27 Nisan 2024 Cumartesi

Halk Otobüsleri eski mutlu günlerine bizimle dönecek

Halk Otobüsleri eski mutlu günlerine bizimle dönecek

Isparta

Seçim ziyaretleri kapsamında Halk Otobüslerini ziyaret eden, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural,  “Biz belediye başkanı olursak bundan en çok faydalanacak Ispartalı hemşehrilerimle birlikte esnafımız olacak” dedi.

Hak Otobüsleri Kooperatifinde coşkuyla karşılanan Başkan Adayı Tural’a, şoför esnafının ilgisi her zaman olduğu gibi yoğun oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şoför esnafını en asil duygunun insanıdır’ sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Tural, “Şoför esnafı bizim için önemli kıymetlidir. Biz şoför esnafının kıymetini her zaman bildik. Bu kooperatifi kurarken burada olmayanlarını buranın nerden nereye geldiğini bilemezler. Biz halk otobüslerine hiç bir zaman olumsuzluk yaşatmadık bundan sonra da yaşatmayız. Halk Otobüslerinin buraya nasıl geldiğini Ahmet Tural bilir. Bir çok belediye başkanı geldi geçti. Kimler neler yapmak istedi ama karşılarında dimdik Ahmet Tural durdu. Ahmet Tural’ın şoför esnafına hizmet etmediği gün nefesinin kesildiği gündür. Hangi makamda olursak olalım şoför esnafı bizim için baş tacıdır” dedi.

ESNAFA SAHİP ÇIKACAK KİŞİ AHMET TURAL’DIR

Vatandaşla halk otobüsleri arasında belediyenin köprü görevi gördüğünü kaydeden Başkan Adayı Tural, “Biz hem vatandaşın hem halk otobüslerinin memnuniyet derecesini artıracağız” dedi. Isparta’da  34 yıldır çeşitli kademelerde esnafı temsil ettiğini belirten Tural “Esnafın başını hiç bir zaman öne eğdirmedim. Her zaman dik durdum. Hem Isparta’da hem bölgede hem Ankara’da. Bunu ben sizlerin sayesinde sizlerin verdiği destekle yaptım. Biz birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Sel gider kum kalır. Biz bu memleketin kumuyuz. Ahmet Tural belediye başkanı olsa da olmasa da bu esnafa sahip çıkacak kişi benim. Ahmet Tural belediye başkanı olursa bundan en çok faydalanacak Ispartalı hemşehrilerimle birlikte esnafımız olacak” dedi. 

EĞİTİM ÖNCELİKLİ OLACAK

31 Marta kadar Belediye Meclisinde 65 yaş üstü emekliye ücretsiz taşıma hizmeti verilmesine ilişkin sanki lütuf gibi karar alındığını söyleyen Tural, “Yasa ve mevzuat gereği zaten 65 yaş üstünü ücretsiz taşımak zorundasınız” dedi. Tural öğrencilerin ve vatandaşların ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları çözeceklerini, şoförlerin halkla olan diyaloglarında olumsuzlukların en aza indirilmesi için etkili iletişim eğitimlerine, trafik eğitimlerine ağırlık vereceklerini söyledi.  Başkan Adayı Tural, “Hem vatandaşlarımızın hem de şoför esnafımızın mutlu ve huzurlu olacağı hizmet ortamını yeniden tahsis edeceğiz.  Vatandaş ve halk otobüsleri arasında denge oluşturarak kalite standartlarından ödün vermeden toplu taşımada Isparta’yı Türkiye’nin en iyisi yapacağız” diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR