönelik projelere 250.000,00 TL karşılıksız hibe desteği verilmektedir.

Bu kapsamda; ilimizde yürütülmekte olan Uzman Eller Projesine başvuru yapmış olan 23 kişi ile sözleşme imzalanmıştır. Uzman Eller projesi kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan İlimiz Keçiborlu İlçesi Ardıçlı köyünden Metehan YILMAZ Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesi ile 250.000,00 TL Bakanlık hibe desteği ve 500.000,00 TL ayni katkısı ile birlikte toplamda 750.000,00 TL ile 10 adet süt sığırı alımı yapmıştır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR