04 Mayıs 2024 Cumartesi

Eğirdir’de 23 Nisan büyük bir coşkuyla kutlandı

Eğirdir’de 23 Nisan büyük bir coşkuyla kutlandı

Isparta

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir’de dolu dolu kutlandı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 104. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün saat 09.00’da Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol ve öğretmenler tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunmaları ile başladı.
Çelenk sunumunun ardından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.
Daha sonra Eğirdir Stadyumunda saat 10.00’de başlayan törenlerde Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Aşık ve Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladılar. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol özetle; ‘Millî iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104’ünci yıl dönümünü ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
23 Nisan’ı ulusal bayram yapan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılmış olmasıdır. 23 Nisan 1920, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.
23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızın, yedi düvele meydan okudukları İstiklal Harbi'nin komuta merkezi olmuş yüce Meclisimizin doğum günüdür. 
23 Nisan; yüksek millet iradesini, her tür irade ve gücün üzerinde saymış bir vizyonun, Cumhuriyet yolunda attığı ilk adımdır.
23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. 
Milli Egemenliğimizin ilanını, geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan eden büyük Atatürk'ün verdiği mesajı iyi anlamak zorundayız. Ecdadımızın canıyla, kanıyla yeniden kazandığı ve bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı, çok daha yükselmiş ve müreffeh bir şekilde, evlatlarımıza devretmek zorundayız.
Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolüdür. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların çalışkanlığı ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.  Türkiye ve dünya siz çocuklarla güzel. Sizinle güzelleşmeye, gelişmeye ve iyileşmeye devam edecek. Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.’ İfadelerini kullandı. 
Şiirler, koro, halk oyunları gösterileri ile sona eren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız coşkuyla kutlandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR