02 Haziran 2024 Pazar

Dünyaya ihraç ediyoruz

Dünyaya ihraç ediyoruz

Isparta

Türkiye'nin gururu olan kiraz ihracatı, yepyeni bir sezonla kapılarını aralıyor. Dünyanın dört bir yanına sağlık ve lezzet taşıyan Türk kirazı, İzmir ve Manisa'dan başlayıp Eğirdir'in kalbinde bulunan Ana Fruit, Ana Meyve ve Köklü Tarım tesislerinde işleniyor ve dünya pazarlarında kendine sağlam bir yer ediniyor.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, ilçede bulunan Ana Fruit ve Köklü Tarım tesislerini ziyaret ederek kiraz ihracatının başlangıcına tanıklık etti ve bu yıl da bereket dolu bir sezon geçmesi temennisinde bulundu.

Köklü Tarım'ın Köprübaşı'ndaki, Ana Fruit'in Mücevre mevkiindeki ve Anı Tarım’ın Eğirdir Serpil Köyündeki tesislerinde titizlikle tasniflenen, paketlenen ve ambalajlanan kirazlar, frigofrik araçlarla dünyanın dört bir yanına ulaştırılıyor. Almanya'dan Rusya'ya, Polonya'dan Hong Kong'a, Singapur'dan Malezya'ya, Hindistan'dan Kuveyt'e kadar otuzun üzerinde ülkeye karayolu ve havayoluyla gönderilen Türk kirazı, lezzetiyle fark yaratıyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Egonomist

17 Mayıs 2024 Cuma 07:51

İyisini bize yedirmezler ;)

Ülke

16 Mayıs 2024 Perşembe 19:16

Bizede kurtlu kirazlar kalıyor

Geçiçi dünya

16 Mayıs 2024 Perşembe 19:08

Elimizde petrolden daha kıymetli neler var neler de kıymet bilmiyoruz

Güzel memlekettimiz

16 Mayıs 2024 Perşembe 18:15

Gerçekten ihraç ili çıktı kendi memleketimizin meyvalarını domatesini portakallını yiyemiyoruz İngiltere ye Uluborlu kirazı gidiyor onlar en güzelini yiyorlar Ekonomi için ihraç da gerekiyor bizim cennet vatanımız dünya ya bedel

Ayşegül

16 Mayıs 2024 Perşembe 17:28

keşke hiçbir yere ihraç edilmese de hepsini biz doya doya yesek bu incir içinde geçerli zeytinyagı için de geçerli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR