29 Nisan 2024 Pazartesi

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE BİN MEKTUPLU BALON

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu öğrencileri tarafından 15 Temmuz Şehitlerine yazılan mektuplar, balona bağlanarak gökyüzüne salındı. Kırmızı – Beyaz olmak üzere toplamda bin tane balon aynı anda gökyüzüne bırakıldı.

Isparta

Isparta’da IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda eğitim gören 1200 öğrenci aynı anda ellerinde bulunan mektuplu balonları gökyüzüne bıraktı. Hilal şeklini alan öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle büyük bir başarıya imza attılar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 250 vatan evladına tek tek mektup yazan kendi küçük yüreği büyük öğrenciler zaman zaman duygu dolu anlarda yaşadılar.  Okul Müdürü Ramazan Tezcan’ın komutuyla ellerinde ki kırmızı ve beyaz bayrakları gökyüzüne salan öğrenciler velilerinden ve öğretmenlerinden de tam not aldı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklar için kaleme aldığı metni okuyan IYAŞ Selçuklu Ortaokulu Ramazan Tezcan, tüm öğrenci, öğretmen ve velilere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklara mesajı ise şu şekilde:

İSTİKBALİMİZİN TEMİNATI SEVGİLİ ÇOCUKLAR

"Sizler, 15 Temmuz gecesi vatanımız, demokrasimiz ve bağımsızlığımız için canlarını hiçe sayarak büyük bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin evlatlarısınız. Anneleriniz, babalarınız, ağabeyleriniz, ablalarınız ülkemizin yaşadığı en büyük ihanet girişimlerinden birini, ellerinde bayrakları, dillerinde duaları, mertlik ve cesaretleri ile hezimete uğratarak tarihe geçtiler. Ferdi olmaktan her zaman gurur duyacağınız bu millet, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te, 7 asır önce Söğüt´te, 5 asır önce İstanbul´da, 1 asır önce Çanakkale´de, Dumlupınar´da olduğu gibi vatanına canı pahasına sahip çıktı. 15 Temmuz, bizim tarihimizdeki kahramanlık silsilesinin son halkasıdır. Bu tarih, yıllardır darbelerin, müdehalelerin, vesayetin pençesinde kıvranan bu asil milletin yeniden şahlanışının, dirilişinin adıdır. O gece ülkemizin dört bir yanında şahit olduğumuz bu bilinç ve ruh diri olduğu müddetçe devletimizi ve milletimizi hedef alanlar, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Millî şairimiz Mehmet Akif´in dediği gibi, ´Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.´ Sizin büyükleriniz, 15 Temmuz gecesi ülkelerine, ezanlarına ve hürriyetlerine canlarına pahasına sahip çıkarak bu sözün hakkını vermişlerdir. Ellerinde sadece bayrakları olduğu halde tankın üzerine gideni kim esir edebilir? Sağında, solunda onlarca kişi şehit düştüğü halde Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi silahların üzerine yürüyeni hangi güç durdurabilir? İstiklali ve istikbali uğruna ölümü öldürenleri ne korkutabilir? Böyle bir milleti, vatanı ve iradesini korumak için canını dahi feda etmeyi göze alan bir toplumu durduracak, korkutacak, geri adım attıracak dünyada hiçbir kuvvet yoktur. İnancın ve azmin önünde hiçbir engel duramaz."

SEVGİLİ ÇOCUKLAR

"Sizlerden derslerinize, eğitiminize ve hayatınıza bu anlayışla yaklaşmanızı bekliyorum. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Şimdi çalışma zamanı " Ülkemizi büyütmek, demokrasimizi güçlendirmek için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Önce Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştıracak, ardından da sizlerin çabası ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçireceğiz. Dışa bağımlılığı ortadan kaldıran büyük projelerini, yatırımlarını kesintisiz hayata geçiren bir Türkiye olma yolunda hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda en büyük güvencemiz sizlerin varlığı ve gayretleridir.’

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Cesur Gabakçı

24 Eylül 2017 Pazar 13:19

Helal Ramazan Tezcan. Eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığını öğrencilerine göstermiş oldun. Yavrularımıza milli duyguları aşıladın. Ömürlerince unutamayacakları bir organizasyona imza atmışsın.

öğrenci velisi

24 Eylül 2017 Pazar 11:18

işte okul , işte kalite .başarılarının devamını dilerim.

gürkan kozluca

23 Eylül 2017 Cumartesi 20:24

tebrikler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR