18 Nisan 2024 Perşembe

HER ZAMAN DARBELERE KARŞIYIZ

HER ZAMAN DARBELERE KARŞIYIZ

Isparta

Hain darbe girişimine ilk karşı çıkanlar hiç kuşkusuz halkla birlikte Ahilik teşkilatının üyeleri oldu.

Isparta’da ahilik teşkilatının lideri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Her zaman darbelere karşı olduklarını söyleyen Başkan Aybatılı, “Esnafımız nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir” dedi.

15 Temmuz 2016’da Türkiye’ye en karanlık ve en uzun gecelerinden birini yaşadı. 250 vatan evladı şehit, 2 bin 301 kişi de gazi oldu.

O karanlık geceyi aydınlatan ise Türk milleti oldu. Gencinden yaşlısına, esnafından memuruna o gün herkes Türk demokrasisine vurulmak istenen zinciri kırdı.

O gün tüm Türkiye’de olduğu gibi Ispartalı esnafta milli birlik ve beraberlik için meydanlarda direnç gösterdi. Hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü nedeniyle Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılıbir açıklama yaptı.

Hain darbe girişimine ilk karşı çıkanlarınvatandaşlarla birlikte esnaf ve sanatkarlar olduğunu söyleyen Başkan Aybatılı, taksici, büfeci olmak üzere bir çok meslek dalından ülke genelinde  51 meslek mensubunun şehit olduğunu söyledi.

Her zaman en büyük gücün milli irade olduğuna dikkat çeken Aybatılı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkârlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkânı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz ve esnaf teşkilatımız ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Ülkemiz üzerinde kötü emel besleyenler hiçbir zaman heveslenmesinler. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hep var olacaktır. Hiçbir güç bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR