04 Mayıs 2024 Cumartesi

Makam koltuğuna oturan Vali Yıldız bakın neler istedi?

Makam koltuğuna oturan Vali Yıldız bakın neler istedi?

Isparta

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

23 Nisan kutlama programı Vali Aydın Baruş’un, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve beraberindeki Büyük Başarı Koleji öğrencisi Ayşe Ebrar Çelik, Bahçeşehir Koleji öğrencisi Zeynep Onar, Halıkent Ortaokulu öğrencisi Defne Beliz Cömert, İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu öğrencisi Abdullah Çınar Kayacan, Şehit Akif Altay İlkokulu öğrencisi Eylül Altınay, TED Isparta Koleji öğrencisi Ecemsu Yıldız ve Ülkü İlkokulu öğrencisi Beyza Özel’i makamında kabul etmesi ve öğrencilerin bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Yaptığı açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü büyük bir gururla idrak ettiklerini belirten Vali Baruş, sözlerine şöyle devam etti: “23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi hem Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmış hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini milli irade üzerine atmış bir kurum. 104. yıl dönümünde ayrıca yaşadığımız büyük bir sevinç daha var çünkü 23 Nisan günü Kurtuluş Savaşımızın lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. Ve bugün de Isparta’nın değişik okullarında öğrenim gören 7 evladımızı Valilik makamında ağırlıyoruz. Onların gözlerindeki ışıktan, yüzlerindeki sevinçten biz büyük bir ilham alıyoruz. Geleceğe dair umutlarımızı onlarla besliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği kendini iyi yetiştirecek olan bu gençlerimizde bu çocuklarımız da onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Onların da bugünün sevincini gözlerinde taşıdığını görmek bizleri ayrıca mutlu kılıyor. Gelecekte inşallah onlar Türkiye Cumhuriyeti’nde yetişmiş birer mühendis, doktor, idareci hepsi başaralı insanlar olarak Türkiye’nin gelişmesine dünya ülkeleri arasındaki gurur duyacağımız yerini almasına katkı sunacaklar. Onları bir kez daha burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ardından Vali Baruş makamını TED Isparta Koleji İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ecemsu Yıldız’a bıraktı. Vali Yıldız makama geçtikten sonra yaptığı açıklamada “Ben hem çocukların öğrenmesi hem de eğlenmesi için şeyler düşünüyorum. Mesela çocukların öğrenmesi için Davraz’a bir tane gözlem evi yaptırmayı, çocukların eğlenmesi için de bir tane aquapark yaptırmayı, onun içinde de böyle akvaryum olsun istiyorum balıklar hakkında bilgiler yazsın çocuklar hem öğrenip hem de eğelensin istiyorum” dedi.

Daha sonra öğrencilerle bol bol sohbet eden Vali Baruş konuk diğer öğrencilerin de talep ve önerilerini dinleyerek güzel istekleri için her birini ayrı ayrı tebrik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Işıkkent Spor Salonunda Büyük Başarı Koleji, Bahçeşehir Koleji, Halıkent Ortaokulu, İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu, Şehit Akif Altay İlkokulu ve Ülkü İlkokulu’nun ortaklaşa düzenlediği kutlama programıyla devam etti. Buradaki programa Vali Aydın Baruş, çocuk Vali Yıldız ile birlikte katıldı.

Programda öğrencilerin birbirinden güzel halk oyunları, dans ve koro performansları katılımcılar tarafından büyük coşkuyla izlendi.

Program sonunda Vali Baruş ve protokol üyeleri öğrencilerin arasına girerek 23 Nisan coşkusunu öğrencilerle paylaştılar.

Bir 3 kişi, Oval Ofis ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve Oval Ofis görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir 6 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir voleybol, basketbol topu ve kalabalık görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve dövüş sanatları yapan insanlar görseli olabilir

Bir 9 kişi ve şunu diyen bir yazı '23 NISAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN! SAREDR' görseli olabilir

Bir 1 kişi, voleybol oynuyor, kalabalık ve yazı görseli olabilir

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emekli

24 Nisan 2024 Çarşamba 10:42

Vali Bey çıkıp geceleyin neler oluyor denetlemeli

Isparta

23 Nisan 2024 Salı 22:40

Yo 2022 de Mehmet Akif ilkokulundan bir öğrenci vali olmuştu

Aguilera

23 Nisan 2024 Salı 22:16

Ülkü ortaokulu derhal yapılmalıdır. Çocukların en biyük isteği bu. Ülkü ilkokulu öğrencileride mağdur. Çocuklar öğlen gidiyor en azından seneye buna izin vermemeliyiz. Ülkü ortaokulu yetişmez ise en azından Muhsin kiremitçi okuluna veya Atatürk ortaokuluna taşınmalı .

Doğrucu Davud

23 Nisan 2024 Salı 21:11

Her şeyden evvel halkımızın geniş katılımıyla, bayramlarımızı coşkuyla minnetle STADYUMLARDA kutladığımız günlere dönmeliyiz. Bayramlarımız milli benliğimizi perçinlememiz için yegane fırsattır.

Aslı Astarıyok

23 Nisan 2024 Salı 19:36

Valiler özel okullardan çıkar dimi. Zengin cocuklari olur. Yedisehitlerden vatandan köy çocukları vali olmaz dimi. Onlar maraba.. Oralardaki çocuklar valiliğin yolunu ne bilsin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR