20 Nisan 2024 Cumartesi

KIZINI DİNLEDİ OKUL YAPTIRDI

KIZINI DİNLEDİ OKUL YAPTIRDI

Isparta

Türkiye’nin demir-çelik alanındaki en önemli beyinlerinden Makine Mühendisi Sarıgül’ün Isparta sevdası sözde değil. Isparta OSB’de kurduğu fabrikada demir-çelik makineleri üretip, neredeyse tamamını ihraç ediyor, 100’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Sarıgül, spor, eğitim ve diğer sosyal alanlardaki katkıları ile de öne çıkıyor.

Bir söz vardır ‘memleket sevdası sözle olmaz’ diye. Bu söz tam Bülent Sarıgül için kullanılmış. Türkiye’nin en güçlü olduğu demir-çelik alanında kendisini ispatlamış, Türkiye’nin sayılı beyin güçleri arasında yer alan Makine Mühendisi BülentSarıgül’ün üretim düzeni ve ticari faaliyetinin tamamı İstanbul’da. Ama Sarıgül, kalktı geldi Isparta’da da bir fabrika kurdu. Aslında o fabrikayı İstanbul’a yakın olan sanayi bölgesi Dilovası’nda kuracaktı. Yerini hazırlamış, yatırım çalışmalarını yürütüyordu. Taki Isparta sevdası ve milliyetçiliği ağır basıncaya kadar…

Uluborlulu hemşehrimiz Makina Mühendisi Bülent Sarıgül, 4 yıl önce Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 milyon TL’lik yatırımla 15,000 m2 açık 8,000 m2 kapalı haddahane ve çelikhane teknolojileri üreten tesis kurdu, 100’den fazla kişiye iş imkanı sunuyor.

Üretiminin yaklaşık % 90’ını yurt dışına yapan BLS Makina, gelişen ve değişen dünyada kendisini sürekli yeniliyor. 30. yılı aşkın bir süredir demir çelik alanında Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kuzey Afrika ve Asya ülkelerinde de faaliyetlerin artıran BLS Makina Sanayi A.Ş. Isparta Organize Sanayi'nde de yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.

Uluslararası rekabet gücü yüksek ve güçlü bir şirket olarak büyümek ve projelerin, ürünlerin ve hizmetlerin kalitesinde öncü olmayı vizyon hedef edinen BLS Makina, yaptığı çalışmalarla gururumuz olmaya devam ediyor. Uluslararası Fuarları da takip eden BLS Makina'nın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül, hemen her ülkeye Türk imzasını atmayı hedef ediniyor. Üretimin neredeyse tamamı ihracaat.

İş dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Bülent Sarıgül, Isparta Davrazspor'un ilk yılki başkanlığını yaptı. Taraftarın ve spor camiasının büyük saygı duyduğu Sarıgül, Uluborlu Güreş Ağalığının yanı sıra sosyal faaliyetleri de destekliyor.

Van’a okul yaptırdı

İşadamı Bülent Sarıgül, Van'ın merkeze bağlı Gövelek köyünde bulunan Türkan-Tevfik Sarıgül İlk ve Ortaöğretim Okulu'nu 2012 yılında kızının isteğiyle yaptırdı. Van depremini televizyondan izleyen Sarıgül ailesi 2012 yılından bu yana okulun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

BLS HADDEHANE ve ÇELİKHANE TEKNOLOJİLERİ

BLS Makine 30 yıla varan deneyimi ile Demir Çelik Sektöründe, yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli tesisin projelendirilmesi, imalatı, kuruluşu ve devreye alınmasını gerçekleştirmiş olup Kocaeli Dilovası'nda ve Isparta’da bulunan toplam 15,000 m2 açık 8,000 m2 kapalı kapalı alandaki tesislerinde ürettiği üstün teknoloji ve kaliteye sahip ekipman ve makinalarla sektörün öncü kuruluşu olmayı hedeflemektedir...

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan Yılmaz

13 Ağustos 2020 Perşembe 10:49

Hayırdır millet vekili adayı mı olacak neden bu kadar cilaladınız?

Ispartalı

13 Ağustos 2020 Perşembe 10:18

Gönen'e de bir İlkokul yapsa Tüm ıspartalılar müteşekkir oluruz.

EBU SIDDIK

12 Ağustos 2020 Çarşamba 20:06

KEŞKE CAMİ YAPTIRSAYMIŞ DA İSLAM ALEMİNE FAYDASI DOKUNSAYMIŞ. HER YER OKUL ZATEN CEMAATİN CAMİYE İHTİYACI VAR.

özkan032

12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:48

Sayın zenginimiz aynı okulu birde ıspartaya yaptırsın ki o zaman taktir edelim, sanki ıspartada hiç bir yerde ihtiyaç yokmu !

Ne milletvekilliği

12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:48

Bülent beyin siyasi bir beklentisi hiçbir zaman olmaz. Yardımlarından dolayı bir spor sever olarak da teşekkür ederiz..

Ahmet

12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:33

Bülent bey, Van depremi sonrasında okulu yaptırdığını biliyorum. Ve altta yorum yapan kişi insanları tanımadan mutlaka menfati var yorumu yapması hoş değil. Bülent bey, yurt dışına ihracat yapıyor. Isparta'ya büyük bir fabrika kazandırdı, yüzlerce insana ekmek veriyor. Memleketine ahde vefayı göstermek mi iyi niyet değil. Ayrıca Isparta Davrazspor'un başkanlığını yaptı daha Bülent Sarıgül adam gibi adamdır

Ertunc

12 Ağustos 2020 Çarşamba 09:40

Yani burada bu hayırsever vatandaşımız diyor ki: gelecek seçim milletvekili adayıyım, bana oy verin... Ya da ben çok iyi niyetli değilim. Emin olun ben haklı çıkacağım. Şayet çıkmaz isem, şimdiden özür dilerim. Bu arada suçun tamamı bende olmaz bilesiniz. Suçlu, hiç bir zenginin menfaati olmayan işlere girmemesidir. Eğer yardım ediyorsa mutlaka bir menfaati vardır algısını yaratanlardır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR