05 Mayıs 2024 Pazar

Kurtlar çobana saldırdı

Kurtlar çobana saldırdı

Isparta

Sütçüler İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde vahşi kurtların saldırısı sonucunda Çoban Hasan Demirbaş yaralanırken, 15 küçükbaş hayvan ise telef oldu.

2 aydır kurt saldırıları sonucunda toplam 15 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyen Demirbaş, 22 Nisan Pazar günü gerçekleşen son saldırıda kendisinin de yaralandığını ve 1 keçinin de telef olduğunu söyledi. Saldırı sonrasında olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Demirbaş, ilk müdahalesinin ardından tedavi edilmek üzere Sütçüler Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kuduz aşısı yapılan Demirbaş, taburcu edildi. 

3 kurdun keçisini sürüklerken, 1 kurdunda kendisine arkadan saldırdığını söyleyen Demirbaş, o anları anlattı. Demirbaş açıklamasında; “Keçinin birini tuttu ben de koştum. Koşarken 3 canavar(kurt) keçiyi sürükleyerek götürüyordu. Arkamda bir ağaç çatırdadı. Bir baktım, yönümü dönüverdim büyük bir canavar omuzumun üstüne ön ayaklarını attı. Ben ceketimi kafama bürüdüm. Üstümde ağırlığıyla yere iniverdim. Arkadan benim sürü köpeği de geldi. Köpek onun üstüne yattı. Üslenince saldı, bir baktım ellerimde yaralar var hafif hafif. Keçiyi zaten yemiş. 15 tane keçimi yemiş. 2 ay içinde. 3 canavar keçiyi götürüyor. Arkadan gelen bana saldırdı. Bir elimle kalbimi korudum, diğer elimle devamlı çırpındım. Çırpınırken elim onun dişine dokunmuş herhalde. Sonra ambulans geldi, kuduz aşısı vurdular. Serum da takıldı. Sütçülerde tedavi gördüm. 20’den fazla kurt gördüm. Dört, beş, üç ve tek ama davara saldıranlar da aynı kurtlardır herhalde” şeklinde konuştu.

Isparta İli Damızlık Koyun Hüseyin Sarıdaş tarafından yapılan açıklamada bölgede çok sayıda kurt olduğu, sürüler halinde gezdikleri vurgulandı. Sarıdaş, kurt sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek yetkililere seslendi.

ÇOBAN HASAN DEMİRBAŞ O ANLARI ANLATTI

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

21 li

26 Nisan 2024 Cuma 00:35

KURTLAR PUSLU HAVAYI SEVERLER.eğer KURTLARIN ALEYHİNDE KONUŞMUŞ İSEN KURTLAR ERĞEÇ İNTİKAMI ALIR .SENİN VERECEĞİN SADAKAN VARMIŞ İŞTE AÇIK ÖRNEK. BOZKURTLAR İHANETİ AF ETMEZ.

Mırık

26 Nisan 2024 Cuma 00:01

Emmi otomatik tüfeği alcan çatır çatır yatırcan milli parklar karşılamıyorsa salmıcak salıyorsa vurcan geçecen emmiim

Ispartalı

25 Nisan 2024 Perşembe 21:29

Köpeğine şükret değilse şimdi senide parçalamıştı o kurtlar

Komutan87

25 Nisan 2024 Perşembe 19:09

TABANCAN YOKSA ÇOBAN OLMAYACAKSIN DEMİŞ ATALAR.

Doğanın dengesini bozduk

25 Nisan 2024 Perşembe 18:27

Doğanın değerini bozduk,kurtlar aç kaldı,Her yere saldırır bu kurtlar,yaşamak için saldırırlar!!!

Kerimoğlu

25 Nisan 2024 Perşembe 14:33

Milli park kurtları nasıl koruyor doğaya salıyor ise çobanın zararını karşılamak zorunda.

Hunter

25 Nisan 2024 Perşembe 14:24

Tüfek yok mu sizin köyde

Ramazan örnek

25 Nisan 2024 Perşembe 14:14

Geçmiş olsun kardeşim dağda geziyorsun çoban adam boş gezmemeli en azından öldürmessen de korkutman lazım ???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR