29 Mart 2024 Cuma

GÜNDEM, YİNE MİMAR SİNAN CADDESİ

Mimar Sinan, 6 Mart ve Cumhuriyet Caddesi'nde, uzun süreli araç parkına izin vermeyeceklerini duyuran Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan olmuştu. Bu duyuruyu 3 Nisan'da yapan Emniyet Müdürü Gürkan, tanınan bir haftalık süre sonunda cezai uygulamaları başlattı. Her 3 caddeye önce uyarı pankartları asıldı ve araç sahiplerinin dikkati çekildi.

Asayiş

Şehrin en kalabalık ve yoğun caddesi olan Mimar Sinan’da, “artık polis görmüyorum” demeyin, çünkü, belirlenen süreden fazla park halinde bırakılan araçları gözetleyen mobeseler iş başında..

Yaklaşık 20 gündür devam eden uygulama ile 472 araca, 72’şer lira park cezası yazıldı. Bu da 33 bin 984 lira olarak kayıtlara geçti. Yazılan bu cezalar, araç sahiplerinin adreslerine gönderildi.

VALİ, CADDEYE İNİYOR

Emniyet Müdürlüğü’nün cezai işlem uygulamaya başlaması, Mimar Sinan Caddesi’ne dikkatleri yeniden topladı. İlin Valisi Memduh Oğuz, önceki alınan kararları uygulamak yerine, caddeyi gezerek yapacağı görüşme sonunda yeni kararlar alınabileceğinin sinyallerini verdi.

Mimar Sinan Caddesi’nde, uzun süreli araç parkına engel olacak cezai uygulamanın başlatılması, bu cadde ile ilgili önceki dönemlerde alınan kararları da tekrar gündeme getirdi.

Dönemin Valisi Ali Haydar Öner tarafından başlatılan uzun süreli park yasağı ve genişletilmiş il trafik komisyonu kararları, yeni vali Memduh Oğuz’un göreve gelmesiyle rafa kaldırılmıştı. Caddenin trafik yoğunluğunun rahatlatılması için belediye de, yürüyüş yolları yapmak ve yayaların caddeye inişine engel olmak için ihaleye dahi çıkmıştı, ancak ihale iptal edilmiş ve sonrasında bu da rafa kaldırılmıştı.

Şimdi yeni gelişmeler, geçmişte alınan bu kararların ne olduğunu gündeme tekrar getirdi. Konuyu Vali Memduh Oğuz’a ilettik ve bakın ilk cümlesi ne oldu. Oğuz, “Bunu çok düşünmediğimi söyleyeyim. Belki düşünmemek bir eksiklik olabilir ama düşünmedim” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, konuyu caddede, yerinde yapacağı görüşmelerle değerlendireceğini de söyledi. Vali Oğuz, “Ben bunu belediye başkanıyla beraber o yolda yürürken bir tartışayım bir görüşeyim. Orada bir taburede oturmalı, 15-20 dakika birkaç kişi ile konuyu görüşeyim. Ne olursa ne mahsuru var, neler yapılırsa iyi olur gibi görüşmeler yapayım” dedi.

ÖZDEMİR, EMNİYET MÜDÜRÜ GÜRKAN’IN

BAŞLATTIĞI UYGULAMAYI UYGUN GÖRMÜYOR

Mimar Sinan Caddesi’nin gündeme gelmesinin en önemli nedeni otopark sıkıntısı elbet. Peki bu otopark sorunu çözülemez mi, geçmişte alınan, hatta dönemin belediye başkanı Mehmet Aybatılı tarafından katlı otopark alanı olarak ayrılan yerlere otopark yapılamaz mı? Bu konuyu gündeme taşıyan isim İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir oldu.

Mimar Sinan Caddesi’nde, uzun süreli araç parkının para cezası ile engellenmeye çalışılmasına İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, dönemin belediye başkanı Mehmet Aybatılı tarafından şehirde ayrılan katlı otopark alanlarının da faaliyete geçirilerek, otoparkların yapılmasını istedi.

Özdemir, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın, ceza uygulamasını da uygun görmediğini belirterek, asıl izlenmesi gereken yolun,  otoparkların yapılması ile başlamasını istedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR