28 Nisan 2024 Pazar

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!

Isparta

Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır.’ Cümlesinden yola çıkan Yeni Nesil Eğitim ve Kültür Merkezi; bireysel eğitim, akademik gelişim ve deneyimli eğitim kadrosuyla Isparta’da hizmet veriyor. 

EN VURUCU NOKTAMIZ, REHBERLİK SERVİSİMİZE PARALEL PSİKOLOG DESTEĞİMİZDİR.

Murat Keleş, öğrenciler için Isparta’da uygulama olarak tek olan psikolog-danışan görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Öğrencinin sınav sürecini yönetirken karşılaştığı psikolojik problemlerin giderilmesinde bu desteğin oldukça etkili olduğunun altını çizen Keleş :“ Pandemiyle birlikte olumsuz anlamda gelişen psikolojik süreçler hem veli hem öğrenciyi çok fazla etkiledi. Biz de eğitim psikolojisi adına, Isparta’ya bir şeyler katabilmek, akademik gelişim sürecinde psikolojinin çok önemli olduğunu göstermek adına farklı bir çalışma içerisine girdik. Hem yaz hem kış döneminde rehberlik çalışmalarına ek olarak öğrencilerimiz Isparta’da uygulama olarak tek olan psikolog-danışan görüşmesine de katılmaktadır. Bu görüşmeler özellikle öğrencilerin sınav sürecini yönetirken karşılaştığı psikolojik problemlerin giderilmesinde oldukça etkili olmaktadır. Böylece öğrencilerimizin hem akademik hem psikolojik süreci yönetirken onların yanında olmaktayız” şeklinde konuştu. 

ISPARTA’NIN EN TECRÜBELİ ÖĞRETMEN KADROSU

Isparta’nın en tecrübeli öğretmen kadrosuyla hizmet verdiklerinin altını çizen Yeni Nesil EKM kurucu ortağı Murat Keleş, aynı zamanda üniversiteyle de bu konuda ortak çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. 
Ders dinleme ortamının sağlanabilmesinin öğretmen tecrübesiyle doğru orantılı olduğunu dile getiren Keleş, açıklamasında: “Öğrencilerle derslerin verimli geçmesi noktasında kadromuzu sağlam kurduk. Kadromuzda 10 senelik tecrübesi olan öğretmenimizden tutun da 46 seneye kadar tecrübesi olan öğretmenlerimiz var. Sınıflardaki otoritenin ve ders dinleme ortamının sağlanabilmesi öğretmenlerimizin tecrübesiyle doğru orantılıdır. Üniversiteden de bu konuda destek alıyoruz. Bu doğrultuda üniversitede aynı zamanda doçent olarak görev yapan öğretmenlerimiz de bulunmaktadır. Hem üniversite ortamından bilgiler toplayabilmek noktasında hem de akademiye hazır olma anlamında öğrencilerimize önemli roller çizebilmek konusunda tecrübeli öğretmenlerimizin destekleri bizim için çok önemli!” dedi. 

AÇIK ETÜT SİSTEMİMİZ ATARDAMARLARIMIZDAN BİRİSİDİR

Açık etüt sistemi hakkında bilgi veren Murat Keleş, açıklamasında: “Öğretmeni sadece bir öğrenci için kapatmaktansa açık etüt sistemiyle burada bulunan öğrencilerin sorularının tamamını öğretmenlerine sorabilmesini sağlıyoruz. Bu sistemde öğrencilerimiz ihtiyaç duyduğu derslerden etüt listesine isimlerini yazdırır. Sırası geldikçe branş öğretmenlerine sorularını sorarlar. Özellikle TYT kısmında kırkar soru olduğu için öğrencilerin Türkçe ve matematik derslerine daha fazla hakim olması gerektiğinden öğrencilerimize bu derslerin etütlerinde biraz daha destek sağlayabilmek adına bu zümrelerdeki öğretmen sayımızı fazla tutuyoruz. Okuyan öğrenci grubumuza cumartesi günleriyle birlikte hafta içi 2 gün ders veriyoruz. Hafta içi kalan diğer 2 günde de açık etüt sistemimizi uyguluyoruz. Mezun gruplarımız haftanın 6 günü burada olmak üzere sabahları ders, öğleden sonraları açık etüt, pazar ve pazartesi günleri de denemeye katılacak şekilde 6 günlerini burada geçiriyorlar” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR