27 Nisan 2024 Cumartesi

Fügen Toksü’den genç iletişimcilere tavsiyeler

Fügen Toksü’den genç iletişimcilere tavsiyeler

Isparta

Stratejik İletişim Danışmanı Fügen Toksü, Süleyman Demirel Üniversitesinin konuğu oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda SDÜ İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluşan Toksü, iletişimin toplumu ve kurumları dönüştürmedeki rolünü anlattı.

Sözlerine “Bir kurumda iletişim kimin işi?” sorusuyla başlayan Toksü, iletişim yönetiminin kapıdaki görevliden en üst yöneticiye kadar herkesi ilgilendirdiğini vurguladı. İletişimcilerin kurumların stratejilerini düşünmek, hedefleri doğrultusunda gelecek tasarımını yapmak gibi rolleri üstlendiğini belirten Toksü, şunları söyledi: “Bizim kurumlardaki rollerimiz yüksek, bu rolleri bilerek kendinizi iş hayatına hazırlamalısınız. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Hayatın evresi dijitale akmış durumda. Dijitalin ortasında ve iş hayatında ne yapacağınızı düşünerek kendinizi yetiştirmelisiniz. Dil bilgisi kurallarına dikkat etmelisiniz. Mail adreslerinizi ya da sosyal medya hesaplarınızı gerçek isim ve soy isimlerinizle açmalısınız. Türkiye’nin gündemini takip etmeli, dünyadaki gelişmeleri biliyor olmalısınız. Kurumlarda pratik olmak, çoklu düşünebilmek, ekip çalışmaları yapabilmek, uyumlu olmak, çözüm odaklı çalışmak bizim işimiz.”

Kurumlarda iletişim bütçelerinin artırıldığını söyleyen Toksü, “Pandemi döneminde görüldü ki bir yalan dünya üzerinde hayat geçiyor. Bu dönemde toplumsal duruş sergilememiz, insan olduğumuzu ve toplumu unutmamamız, birbirimize sarılmamız gerektiğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine de kurumlar daha farklı düşünmeye başladılar. Anladılar ki iletişimi iyi yönetememek gibi bir kavram kurumlar için artık mümkün değil.” dedi.

Bir kurumun başarısının artık sadece finansal göstergelerden ibaret olmadığının altını çizen Toksü, kurumların topluma sağladığı katkı, yarattığı değer, itibar, çalışanlarına gösterdiği özen gibi kriterlerin kurum başarısını yüzde elli oranında etkilediğini vurguladı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR