07 Mayıs 2024 Salı

Eski başkan parayla ödül aldı, ödemesini yeni başkana bıraktı

Eski başkan parayla ödül aldı, ödemesini yeni başkana bıraktı

Isparta

Akıl almaz skandal, Isparta’nın Gelendost İlçesinde seçimi kazanan Mustafa Özmen’e gelen faturayla patladı. Bir medya şirketi AKP’li Mehmet Sezgin’i “Akdeniz’in en başarılı başkanı” seçtiği için ‘54 bin lira’ istedi.

Yerel seçimlerde Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde belediye başkanlığı el değiştirdi. Üç dönemdir AKP’den Belediye Başkanı olan Mehmet Sezgin, seçimi kaybetti ve İYİ Parti adayı Mustafa Özmen, oyların yüzde 57’sini alarak başkan seçildi. Ancak yeni başkan kucağından 98 milyonluk borç buldu. Geçen hafta gönderilen bir ihbarname ile şok da yaşayan Başkan Özmen’den 54 bin liralık ‘ödül’ parası istendi.

Seçimde yenilen AKP’li Sezgin, Kent-Başkan Dergisi tarafından Kasım 2023’te “Akdeniz’in en başarılı ilçe Belediye Başkanı” seçildi. Ancak bu ödülün para ile verildiği ve ödül töreniyle ilgili organizasyonu yapan firmanın Gelendost Belediyesi’ne 54 bin lira ‘tanıtım bedeli’ adı altında fatura kestiği anlaşıldı.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

AKP’li başkan, 22 Kasım 2023’te kesilen faturayı ödemedi. Yeni başkan İYİ Partili Özmen’e, 16 Nisan 2024’de bu konuda ihtar yazısı gönderildi. Yazıda, ödemenin yapılmaması halinde yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

Başkan Özmen, “Eski başkan parayla ödül satın almış. AKP’linin aldığı ödülün parasını benden istiyorlar. Bize 98.8 milyon lira borç bıraktı. Bu borç yetmiyormuş gibi bir de 54 bin lira kendisini reklam etmek için aldığı ödülün faturası bize kaldı” dedi.

PARASI İSTENEN ÖDÜLÜ BÖYLE ALMIŞTI

Ödül töreni Kayseri’de düzenlendi. AKP’li Sezgin, ödül verilmesiyle ilgili şunları paylaşmıştı: “Cumhurbaşkanımızın takdirleri, siz değerli hemşehrilerimin teveccühleri ve destekleriyle Gelendost’a hizmet için çıktığımız bu yolda, bizlere yakışır bir şekilde, şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde, yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak en büyük hedefimizdir. Bizleri bu ödüle layık gören siz değerli hemşehrilerime teşekkürü bir borç biliyorum.”

BELEDİYENİN BÜTÇESİNİ BÖYLE BIRAKTI

AKP ve MHP’den belediye başkanlıklarını devralan yeni başkanlar borç yüküyle görevlerine başladı... Çoğu belediye, binalarına eski dönemin ne kadar borç bıraktığını afişliyor... 14 bin nüfusu bulunan ilçenin yeni Başkanı Mustafa Özmen de AKP döneminden kalan 98 milyonluk borcu belediye binasına bir pankart asarak duyurdu. 18.6 milyon esnafa, 9.7 milyon vergi, 49 milyon SGK, 14 milyon güneş enerji santrali, 15.4 milyon İller Bankası ve 837 bin lira da emekli kıdem tazminatı olmak üzere toplam 98 milyon 838 bin lira borç olduğu açıklandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

zabıta kirli sakalını kesmiş

05 Mayıs 2024 Pazar 16:11

adam boşuna ağartmadı o saçları değirmendemi ağarttı sandınız daha neler çıkacak kimbilir diğer sokaklar dururken jet hızıyla yandaşları Ö.Yıldız, Sığırcık lakaplı adamın evinin olduğu sokağa doğalgaz borusu döşetmiş kamulaştırmadan.arsa sahipleride belediyeyi mahkemeye vermiş istimlak parasını sen ödersin artık vatandaşların.adam makam gitmez gitse bile kapıyı kapatır uyur derlerdi yandaşlarını kayırdı gitti ilçeydi köy değil mezraya çevirdi memleketi

Vatan d aş

27 Nisan 2024 Cumartesi 09:16

İşte akhirsiz gerçeği. Altı neyse üstü de bu. Küçücük bir belediyeden kalkınca koltuktaki pislikler bu kadar da koskoca ülkenin koltuğundan kalkınca olusmys pislikleri düşünemiyorum. Bir bakmışsın aaaa koltuk bile yok...

İspartali

27 Nisan 2024 Cumartesi 01:35

Yorumlara bakılınca AKP'li ise çalsın sorun yok ama muhalefet edersen senden kötüsü yok .ulkenin durumu bu cahiller seçiyor cahiller yönetiyor

Ömer kutlubey

26 Nisan 2024 Cuma 22:17

Eski başkan Sezgin nereye kaçtı ne bu acele Avrupa’ya gitti sorun büyük gözüküyor Sezgin Türkiye’ye geri dön hangi Avrupa ülkesine gittiysen

miryokefalon okçusu

26 Nisan 2024 Cuma 20:41

daha ne borçlar çıkacak.doğalgaz döşüyoruz diye tantanayla kamulaştırmadan milletin tapulu parsellerinden boru geçirmek, yol geçirmek neymiş tazminat davalarının parasını da ödeyeceksiniz daha.devlet vatandaşını mağdur etmez doğalgaz hattı tesisi için mutlaka ödenek ayrılmıştır kamulaştırma yapılmadığına göre kamulaştırma bedeli olarak tahsis edilen paralara ne oldu, buharlaştı mı, bedel ödemeden nıye kalkıştı madem, neden kendi yandaşlarının parsellerine hiç girilmedi samet bey bilgilendirsin

Ağlama

26 Nisan 2024 Cuma 20:27

Bu da yakında Meral gibi bırakır gider

Bilir o beni

26 Nisan 2024 Cuma 18:28

Neden birazda kendinin haberlerini yapmıyor başkan özmen ?Çıkardığı işçilerin hak ettiği ücretleri neden yatırmamış mesela ?Halkını yüksek oy oranıyla kazandığım için genel merkez makam arabası gönderdi die neden kandırıyor mesela ?Gelen makam arabasının ıspartadan günlük 3.000 tl aylık 90.000 tl karşılığında kiralayıp belediyenin onca aracı dururken belediyeye daha ilk aydan yüklediği yükleri neden anlatmıyor acaba ?

Gelendost

26 Nisan 2024 Cuma 17:40

Bunların hepsi hırsız lambacı değil mi sorsan bunların hepsi Müslüman yazıklar olsun

Vatandaş 1

26 Nisan 2024 Cuma 16:17

Neden paraya ödül aldığını sorgulamak yerine ağlamayın yorumları var müstehak size böyle yönetimler

ÖZNUR, ÖZNUR

26 Nisan 2024 Cuma 15:20

başkan ne olacak bu ÖZNUR, sen ona bak.

Vatandaş Rıza

26 Nisan 2024 Cuma 15:19

Demirel gibi 5 sene bağır dur artık...Enkaz devraldık... çuval bom boş...

Vatandaş

26 Nisan 2024 Cuma 14:05

Altından kalkamayacağın yükü yüklenmeyecektin Başkan. Belediye Başkanlığı koltuğu ağlama koltuğu değil. Devlette devamlılık esastır. O postu giydiysen sonucuna katlanacaksın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR