28 Mart 2024 Perşembe

SDÜ'DE KAYITLAR BAŞLADI

SDÜ'DE KAYITLAR BAŞLADI

Isparta

11 Temmuz 1992’de kurulan Süleyman Demirel Üniversitesinin27’nci dönem öğrenci kayıtları 19 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle başladı. SDÜ’nün 2019-2020 Akademik Yılında açtığı Psikoloji, Havacılık Yönetimi, İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümlerine ilk öğrenci kayıtları gerçekleştirildi.

Yeni açılan bölümlerin ilk öğrencileri sevinçlerini paylaştılar

SDÜ’nün 2019-2020 Akademik Yılda evrensel yükseköğretime kazandırdığı Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO) Havacılık Yönetimi Bölümü’nün ilk öğrencisi Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nden Nurseli Işık oldu.

Ailesi ile birlikte kayıt yaptırmak için tercih ettiği SDÜ’ye gelen Işık, Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun olduğunu söyledi. Tercih sürecinde YÖK Atlas verilerinden SDÜ’yü tüm detaylarıyla incelediğini anlatan Işıkşöyle konuştu:

“SDÜ’nün Türk yükseköğretim hayatında köklü bir çınar olduğunu gördüm. Kariyerimi sivil havacılık alanında inşa etmek istiyordum. Havacılık Yönetimi Bölümü’nün benim için çok doğru bir kariyer yolu olduğunu düşünerek yazdım. Bir yıl hazırlık dâhil 5 yıllık yükseköğretim sürecinin çok iyi geçeceğine inanıyorum. SDÜ’nün fiziksel yapısına da bakıyoruz. Kütüphanesi de çok iyi. SDÜ’yü tercih ettiğim için mutluyum.SDÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ilk öğrencisi unvanı da kazandığımı öğrendim. Buna da açıkçası sevindiğimi söyleyebilirim. Kayıt yaptırdık. Sabırsızlıkla eğitim-öğretim hayatımın başlamasını bekliyorum.”

SDÜ SHYO Havacılık Yönetimi Bölümü’ne yerleşen bir diğer öğrenci de Buse Nur Aslan oldu. Eskişehir’den SDÜ Havacılık Yönetimi Bölümü’nü tercih eden Aslan, kayıt yaptırmaya ailesi ile birlikte geldi.Tercih sürecinde çok iyi bir araştırma yaptığını SDÜ’nün sunduğu fırsatların daha iyi olduğunu gördüğünü kaydeden Aslan, “Çok mutluyum. Hazırlık sürecini çok önemsiyorum. SDÜ’yü çok isteyerek tercih ettim. Şu an tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Kendimi başta sivil havacılık olmak üzere iyi bir yaşam için her alanda geliştirmek istiyorum. Bu bağlamda SDÜ’nün insan kaynakları, fiziki donanımları ve türlü altyapısı ile bu isteklerime cevap vereceğine yürekten inanıyorum. Çok sevinçliyim.” dedi.

Psikoloji Bölümü’nün İlk Öğrencisi İlke Koçak

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesinde açılan Psikoloji Bölümü’nün ilk öğrencisi ise Antalya’dan İlke Koçak oldu. Yine SDÜ Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümü’ne ilk kayıt yaptıran Afyonkarahisar’dan Enbiya Şahan oldu.

SDÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’ne ilk kaydı ise Afyonkarahisar’dan Ayşe Sardohan oldu. Sardoğan, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne yerleştirildiği için mutluluk duyduğunu ifade etti.

Öte yandan SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi genel şemsiyesi altında 2019-2020 Akademik Yıl’da açılan Eski Yazı Anasanat Dalı’na 10 öğrenci özel yetenek sınavı ile alınacak.

Kayıtlar 23 Ağustos’ta sona erecek

SDÜ’de ilk gün diğer akademik programlara da kayıtlar gerçekleştirildi. Osman Ambarcı Sınıf Öğretmenliği, Elif Pınar Çelik (Antalya) İngilizce Öğretmenliği, Zehra Oktay (Afyonkarahisar) Türk Dili ve Edebiyatı, Ezgi Su Sevil (İzmir) Fizik Öğretmenliği, Naile Yaren Öztürk (Aydın-Söke) Tarih Bölümüne kayıt yaptırdı.Yüz yüze kayıtlar 23 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek.

Öte yandan 2019-2020 Akademik Yıl Elektronik Kayıtları (e-kayıt) https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR