29 Nisan 2024 Pazartesi

VATANDAŞLIKTAN ATILIYORLAR! İŞTE YURT DIŞINA KAÇAN HAİNLER

VATANDAŞLIKTAN ATILIYORLAR! İŞTE YURT DIŞINA KAÇAN HAİNLER

Isparta

Isparta’da FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltı kararı çıkan ancak firari olan vatan hainleri ülkeye dönmeleri yönünde verilen süre sona erdi. Bu hainlerin vatandaşlıktan atılması için işlemler başlatıldı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile haklarında soruşturma bulunan ancak yurtdışında olanlara tanınan 3 aylık süre doldu. Aralarında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, milletvekillikleri düşürülen HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız, Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil gibi isimler için son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILACAKLAR

KHK ile darbe ve terör suçları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ancak yurtdışında bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılması işleminde sona gelindi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan listede yer alan 130 kişi için tanınan 3 aylık süre doldu. Aralarında Fethullah Gülen, milletvekillikleri düşürülen Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız, Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil, Rıza Sarraf’ı tutuklatan savcı olarak bilinen Preet Bhrarara ile birlikte soruşturulan isimler arasında yer alan Kemal Öksüz gibi isimlerin de bulunduğu kişilerden yurda döndükleri tespit edilmeyenler, Bakanlar Kurulu kararı ile “vatandaşlıktan ihraç” edilecek.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekim ayında “İnlerine gireceğiz’ dedik. ‘Onlar kaçacak, biz kovalayacağız’ dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar” ifadelerini kullanarak, yurtdışına kaçan darbe girişimi ile ilgili sanık ve şüphelilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları için gerekli talimatı verdi.

KHK DÜZENLEMESİ

Erdoğan’ın talimatının ardından gereken adım KHK ile atıldı. 2 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu, düzenlemenin yer aldığı KHK’yı 6 Ocak’ta yayımladı. Düzenleme ile 2009 tarihli Türk Vatandaşlığı Yasası’nın “Türk vatandaşlığını kaybettirme” ile ilgili bölümüne fıkra eklendi. Ekklenen fıkra ile, “devletin güvenliğine karşı suçlar” ve “anayasal düzene karşı ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma yürütülen ve “yabancı ülkede bulunması nedeniyle kendisine ulaşılamayan” vatandaşlara yönelik, “Türk vatandışlığını kaybettirme” adımlarının atılmasının önü açıldı.

İŞTE O İSİMLER

SDÜ eski Rektör Yardımcısı Numan Tamer

Kadıahmetoğlulları İnşaat'ın sahibi Hilmi Ünal,

Isparta'da örgütün "kasası" olarak görülen Mustafa Mete Dolmacı,

Avukat Hasan Uysal

Hakan Türkkahraman

Mehmet Hilal

Enes Hilal

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

F. E.

21 Eylül 2019 Cumartesi 00:37

Âh Hasan Uysal! Sen büyüyünce "hâ'in" diye anılacak çocuk değildin. Soyun sopun hâ'in değil, dönme değil, münâfık değil, o değil bu değil! Sen nasıl oldu da onlara katıldın? Sen de Serdinç gibi Bedîü'z-zamân (kuddise sirruh)'un tertemiz bereketli yolundan gitseydin ya!.. Hatırla: Ben seni ilkokulda güreşte yıkardım. Demek ki benim durduğum yer doğru. Senin (vd.leri için) için geç değil. Gel tövbe et, âhiretini kurtar. Bilirsin ki: "Günâhlarından tövbe eden, hiç günâh işlememiş gibidir.".

ali

07 Eylül 2017 Perşembe 18:28

SDÜ DE ADİL ÖKSÜZ İLE AYNI SALONDA OLAN 3 AKADEMİSYEN, sizler neden sayın cumhuriyet savcılarımıza gidip bildiklerinizi, ve o konferansı anlatmıyorsunuz

Mazlum

06 Eylül 2017 Çarşamba 20:52

Eeeeee Numan Tamer denen hain fetöcü it...Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Sana makamında yarım saat dil döktüm.Adaletsizlik yapıyorsunuz bu sürgün haksız bir uygulama devleti zarara uğratıyorsunuz diye.Üç okulun derslerini tek başıma yürütürken beni sürüp yerime beş tane hocayı derse soktunuz.Şimdi İlahi adalet tecelli ediyor.Kankan olacak İbicioğlu damda sen de şamda...Bu işler böyle ....

turk

06 Eylül 2017 Çarşamba 18:04

bunların kaçmasına sebep olan, yol gösteren, ihmal gösteren, vs adli , idari, mülki görevlilerin de hesap vermesini istemekteyiz.

Sorumlu

06 Eylül 2017 Çarşamba 10:40

Eşi de malı mülkü satmış, hatta sitenizde haber olmuştu. Herkes kaçacaklarını biliyordu, ama hiç kimse işlem yapmadı. Şimdi sorumlu kim?

BETER BÖCEK......

06 Eylül 2017 Çarşamba 08:55

ESKİ DİŞ HEKİMLİĞİ DEKANI M.HAKAN TÜRKKAHRAMANI VATAN DAŞLIKTAN ÇIKRMA ÇAREMİ.ONUN KAÇMASINA İZİN VERENLER KİMLER DEFALARCA KAÇACAK BU ADAM DİYE SÖYLENİRKEN YOLLULU YÖMİYELİ DEVLETİN PARASIYLA AMERİKAYA GÖNDERENLERE NEDEN HALEN BİRŞEY OLMUYOR.EŞİ GELİP BURDAN DİPLOMASINI ALIP GİDİYOR HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ.BEN BU HAİNEDE BUNA İZİN VERENLEREDE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...BU YAZDIKLERIMDAN DOLAYIDA VERSİNLER BAKALIM MAHKEMEYE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR