28 Mart 2024 Perşembe

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE BÜYÜK PROBLEMLER YAŞAMADIK

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE BÜYÜK PROBLEMLER YAŞAMADIK

Isparta

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 'eskiden ekonomisi ve askeri güçlü olan güçlü devletti. Şimdi parametreler değişti. Kendi kendine yetebiliyorsan güçlüsün" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, koronavirüs sürecinde Isparta'nın  başarılı olduğunun altını çizdi. Isparta'nın bu kriz döneminde büyük bir problem yaşamadığını belirten Bilgiç, bu başarının temelinde AK Parti iktidarının yaptığı devrimler ve projeler olduğunu söyledi. Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

TÜRKİYE DİĞER ÜLKELERDEN AYRIŞTI

" Türkiye Cumhuriyeti devleti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu pandemi döneminde tüm dünyadaki ülkelerden pozitif olarak ayrışmıştır. Büyük bir başarı ortaya koymuştur. Bunun altında yatan da AK Parti iktidarlarının Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde 18 yıldır Türkiye'de yapılan yatırımlardır. Sağlık altyapısı yatırımları, Şehir Hastaneleri, eğitim-araştırma hastaneleri...

ISPARTA UNUTMASIN 18 YIL ÖNCE SADECE 5 AMBULANSI VARDI

Koskaca Isparta'da 5 ambulans vardı, bugün 80 ambulans var. Isparta'ya tüm köyleriyle birlikte 5 ambulans ile hizmet verdiğiniz günlerden geliyoruz. Çok da geriye gitmeyin. 18 yıl önce böyleydi. Vatandaşlarımızın neredeyse yüzde 99'u genel sigorta kapsamında. Hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar 83 TL ile bu kapsama girebiliyor. Bütün dünyada pandeminin tedavi masrafları vatandaşlardan talep edilirken Türkiye'de tedaviler ve ilaç masraflarının hepsi devlet tarafından karşılandı. Ulaşım ve bilişim altyapılarının semeresini bu dönemde gördük.

GÜÇLÜ DEVLET KAVRAMI DEĞİŞTİ

Güçlü devlet kavramı artık değişti. Eskiden ekonomisi ya da askeri güçlü olan devlet, güçlü devlet olurdu. Şimdi kendi kendine yeten devletler güçlü. Parametreler değişti. Sağlık altyapısı, acil kapasitesi, tedarik zinciri altyapısı güçlü devlet parametresi. Güçlü devletin tarifi artık kendi kendine yeten ülke. Bırakın kendi kendine yetmeyi 70 ülkeye malzeme gönderdik. Maske gönderdik, tulum gönderdik. Bunun altında da AK Parti'nin 18 yılda yaptığı reformlar yatmaktadır.

Öte yandan Milletvekili Bilgiç, İl Özel İdaresi'nin çalışmalarından da bahsetti:

KUYUCAK'A ÇEVRE YOLU

Kuyucak'ta çevre yolu yapıyoruz. Lavanta döneminde büyük sıkışıklık oluyor. Özel idaremiz yol açmıştı, şimdi asfaltlanıyor. 1,6 km'lik bir çevre yolu oldu. Lavanta döneminde buradaki yoğunluktan misafirlerimiz rahatsız olmayacaklar. Yakın zamanda bu yolu hizmete sunuyoruz.

2 ŞANTİYE KURULDU

İl Özel idaresi için yoğun bir dönem başladı. Programlar yapıldı. Program dahilinde çalışmalar yürütülüyor. 2 ayrı ekip ve şantiye kuruluyor. 4 koldan, bütün Isparta'da asfalt çalışmaları sürdürülecek.

YENİ NORMAL DÖNEMDE TEDBİRLİ OLALIM

Yeni normal dediğimiz döneme geçiyoruz. Bu dönemde bizler ne kadar dikkatli olursak, Sağlık Bakanlığımız ve bilim kurulu tavsiyelerine uyarsak, sosyal mesafeyi korur, maskemizi çıkarmazsak daha hızlı normal hayata döneriz. Kısa sürede korona belasını atarız. Hala dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Vatandaşlarımız ne kadar kurallara uyarsa o kadar kısa sürede atlatırız. Normal hayata ekonomik olarak da dönüş sürecindeyiz. Halkımızın tavrı ve kurallara uyması çok önemli."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

03 Haziran 2020 Çarşamba 17:36

allah insana akıl fikir vermiş birde göz ama maalesef ne gören var nede o aklı sorgulayan şu söylediklerinize kendiniz bile inanmıyorsunuzda o meydanlara topladıgınız cahil insanlar varya yazık onlara size inanan güvenen insanlara sizi alkışlıyorlar evde odun kömürü yok makarnadan başka bişeyide yok kırık camı bile takdıramamış ama sarayda oturuyorsunuz diye seviniyorlar işte bizim kahroldugumuzda bu nokta bu ülkenin kırıldıgı nokta burası ejderin ne oldugunu bile bilmeyen içiyorlar diye sevinen

alp er tunga

03 Haziran 2020 Çarşamba 09:45

20 yıl önce dünyanın süper gücüyken geldiğimiz noktaya bak.Uzay üslerini sattınız.Teknojoji devi firmaları sattınız.Dünyanın en değerli parasını en değersiz yaptınız.Hastanelerde doktor yok ilaç yok insanlar hastalıklardan sokaklarda ölüyor.Ordumuz eskiden en modern silahları kullanırdı.Şimdi kılıç kalkana geri döndünüz.Devlet başkanları cumhurbaşkanıyla başbakanla görüşmek için aylarca sıra beklerlerdi.Dışişleri bakanıyla ancak görüşebilirlerdi.Başbakanlar dünya liderlerini fırçalardı.Vayy be

Euro 4

03 Haziran 2020 Çarşamba 00:03

O yüzden mi tarımı ve hayvancılıgı bitirdiniz adiler. Sizden önce bu ülke kendi kendine yetiyordu.

Hüseyin

02 Haziran 2020 Salı 21:34

Doğru 18 yılda AKP sersevite servet kattı. Özelleştirilen fabrikaları rizeliler aldı. Kendi halkına maske vermezken pkk ****lerin destekleyen gönder. Eski bakanları milletvekillerini devletin fabrikası Telekom v. b yerlere yönetim kuruluna yerleştirdim. Milyarlarca maaş alıyor. Cumhurbaşkanı kurullarına eski vekil bakan getirdiniz. 30 bin liradan aşağı maaş alan yok. 600 vekil ne il yapar trilyonlarca maaş. 150 vekil ve ıspartaya 1 vekil çok bile.

Ispartalı

02 Haziran 2020 Salı 19:56

Sayın vekilim pazarlarımız kapalı köylü zor durumda ürettigimizi satamıyoruz köklü paxarlarımızı kapattınız esnafta zor durumda pazarlarada el atın acılsın

Hasan

02 Haziran 2020 Salı 19:08

Parası olan içinmi konuştun eee o dert siz ve sizin gibilerde yok vatandaşın derdini hep seçim yaklastimi dinler hi hi ha ha o kadar orda kalır millet saf tabiki bizlerde

Bilgin

02 Haziran 2020 Salı 19:04

Şehir hastaneleri ile Türkiye Cumhuriyeti arasında oluşabilecek hukuksal sorunlar için neden İngiliz mahkemeleri yetkilidir. Bunu gördük mesela 18 yılda.

VATANDAŞIN BİRİ

02 Haziran 2020 Salı 18:31

yoktu ya sorma sız gelmeden buzdolabı yoktu mesela ewv yoktu ormanda yaşıyorduk tüp ocak hakgetire çig çig yiyorduk herşeyi elimizde mızrak dötümüzde yaprak ormanlarda nasıl bi ilkel hayatımız vardı ya...şakamızınız siz ya bundan kaç yıl önce lmanya çalısanların bagısladıgı ambulanslar özel idare kayıtlarında bi bakın derim yalancılar be ATATÜTK O GÜÇLÜ ORDUYU KURMASAYDI BUGUN KİMBİLİR HANGİ DEVLETİN SÖMÜRGESİYDİK .siz asker degil tayyibin adamı oldugunuz için güçlüsünüz vekil bey

VATANDAŞIN BİRİ

02 Haziran 2020 Salı 18:24

askeri ve ekonomıyi küçümsüyor ve alkış alıyor bi devletin askeri güçlü olmalı önce kendinize yettiğinizdenmi bogaz bogaza oldugunuz esattan patates aldınız şeker fabrikalarını kapattınız kazdaglarını karadenizi uyabancılara peşkeş çektiniz askeri zaytıflattınız noldu terör bittimi mademki yetiyordunuz 18 senedir neden yetmediniz güçlenenler yandaşlarınız hiç utanmadan o sonradan görmeler türban üstü ingiliz şapkası takıp 40 günlük bebege tek taş taktılar saraylarda

erhan

02 Haziran 2020 Salı 18:18

dolar milyarderlerini zengin edebiliyorsan senden güçlü devlet yoktur

Biliyorum

02 Haziran 2020 Salı 16:59

Mafya babaları (ne demekse) meydanlara çıkıp kanlarında banyo yapacağız diyerek miting düzenledi mesela daha neler neler Sadi bey bunların hepsi belgeli kayıtlı.

ahmet

02 Haziran 2020 Salı 16:46

kendi kendine yeten ülkeler vatandaşlarını ezmez, 1 litre benzin 6 lira olmaz. milleti vergiye boğmaz, milletin kendisi açken vekilleri milyarlar alıp sefa sürmez, eş dost atamaları olmaz, milletine destek verir. Daha da sayabiliriz ama işinize gelmez. herşey siyasiler için zaten. siz iyi yaşayın milletin sırtına binmeye devam edin.

Husam sakaci

02 Haziran 2020 Salı 16:04

He yav ne aynen o dediginden

Hazim

02 Haziran 2020 Salı 15:53

18 yılda neler gördü bu gözler. Mesela PKK lı terörist Osman Öcalan ı TRT'DE gördü. Şehitlere ve ailelerine ne diyeceksiniz.

Ali

02 Haziran 2020 Salı 15:41

Teröristleri davul zurna ile karşılandınız. Çadır mahkemelerinde anladınız. Bu millet gördü bunları

Hasan

02 Haziran 2020 Salı 15:39

Çözüm süreci dediniz. Hendek olaylarında şehit verdik.

Hüseyin

02 Haziran 2020 Salı 15:08

5 ambulans varmış. Devletin görevi bunları yapacak bende soruyorum 18 yıl öncekiyle şimdiki servetleri birmi. yol yapacak bina yapacak. Burdur yolu sanki çok önemli oraya verilen parayla Antalya yolunu yapsaydınızya.

Avokado

02 Haziran 2020 Salı 14:46

Biliniz ki birileri çıkıp size asfaltın faziletlerini anlatmaya başlamışsa üç vakte kadar seçim yolu gözükmüş demektir. Hele hele asfaltın yanına bir de genel sağlık sigortası, şehir hastanesi ve ilkel veya rantsal yatırım söz konusu oluyorsa vay halimize! Sayın vekil halk olarak size önerim artık asfaltı bir kenara bırakın, ekonomik kalkınma ve sanayi gibi Ispartamızı geliştirecek hamleler gerekiyor. Size oy vermiş binlerce Ispartalıya borcunuzu ödemenin zamanı geldi de geçiyor.

Bilgin

02 Haziran 2020 Salı 14:32

Erol mütercimleri dinleyin size anlatsın Sadi bilgiç mecliste hangi kanun tekliflerini vermiş.

Kaya

02 Haziran 2020 Salı 14:30

Sadi bey 15 temmuz olaylarından önce mecliste verdiğiniz kanun tekliflerinin içeriğini konuşalım. Albay kadrolarının boşalmasını sağlayıp kimlere yer açtınız.

Hüseyin

02 Haziran 2020 Salı 14:27

Taş üstünde taş kalmamış olan Suriye'den patates ithalatı yaptınız. Hayvancılığı bitirdiniz, tarımı bitirdiniz çiftçi borç içinde. Yerli uçak göklerde yerli araba yollada yalanlarını halen yiyen var mı? Dolar Euro kaç TL biliyor musunuz? Milleti bankalara soydurdunuz. Herşey iyi ise İcra daireleri neden dolu. Bankaları kurtarmak için varlık şirketlerini kurdunuz milleti soyuyorlar.

Artık Halkı Kandıramayacaksınız!

02 Haziran 2020 Salı 13:24

18 yıl önceden söz edeceksek 18 yıl önce dolar 1.5 TL, euro 1.4 TL iken şuan kaç lira?Dolardan eurodan banane diyen kitleyi duyar gibiyim.. Kendi üretimimiz ne var? Her şeyi yurt dışından alıyoruz en basiti televizyon, telefon, araba.. Çok değil son 5 yılda ki fiyat değişimlerine bakın o zaman anlarsınız dolar euro yükselmesi sizi etkiliyor mu etkilemiyor mu.. Evet Türkiye diğer ülkelerden ayrıştı doğru, herkes teknolojide ilerlerken biz geriliyor her gün dahada dışa bağımlı oluyoruz !!

Hilal

02 Haziran 2020 Salı 13:10

İşler o derece kötü demek ki çıkıp bunları anlattığına göre

Vatandaş

02 Haziran 2020 Salı 13:07

Demek ki neymiş bunlar seçimin ayak sesleri imiş.

Çok bilimsel

02 Haziran 2020 Salı 13:06

Ağam bizimle egleniyiiiii

Bülent

02 Haziran 2020 Salı 13:05

Ahh ahh ne günlerdi. 18 yıl önce mağarada yaşıyorduk. Elektrik yok. Çarık giyiyorduk. Okuma yazma bilmiyorduk.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR