29 Mart 2024 Cuma

YALVAÇ'TAN KUYU'YA TEŞEKKÜR....

Yalvaç'ta Muhtarlar ve Avcılar Dernekleriğinin, Belediye'ye ait Pazar Mahallesi Fırın Kompleksi'nin Çocuk Dünyası ve Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Asayiş
 Açılışa Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Açılıştan önce,Fırın kompleksinin projesini ücretsiz olarak üstlenen Isparta Mimarlar odası başkanı Merve Kuyu'ya, bir teşekkür plaketi verildi.
 Plaket töreninde bir konuşma yapan Kuyu 'Geleneksel yalvaç mahalle fırını,avcılar derneği ve muhtar evi olan üst katları konut olarak Yalvaç geleneksel mimarisine uygun olarak, cumbalar ön plana çıkarılarak projelendirdik.'Diyerek, sözlerine şöyle devam etti. 'Özellikle Yalvaç kültürünü koruyan örnek oluşumlardan biri olarak, geleneksel Yalvaç mahalle fırınılarının yaşatılması çok önemli ,Yalvaç'a yapılacak her türlü kentsel kültür ve kimliğe sahip çıkan projelere katkı vermekten memnuniyet duyuyorum. Kimlikli kentlere ulaşmak için geleneksel kültür değerlerimize sahip çıkmalıyız.'diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR