29 Mart 2024 Cuma

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE ÖNCE SAĞLIK KONTROLÜ YAPILACAK

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE ÖNCE SAĞLIK KONTROLÜ YAPILACAK

Isparta

“Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme sahiptir.

Bu amaçla, tarımsal üretimin sürekliliği açısından oldukça önemli olan mevsimlik tarım işçilerinin bulundukları illerden başka illere gidişlerinde yaşanabilecek aksamaların ve Koronavirüs salgınının yayılım hızında oluşturacağı olumsuz etkilerin en aza indirilebilmesi için ilimizde Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında “Mevsimlik Tarım İşçileri Koordinasyon Kurulu” oluşturulmuştur.

Bu doğrultuda ilimize diğer illerden gelen ve ilimizden diğer illere giden mevsimlik tarım işçilerinin seyahatleri ilgili Valiliklerin iznine bağlıdır.

Mevsimlik tarım işçilerinin ilimize gelişinde veya talep halinde ilimizden çıkışında her iki İl Valiliğinin birlikte belirleyeceği zamanda harekete geçilmeden önce gerekli sağlık kontrollerine tabi tutulduktan sonra toplu ulaşım araçları ile (seyrekleştirme kurallarına uygun olarak) çıkış ilinden transit şekilde varış iline hareket ettirilecektir.

İlimizde hali hazırda çalışmakta olan mevsimlik tarım işçileri İl/İlçe Sağlık Müdürlüğünce gerekli kontrollerinin yapılarak sorun tespit edilmeyenler Covid-19 hastalığı korunma kurallarına uymak şartıyla çalışmalarına devam edecektir.

İlimize gelen mevsimlik işçilerin konaklayacağı alanların belirlenmesine ve temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik tedbirlerin yanı sıra Koronavirüs salgınının yayılımının engellenmesi için de ilgili kurumlar gerekli tedbirleri alacaktır.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MARDİN/47

09 Nisan 2020 Perşembe 15:01

YAVVVVVVVVVVV şaka yaptım nisan şakası YAPTIM. chp=hdp=ip=sp=perinçek KARDEŞ PARTİLER, marksist partiler. MUSTAFA KEMAL PAŞA DİYORKİ: KOMONİZMİ COMONİZM-VİRÜSÜNÜ ĞÖRDÜĞÜNÜZ YERDE BAŞINI EZİN. marksistler şimdi bu YORUMUMU BEĞENMİYECEKLER.YALLAH VEL VEL CEHENNEM DERESİNE

JAMER. MİKSER

08 Nisan 2020 Çarşamba 23:57

HALI UÇTU ĞİTTİ,GÜL MARDİNE ĞİTTİ,LAVANTA MALATYA,ELAZIĞA ĞİTTİ, ELLİNİZDE BİR kapak kaldı. DEMİRELİN DEDİĞİ ĞİBİ KABAKÇILAR KABAKLA OYNAMAYA DEVAM EDİN .KABAK MÜBAREK BİR NİMETTİR.

çiçek

08 Nisan 2020 Çarşamba 16:35

mardin 47 seni türk psikologlarına emanet ediyorum sen ıspartayada ıspartalıyada kurban ol

ıspartalı vatandaş

08 Nisan 2020 Çarşamba 16:27

mardin 47 sen git pkk ile işbirliği fetö ile ne istediklerini vermeyenlerle iş yap sana ihtiyç yok

MARDİN/47

08 Nisan 2020 Çarşamba 15:49

mevsimlik işçisi olarak. ÇALIŞMAYACAĞIM AÇLIKTAN ÖLMEM LAKİN :PARAYLADA OLSA ISPARTALILARIN HİZMETİNDE ÇALIŞMAM.hele HELE chp,hdp,ip,sp,perinçekçilerin işinde HİÇTE ÇALIŞMAM. ekmeklerini yemem ekmek vermem 1 damla sularını içmem ve bende 1 damla su vermem.BİR TEKME BENDEN YALLAH VEL VEL DERESİNE.HU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Asdfhg

08 Nisan 2020 Çarşamba 15:15

SDÜ araştırma ve tıp fakültesi ne iş yapmaktadır kaç hasta yatmaktadır ? Şehir hastnesi ve personeli çalışmakta ya sdü

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR