15 Mayıs 2024 Çarşamba

İhracatçı Firmalarla İstişare Toplantısı gerçekleşti

İhracatçı Firmalarla İstişare Toplantısı gerçekleşti

Isparta

Isparta Ticaret Borsası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ihracatçı firmalara yönelik ortak istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda firmalara üretimden ihracat sürecine kadar izlenmesi gereken yol, yöntem ve prosedürlerin bilgilendirmesi yapıldı.

Isparta Ticaret Borsası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Isparta'nın tarımsal üretim ve dış ticaret potansiyelini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Bayındır ve Sadettin Güneş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Gıda ve Yem Şube Müdürü Savaş Selçuk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Akkulak, alanında uzman kişiler ve ihracatçı firma yetkililerinin katıldığı toplantıda, şehirdeki tarımsal üretim süreçleri ve ihracatın geliştirilmesi için atılacak adımlar ele alındı.

Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Başkan Şahin, “İhracatçılarımızın sorunlarını dinlemek adına bugün bir araya geldik. İhracatta yaşadığımız sorunları masaya yatırarak, kolaylaştırma ve çözüm bulma konusunda neler yapabiliriz konularını konuşacağız. Isparta’da tarımsal potansiyelimizi daha da geliştirmeyi ve şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Umarım hem üreticimizin hem de ihracatçı firmalarımızın yaşadığı sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturabiliriz.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, “Hepimiz bir geminin içindeyiz. Yaşanan sorunların çözümünü hep birlikte istişare ederek bulalım istedik. Bugün buraya üretim ve ihracatla ilgili tüm taleplerinizi cevaplayacak alanında uzman ekibimizle geldik. Katılımlarınız için teşekkür eder, toplantımızın verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Teknik Personel İnspektör Ziraat Yüksek Mühendisi Özlem Dinç Ortaç tarafından ihracat süreci hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumda üretimden ihracat sürecine kadar izlenmesi gereken yol, yöntem ve prosedürlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Üreticilerin bilinçsiz, yanlış ve yasaklı ilaçları kullanması ile başlayan sürecin, ihracatçıların ticaret akışını nasıl etkilediğine dair bilgilendirmelerde bulundu.

Sunumun ardından ihracatçı firma yetkililerinin soru ve talepleri üzerine istişarelerde bulunuldu, çözüm önerileri ele alındı. Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR