20 Nisan 2024 Cumartesi

Özel Ahsem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gençleri geleceğe hazırlıyor

Özel Ahsem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gençleri geleceğe hazırlıyor

Isparta

2016 yılında Isparta’da kurulan Özel AHSEM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Batı Akdeniz Bölgesinin Mesleki Eğitim Üssü merkezi haline geldi. "Hemşire Yardımcılığı", "Sivil Havacılık" ve "Makine Tasarım Teknolojileri" bölümleri ile öğrencilere eğitim veren lisede, öğrenciler hem üniversiteye hazırlanırken, hem de birbirinden avantajlı bölümler tercih edebiliyor.

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI

Özel AHSEM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Hemşire Yardımcılığı Bölümü bulunuyor. Bu bölümden mezun olan öğrenciler çalıştığı hastanede yada herhangi bir sağlık kuruluşunda sağlık faaliyetlerinin devamı için hemşire nezaretinde görev alan personel eğitimi veriliyor.

Ayrıca liseden mezun olduktan sonra üniversitede Hemşire Yardımcılığı İçin Ek Puanla Girilecek Bölümler arasında Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Laboratuar Teknolojisi, Odyometri, Patoloji Laboratuar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama ve Yaşlı Bakım bulunuyor.

SİVİL HAVACILIK

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne giden bu yol liseden geçiyor. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj eğitimi, Uçak, Gövde-Motor Bakım Bölümlerini seçerek üniversite öncesi eğitimi bu lisede verilirken, geleceğin mesleğini elinize alabilme imkanı AHSEM'den geçiyor. Lise bitiminde ise havalimanlarından çalışma imkanı da sunuluyor.

MAKİNA TASARIM TEKNOLOJİSİ

Bu bölümde ise endüstriyel ürünler tasarım dalında eğitim veriliyor. Otomativ, elektronik, iletişim, mobilya, beyaz eşya, reklamcılık, endüstriyel seramik, sergileme ve ambalaj sanayi gibi pek çok sektörde Ar-Ge bölümlerinde çalışacak eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz.

MTOK ile Teknik Okul Mezunlarının Girebileceği Bölümler:

Biyomedikal Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühehdisliği , 1 Endüstriyel Ürünler v Tasarımı Görsel Sanatlar

AHSEM Kurucusu Hasibe Özyürek, meslek liseleri ile ilgili öğrencilere de önemli bir mesajı bulunuyor.

İŞTE O MESAJ

Sevgili gençler merhabalar. Size meslek liseleri ile ilgili şahane bir haberim var. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri 12. sınıfa geldiğinizde size yeni iki seçenek sunuyor. İlk seçeneğimiz becerinize eğitimimize devam edebilirsiniz ya da 12. sınıfa geldiğinizde ikinci yeni seçenek olarak sizin için hazırlanmış dört eğitim modelinden birini seçerek sadece yüksek öğretime hazırlık yani üniversite sınavına yönelik eğitim alabilirsiniz. Seçebileceği alanlar 1. sayısal ağırlıklı dersler, 2. eşit ağırlıklı dersler, 3. Sözel Ağırlıklı dersler, 4. yabancı dil ağırlıklı derslerden oluşmak üzere toplam dört seçenek den oluşmaktadır. İkinci seçeneğe tercih edenler 12. sınıfa geçtiklerinde seçtikleri alanla ilgili haftanın beş günü boyunca üniversite hazırlık eğitimi ve bunun yanı sıra kitap destekleri alabilecek bu senin için hazırlanmış bitince yeni seçenekler yararlanabilmen için 9, 10 ve 11. sınıf ortalama 70 puan üzerinde olması yeterli daha geniş bilgi için Özel Ahsem Özyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bekliyoruz. Unutma seni okullarımıza görmekten mutluluk duyarız görüşmek üzere"

SİZLERİ OKULUMUZU ZİYARETE BEKLİYORUZ

Özel AHSEM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi FATİH MAHALLESİ 102. CADDE (EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YANI) MERKEZ/ISPARTA

İRTİBAT TELEFON: 0543 388 36 38 - 0551 798 38 00

Facebook: Ahsem Sağlık Meslek Lisesi

INSTAGRAM: Ahsem SML

WEB: www.ahsemozyureksml.com

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Düşünceli

26 Haziran 2021 Cumartesi 10:48

Gelecekleri sadece hayal dünyasında vaad eden bir yer okuyanların %80 inin notları şişirilerek mezun ediliyor daha sonra üniversite sınavında gerçekler ile yüzleşen gençlerimiz hayal kırıklığına uğruyor kendi tanıdığım aynı şekilde 4 kusur diploma notu ile mezun oldu aynı sene üniversite sınavında barajı dahi geçemedi hazırlıyoruz dedikleri bu şekilde sanırım..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR