29 Nisan 2024 Pazartesi

Vali Baruş'un Polis Haftası mesajı

Vali Baruş'un Polis Haftası mesajı

Isparta

Isparta Valisi Aydın Baruş 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Baruş mesajında; ''1845 tarihinden bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179 uncu yıl dönümüne ulaşmış olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kamu düzeninin ve asayişin korunması, trafik güvenliğinin sağlanması, organize suç ve terör örgütleriyle mücadele, başta uyuşturucu madde ticareti olmak üzere ülkemizin geleceği olan gençliğimizi ve tüm vatandaşlarımızı tehdit eden unsurların toplum içerisinden temizlenmesi, milletimizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suçun önlenmesi, suçluların süratle yakalanarak adalete teslim edilmesi için vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza çalışan Emniyet görevlilerimiz vatandaşlarımızın devlete olan itimadının güçlendirilmesinde de çok önemli bir rol oynamaktadır.

Emniyet güçlerimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak,  milletimizin kardeşliğini hedef alan terör saldırılarını önlemek ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için canlarını ortaya koyarak verdiği mücadeledeki fedakârlık anlayışı her türlü takdirin üzerindedir.

Bugün, ülkemizde devletimize olan güvenin artırılmasında ve ülkemizde huzur ortamının tesisinde takdire şayan gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatı personel, araç, gereç ve teknik donanım açısından da oldukça güçlü bir yapıya kavuşmuştur. Mutlu birey, huzurlu toplum vizyonu ile çalışmalarına devam eden Türk Polisini en güçlü kılan faktör milletimizin değerleriyle yoğrulan bir teşkilat olarak milletine canla başla hizmet etmeyi en temel vazife edinmiş olmasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” dediği gibi Polis Teşkilatı’mız toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak hakkın ve adaletin yerine getirilmesinde üstlenmiş olduğu hayati rolü her zaman sürdürecektir.

Bu vesile ile İlimizde huzur ve güven ortamının sağlanması için gece gündüz demeden fedakârlıkla çalışan Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarının 10 Nisan Polis Haftasını canı gönülden kutluyor, vatan, millet ve bayrağı uğruna canlarını feda ederek görevi başında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, teşkilatımızın tüm çalışanlarına aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyor, sevgilerimi sunuyorum.'' 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR