04 Mayıs 2024 Cumartesi

Kaza mı suikast mı?

Kaza mı suikast mı?

Isparta

İstanbul – Isparta seferini yaparken Keçiborlu yakınlarında düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında dava dosyası kapanmış olsa da olay gizemini korumaya devam ediyor. Kazanın yaşandığı tarihte Genelkurmay İstihbarat Başkanı olan E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, olayla ilgili ilk kez Haberin Oldu YouTube kanalında yayınlanan Köşeli Sohbetler programında Bora Tüfekli ve Ruzin Azerhan’a konuştu. Peki, yaşanan olay kaza mı yoksa suikast mı?

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Ölenler arasında enerji alanında pek çok kritik çalışma yürüten bilim insanları da vardı. Raporlar "Pilotaj hatası" yönündeydi.

Ancak yıllarca uçağın düşürülüp düşürülmediği tartışıldı. Artık dava dosyası kapandı. Sanıkların ikisi hakkında verilen cezaları Yargıtay onayladı.

Uçak kazasının meydana geldiği tarihte Genelkurmay İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Haberin Oldu YouTube Kanalı’nda yayınlanan ve Gazeteciler Ruzin Azerhan ile Bora Tüfekli’nin hazırlayıp sunduğu Köşeli Sohbetler programında ilk kez kazayla ilgili konuştu.

Soru üzerine konuşan Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, kazayla ilgili yürütülen soruşturmanın yetersiz olduğunu ve olayın üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Bazı konular bu kadar tesadüf olabilir mi diye düşünüyoruz. Elbette olabilir ama hızlandırıcı ile ilgili çalışan bilim insanlarımızın aynı uçakta olması, o uçağın pilotaj hatası ya da teknik bir arıza sebebiyle dağa çarpması bir hayli ilginç” dedi.

Türkiye’nin toryum konusuyla ilgilenmesinin Batı’yı rahatsız ettiğini anlatan Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Toryum olayı var. Türkiye’nin böyle bir işin içinde olmasını engellemek istiyorlar. İsrail, İran’lı bilim insanlarını özellikle nükleer ile ilgili çalışan bilim insanlarına suikastlar düzenliyor. Amerikalılar 2. Dünya savaşından sonra Almanların bilim insanlarını kaçırıyor, öldürüyor. Yani, bu tür olaylar oluyor” diye konuştu.

Gazeteciler Bora Tüfekli ve Ruzin Azerhan’ın sorularını yanıtlayan Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türkiye’yi belli bir istikamete çekmek isteyen Batılı güçlerin olduğunu kaydederek, “Türkiye’yi belli bir istikamete çekmek için Uğur Mumcuları ve birçok aydınımızı katletmediler mi? Uğur Mumcu suikastını sonra İran’a yıkmak istediler. Aslında bunun başında Batı ve İsrail var. Türkiye’yi Atatürksüz, tek milletsiz, tek devletsiz bir noktaya çekmek istiyorlar. Ulus kimliğini kaybettirmek istiyorlar. Bu anlamda ulus bilincine yönelik çalışanları da hep ortadan kaldırıyorlar” dedi.

Aralarında Engin Arık’ın da bulunduğu bilim insanlarının aynı uçakta yolculuk etmelerinin bile doğru olmadığını dile getiren Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Elbette kesin suikasttır diyemem. Ama, ben suikast olabileceğini değerlendiriyorum. Konuyla ilgili yeterince çalışma yapılmadı. Genelkurmay’da yapabilirdi, MİT’de yapabilirdi. Ama, yapılmadı, konunun üzerine gidilmedi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kaza, Eşref Bitlis’in hayatını kaybettiği kaza hep benzer yöntemler” ifadelerini kullandı. Programı YouTube’da Haberin Oldu isimli sayfadan izleyebilirsiniz. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kerimoğlu

24 Nisan 2024 Çarşamba 14:32

Onca bilim insanı öldü kazamı olur resmen öldürdüler herkesi.

Veli

24 Nisan 2024 Çarşamba 10:48

Tabii ki suikast, bunu anlamamak için kör, sağır, dilsiz olmak gerek. Ancak İ.Hakkı Pekin (Gen.Kur.E İst.Daire Başkanı) orduya Ergenokan, Balyoz vs kumpaslar kurulurken ve kendisine sorulduğu zaman sesini çıkaramamıştı, her zaman ki gibi kem küm etmiş biridir, itibar edilmemelidir, birilerinin maşası ve kuklasıdır.

Isparta'da yaşayan Batmanlı

24 Nisan 2024 Çarşamba 10:12

Pilotaj hatası yok bu bir suikast İsrail düşürüldü

ismail

24 Nisan 2024 Çarşamba 08:57

ahmet özal ın babasını öldürenler yapmıştır bu suikastı

Spartalı

23 Nisan 2024 Salı 19:00

Onları Isparta ya kimin yada kimlerin davet ettiği de araştırılmalı. Olay baştan kurgulanmış. O kadar kişinin beraber yolculuk etmesi de talihsizlik.

Salih

23 Nisan 2024 Salı 18:51

Yediler aslanları. Allah belalarını versin kimlerin payı varsa...

Ahmet

23 Nisan 2024 Salı 18:43

Hükümet bu olayın üzerine neden gitmedi???

Gülşen

23 Nisan 2024 Salı 17:12

Ne olduğunu herkes biliyor ama bir cesur yürek yok yaxik degilmi omkadar can gitti ne için madenler için o bor Türkiye'yi dünyanın bir numarası yapacaktı çünkü uçağın içine hava doldu öldüler düşmeden bunu gazeteler herkes yazdı ama herşey sümen altı bu ulkede

Bilal Güner

23 Nisan 2024 Salı 17:06

Bora bey ve ruzin hanımı tebrik ederim. Kalite tesadüf değildir

Senem

23 Nisan 2024 Salı 16:55

Bilim insanları, siyasetciler, akademisyenler hepsinin akıbeti aynı. Ne acı. Umarım bir gün herşey çok güzel olur

tarık

23 Nisan 2024 Salı 16:41

Konunun üzerine bile gitmemişler. bu ülkede bilim insanlarına verilen değere bak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR